Monday, 29 August 2016

warkah buat sahabat



macam-macam terjadi recently, yaya gagal nak kawal stress yaya sendiri sampai yaya sanggup putuskan silaturrahim dengan sahabat yaya...kira BFF la...


apa yang terjadi antara yaya dengan BFF yaya ni yaya rahsiakan jela...tapi yaya admit, salah yaya sendiri....walaupun yaya takde niat nak sakitkan hati sesiapa, tapi mungkin yaya ni main cakap lepas je sampai sahabat yaya ni terasa...


semuanya berlaku dalam group whatsapp, sahabat yaya macam terasa dengan apa yang yaya cakap, dia marah dan yaya dah cuba mintak maaf dan dia still marah...


kebetulan, yaya ada masalah dekat tempat kerja, dengan rakan sekerja, ringkasnya, yaya sedang stress sebenarnya, macam mayat hidup, tak tau apa yang yaya fikir....serabut 24 jam...


sampai terfikir la nak tukar tempat kerja, tapi sampai sekarang tak tukar, cuba bertahan selagi mampu, lagipun kat mana-mana pun mesti ada masalah dengan rakan sekerja ni, benda tu benda normal, tak kisahlah macam mana pun kita lari...



yaya akhirnya kalah dengan emosi yaya sendiri, yaya sendiri macam terasa hati....yaya frust kenapa setiap yang yaya cakap buat orang sakit hati, walaupun yaya takde niat pun nak buat macam tu...


akhirnya, ya, yaya admit, yaya salah.....

i admit im not a good friends....

yaya tatau nak jaga hati kawan-kawan yaya, thats why la masing-masing nak dingin...nak terasa hati dengan yaya...


yaya nak lari dari semua ni...penat...


actually, the same thing happen kat tempat kerja, apa-apa yang yaya cakap tak pernah betul...

mungkin betul yaya ni lembab, lambat pick up, blurrr, macam yang diorang cakap...


yaya penat, penat sebenarnya dengar orang cakap yaya macam tu, walaupun sekadar bergurau....


penat....


akhirnya yaya ambik keputusan, yaya left group whatsapp tu, yaya block number dorang dari whatsapp, dari phone, yaya deactived FB, *sekarang dah delete pun FB*

deactived IG, 


sampai tunang yaya merayu jangan buat macam tu, jangan buat kerja bodoh, jangan ikutkan perasaan, tapi yaya dah tawar hati, sangat tawar hati.....



yaya nak lari dari semua ni, yaya tau sahabat-sahabat yaya akan marah, dorang akan benci yaya, tapi takpelah, yaya sedia terima apa pun yang bakal terjadi...atas kebodohan yaya ni....


yaya nak sendiri, menyendiri....


yaya hanya mampu doa, biar masa je yang menentukan ke mana hala hubungan yaya dengan sahabat-sahabat yaya ni...


yaya sayang diorang sebenarnya....diorang sangat baik, sahabat yang ada masa susah dan senang...diorang bukan calang-calang sahabat...bukan sahabat yang mudah nak dicari...

tapi mungkin yaya yang tak dapat jadi yang terbaik...


-end-


Sunday, 28 August 2016

no longer CWEETPINKY



sebenarnya kat sini CP nak bagitahu bahawa CP nak tukar nickname dalam entry dari CP kepada YAYA...


rasanya lebih mudah CP nak taip nanti....


yaya ni nama CP dalam game online....dan ada sesetengah kawan CP panggil CP yaya...or Eiya....


so here we go...


so tu je yaya nak gitau buat masa ni, hahaha...


so, lepas ni yaya akan bahasakan diri sendiri as yaya dalam setiap entry...and di setiap komen yang yaya komen...


okay, itu sahaja...see u soon at the next entry...


-end-