Friday, 4 October 2013

kejohanan pencak silat antarabangsa piala timbalan perdana menteri 2013 edisi ke-4


hehehe , printscreen dari u tube , jenuh carik kat google image tp tak jumpa

panjang kan tajuk entry? tajuk entry merupakan nama penuh kejohanan silat yang CP sertai baru-baru ini, yang bertempat berlangsung seperti masa dan tempat berikut:

tarikh: 15 - 20 September 2013
Tempat: Dataran Pahlawan Melaka Megamall

kejohanan ini disertai oleh 48 pasukan, 35 IPT tempatan dan 13 pasukan antarabangsa...

kejohanan ini dianjurkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Universiti Tun Hussien Onn Malaysia (UTHM)

dengan kerjasama 
Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA Malaysia)


okei , ops ! hahahaha ~cukup sampai di situ ulasan ala-ala skema gitu kan...nih la kejohanan yang CP janji nak update hari tuh, dalam kejohanan ini lah juga CP berpeluang untuk merasa mewakili Malaysia, pengalaman yang cukup berharga buat CP, belum tentu CP dapat merasa lagi selepas ini sebab CP rasa selepas ini CP nak kurangkan aktiviti bersilat nih atau maksud lainnya kurang aktif...

kalau ikut perkiraan CP, tahun depan CP akan berpraktikum sebagai guru sekolah **nevess!!**

bermula dari bulan 9 CP akan berpraktikum dan selalunya kejohanan silat akan berlangsung atas daripada bulan 9.. **nampak tak permainannya**

okei, kita berbalik semula pada cerita kejohanan, dalam kejohanan ini, CP dan geng regu puteri hanya dapat pingat gangsa je, kalau orang dengar, mesti orang akan cakap, okei la tuh dapat nombor 3 (gangsa)

tapi...

bagi CP kalau dah nombor 3 dari 3 pasukan, hehehe, bermakna kalah larr tuh, sayang betul....

okei , itu adalah kenangan pahit, di bawah merupakan video promo untuk kejohanan nih, sila tengok kalau tak keberatan, bagi CP video nih nampak awesome... ehehehe !!



selesai bercerita sedikit sebanyak, macam biasala, nak tayang gambar semasa kejohanan sikit :D

masa ni kitorang masih dalam sesi latihan pusat

kuat bergambar dari training ha.... ehehehe ~

muka happy dapat baju sponsor


muka penat tapi gembira overexcited lepas diumumkan juara keseluruhan untuk team antarabangsa

dalam team Malaysia tuh team juga, habis bergambar dengan diorang, bergambar dengan team UPSI dan jurulatih kitorang jugak, jangan lupa dari mana kita datang kan ??

nih merupakan barisan atlet UPSI yang mewakili Malaysia, ganda putera(emas),ganda puteri(perak),regu putera(gangsa dari 5pasukan),regu puteri(gangsa), ada lagi sorang takde dalam gambar olahraga puteri A(emas)

yes ! this is my beloved team ! upsian ~

nih merupakan link berkenaan kejohanan :D




2 komen budak kiut !:

Crew Fathi said...

Wahhh.. meriah.. Nak silat2 gakk..

hana hadi said...

masa praktikum nnt kurang dah xtvt kita kat sana. lebih banyak xtvt di sekolah.xtvt ngan murid2. hehe