Wednesday, 26 August 2015

#14 Blog Review : !~zaXx iN tHe HouSe~!



Dah berkurun tertangguh, CP startkan semula blog review CP, blog yang CP review ni merupakan blog-blog yang pernah CP tempekkan kat bloglist CP sebelum, haaaaa....


Tujuan CP buat review sebab nak tunjukkan penghargaan CP kat blog-blog tersebut sebab bukan calang-calang CP jadikan bloglist, mereka merupakan blogger yang rajin menjejakkan kaki ke blog yang tak seberapa nih...hahaha ~


Then review ni jugak bertujuan, supaya link-link diorang nih tak hilang and CP boleh jejak semula nanti...


Bagi mana-mana blog yang CP review, macam biasa, secara rasminya CP delete dari bloglist CP.....untuk ditempekkan bloglist yang baru...


Blog Review untuk kali ni ialah





MR Zaxx ni jugak UPSIAN macam CP jugak tapi lebih senior lagi, masa mula-mula kenal, bukan main excited CP nih, sebab jumpa senior dalam dunia blogging, senior lain yang CP kenal SUE PELIK...


Kalau nak tau, tajuk entri "Siapa Alihkan Keju Saya" tu menarik bagi CP...try la baca....


Okei done ! bagi sesiapa nak datang melawat, boleh lah klik SINI atau 


!~zaXx iN tHe HouSe~!


itu saja, 

Adios !


***


nak jadik bloglis CP ?? jom terjah entry ini :
http://dariilhamkehati.blogspot.com/2013/03/nak-carik-bloglis-baru-d.html
***

The Awesomeness of CBOX





Kali nih CP nak cakap pasal CBOX or aplikasi lain yang menyerupai CBOX nih, dulu, masa CP baru nak aktif berblogging nih, ramai blogger kita guna SHOUTBOX tak salah CP laaaa..

Then disebabkan SHOUTBOX lepas tu kena bayar, ramai yang mula bertukar kepada CBOX nih, dan CP tengok pun kebanyakan blogger guna CBOX nih....


What make me sooooooooo excited adalah, ada dalam kalangan blogger kiter hias CBOX diorang dengan sangat comel, memandangkan CP ni memang suka benda comel, hahaha ~

Then ada pelbagai cara diorang simpan CBOX tuh, kalau korang masuk mana-mana blog jangan gelabah kalau tak nampak CBOX tuh, carik dulu...

Korang kena klik kat ...errr....kat apa yer kita panggil tuh ???

Takpelah CP teruskan, 

Ada yang guna nama:

**Buku Tamu
**Chit chat
**Tinggalkan Jejak...

and so on...

Selain dari nama CBOX laaaa


Bagi CP CBOX sangat penting tau, sebab ia merupakan cara termudah untuk pelawat blog kita tinggalkan jejak, yela, masing-masing kan ada komitmen masing-masing, bukan semua orang ada masa terluang yang banyak macam CP nih, apatah lagi kalau entri yang kita buat tu tak menarik minat untuk dibaca, hahaha~

Nak tinggalkan komen ni kan macam leceh sikit, nak kena confirm kita bukan robotlah , apa lah, hahaha ~

Tapi part confirm bukan robot tuh CP excited sebab sekarang nih dia banyak suruh match kan gambar makanan ! hahaha.....


okei tu jer buat masa nih ~

Adios !