Friday, 7 November 2014

last day praktikum


1stly CP nak mintak maaf dekat follower and pembaca blog CP yang dah lama tak nampak entri baru dari CP...

CP busy larrr.... errr...CP rasa taleh pakai dah kot alasan busy nih, errr...CP malas sebenarnya nak update, apatah lagi CP ada kat sekolah, berpraktikum...huhuhu....

hari nih CP nak hupdate pasal last day praktikum, aik ! tak pernah citer pun pasal praktikal, tiba2 dah last day....

entahlah, CP pun rasa rugi jugak tak update dari awal, banyak kisah suka duka sepanjang berpraktikum nih.....

sebelum nih tak pernah taw pun susahnya bergelar seorang guru, lepas dah jadi guru nih, even 4 bulan je, barulah CP tahu, betapa payah dan sukar dan susahnya jadi guru nih.....

banyak kerja guru nih, macam2 kena buat, boleh dikatakan kerjaya guru nih kerjaya multitasking la......banyak....! mana nak berhadapan dengan pelajar nakal lagi, tak dengar kata lagi, berhadapan dengan pentadbiran lagi....

baru seminggu CP berpraktikum, CP dah stress tahap gaban la......rasa macam taknak jer hadapi hari2 seterusnya....tapi akhirnnya CP dah sampak ke hari terakhir praktikum....alhamdulillah, perjalanan CP sepanjang berpraktikum nih dipermudahkan oleh ALLAH SWT, 

mesti ada yang kata, CP sedih tak sebab kena tinggalkan student CP....?

CP pun tataw nak cakap macam mana, perasaan CP masa menulis nih tak dapat nak di pastikan apa, apa yang CP tahu, macam2 perasaan ada, gembira sebab habis praktikal pun ada, rasa sebak pun ada,

macam mana nakal pun student2 CP nih, CP sayang kat diorang nih....huhhuhuhu~

btw, biasa, di hari akhir praktikal nih, guru praktikal dapat hadiah dari student, tq very2 much....i very appreciate it, patut ker CP post pasal hadiah tuh....em....tak perlu kot, CP mengajar, jadi seorang guru bukan nak dapat imbalan apa2 dari pelajar....

alhamdulillah...

terima kasih pada SMK Syed Mashor Batang Kali 4 this precious experience and moment :)

tak lupa jugak pada student2 yang manis baek. dan macam2 lagi la. tq very much....korang memang innocent and cikgu harap, please jadi seseorang yang baik dan berguna untuk di sekeliling kamu, please be something 4 ur country, family and nation...


awak semua boleh lakukan..... !


okeilah, sebenarnya banyak lagi CP nak tulis nih tapi sejuka sanagat la Lab Computer sekolah nih, hehehehe, kalaw CP free or berkesempatan, in shaa ALLAH CP update gambar2 CP sepanjang CP berpraktikum nih, huhuhu...

okei, C U SOON pada entry seterusnya... in shaa ALLAH....

assalamualaikum warahmatullah... :)

Friday, 23 May 2014

masih berlarutan.....


warahmatullah

nampaknya macam ada yang tak kena jer suasana dalam bilik CP nih, macam dingin jer, CP pulak memang sengaja malas nak tegur roommate CP tuh, CP nak tunggu dye tegur dulu tapi dye pun tak tegur2....


malam nih dah masuk 3 malam dye tak tidur kat bilik nih, ke mana agaknya, at least bagitaw la kan....pelik la, dye tak puas hati ngan CP ker....


semalam CP ade cerita sedikit sebanyak ketidakpuasan hati CP kat entri nih , entri semalam tuh sebab CP sangat la tak berkenan dengan cara dye tegur CP semalam.....

entri semalam CP tak tulis full kenapa CP terasa hati.....

macam nih ceritanya, semalam, sebelum CP bergerak ke library...CP iron tudung dekat katil roomate CP nih, siap2, CP terlupa nak angkat iron tuh letak kat tempat asal....

nak dijadikan cerita, CP nih bukan rajin iron2 baju ker tudung nih, dan CP sangat jarang guna iron..dalam seminggu tuh belum tentu CP guna, CP lebih selesa pakai tudung or baju yang tak perlu gosok macam tudung sarung, t'shirt, tracksuit, 

CP memang malas bab2 iron nih.....

then semalam tuh masa CP kat library, CP dapat mcg dari roomate CP nih....

"nape tinggalkan iron macam ni? nape tak simpan balik lepas guna, Xkn nak suruh aku tegur hari2, ak tak suka buat kerja macam ni...."


dapat mcg tuh terus CP sentap, kalaw ikutkan perasaan CP yang tersentap tuh, nak jer CP tanya, 

"aku guna hari2 ker iron tuh?"


tapi malas nak melanjutkan cerita.....CP balas,

"sori, aku terlupa"

just admit, yeah, i'm done wrong....


benda kecik jer, takan nak panjang2 kan, tak minat nak panjangkan citer nih.....

lagipun dye nih kan memang pantang tgk salah orang, layankan aje la...

CP sengaja balik lewat dari library, pukul 11 malam something2 jugakla baru CP sampai rumah, kalaw ikutkan jiwa yang sentap nih, nak balek rumah pun malas, CP nak lepak rumah member yang keje area2 CP belajar tuh, tapi tak dapat lak, so, nak taknak, CP balek jugak la ke rumah....


otak nih ligat nih , sampai bilik nih kalaw nampak roomate nak act macam mana ek, taknak la obvious cgt tunjuk kan kesentapan tuh....


tapi, 

sampai2 je rumah, roomate takde ?? 1st impresssion, "hoorey!" tapi lama-lama, terpikir lak, ke mana mek nih, terasa sangat ke pasal iron tadi, tak balik nih.....

argh...CP malas nak pikir panjang, mungkin dye gi study rumah kawan dye kowt, overnight orang kata, sok pagi, CP tengok dye dah balek, baring kat atas katil dye la, tapi CP pun mamai lagi ngantok, tidur semula, sok pagi, takde dah ??


gi kelas kowt, CP pun siap2 nak gi kelas jugak, habis kelas, CP tak balek rumah, duduk kat library....entah, perasaan nih terasa takde mud lagi nak duduk bilik.....

petang tuh CP balik rumah, tgk roomate ade duk ngadap laptop, CP masuk macam biasa, krik, krik krik....laen macam lak CP rasa suasana nih, roomate CP nih ade benda lagi ker tak puas hati nih....

takpela, malas nak kater ape, biarkan jer....suasana terasa dingin, dingin....dingin..... CP pun tidur, memandangkan CP sakit kepala teramat sangat.....

bangun2 tidur, eyh ??? hilang lagi ??? where r u going ????

sekali lagi CP malas nak pikir, tak lama lepas tuh , dye pun balek, mengadap laptop again, CP duk tunggu dye tegur nih.....


tak tegur...okei......fine.........

tak lama lepas tuh...dye keluar lagi...sampai CP dah nak siap taip entry nih dye tak balek lagi, jam dah menunjukkan pukul 1.35 am

tak balek lagi lanih....