Friday, 4 September 2015

Style Bakal Mertua Zaman Sekarang



Sehari CP tertinggal nak buat entry, hahaha ~


Hari ni zaman dah semakin canggih betul tak ?


Kita ada Facebook, Instagram, Wechat, Line, Whatsapp, dan macam-macam lagi la, apatah lagi kecanggihan tu kita boleh dapat dalam telefon jer...nak post gambar ke status ker, dah tak perlu dah nak bukak PC or laptop, settlekan semuanya menerusi telefon pintar....


Kalau anak muda kita semakin canggih, orang-orang veteran takkan nak ketinggalan jugak kan, zaman sekarang ni, pakcik makcik pun bukan main pakar jugak guna aplikasi-aplikasi maya ni, jangan tatau !

Dorang pun tau stalk-stalk dah sekarang, lagi-lagi yang dah target nak jadi bakal menantu tuuuuu....

Zaman sekarang, bakal mak ayah mertua, merisik senyap-senyap je bakal menantunya dalam Facebook ker, Instagram ker,

Baca status, tengok gambar, info, educated ke tak, berkawan dengan siapa dan macam-macam lagi la dorang tengok, jadi, kat sini CP nak cakap, korang-korang wanita ayu kat luar sana tu, berhati-hatilah yer....

Sekarang ni kita zaman ibu bapa celik IT, bukan lagi zaman tv hitam putih, hahahaha~

Bagi menjaga keayuan anda semua terutamanya wanita, lelaki pun tak ketinggalan, korang pun calon menantu jugak,

Jaga sikit tatasusila status tu, jangan nak mengada, gatai, menggedik tulis;

'Hari ni, I tengok wayang cerita Ombak Rindu dengan kawan-kawan lelaki I yang hot stuff, cantik menarik kau memang da Bomb !'

Geli geleman mak nak, bakal mak ayah mertua korang baca, kalau dah bagi cincin pun, mau dia pi ambik balik...hahaha...

Atau mungkin mengalami penyakit histeria, sakit jantung, kencing manis, darah tinggi bila dah baca status korang yang ditulis macam akal tak panjang tuuuu, hahaha....

Sebenar nya, the main point dalam entry ni bukanlah pasal bakal mak ayah mertua pun, apa yang CP nak highlightkan kat sini,

Jaga akhlak mulia kita walaupun di laman sosial, sebab apa yang CP ceritakan kat atas tu baru perihal bakal mak ayah mertua yang 'merisik' kelakuan kita, yang tuh pun dah rasa seram-seram sejuk jer, hahaha, makan tak basah, mandi tak lena, tidur tak kenyang orang kata....

Bayangkan la pulak malaikat kiri dan kanan kita ni, yang tak tertinggal sesaat pun duk 'merisik' perangai kita yang kejap senonoh, kejap lagi tak senonoh, pastu tak senonoh kuasa dua ni, hahaha~

Mana ada manusia sempurna, manusia dan tidak senonoh tu memang tak dapat dipisahkan, tapi sorok la tak kesononohan kita, tu, bak kata orang, bodoh tu simpan sikit tuk hari nyanyuk kita nanti, tu pun kalau sempat tua, kalau belum tua ajal dah menjemput?

So, the second highlight untuk entri nih, aktifkan akhlak mulia anda walau anda berlaman sosial sekalipun, cekidout !

itu sahaja,

Adios !




Wednesday, 2 September 2015

The Abandoned Hobby



Hai to all my reader and my blog viewer, kini CP kembali setelah sekian lama blog ini di anak tirikan, 

Entry kali ni CP nak ceritakan tentang hobi yang dah lama CP tinggalkan iaitu melukis !

I post this entry to fulfill my sweet friend request Axcess who want to see my draw, hehe ~

Suatu masa dulu CP dan melukis berpisah tiada, tapi hobi CP tu CP dah tinggalkan dan sekarang tangan CP memang dah janggal sangat nak melukis, 

but recently I had draw some, but the draw not so well, cause when I still in Form 1 untill 3, I even can draw a potrait....

Disebabkan tak diasah bakat ni, semua tu dah terkubur, kalau try2 melukis pun one draw make me struggling so much but it just end up weird  >_<


Dari membebel lebih panjang, CP lanje la lukisan-lukisan yang CP pernah buat :D



Drawing above is my very first drawing after left the hobbies a few years ago, masa ni rasa gatal sangat tangan ni nak melukis, tapi nak reka karakter sendiri tak boleh sebab dah tak ada dah idea dah macam dulu, so, bukak laptop, google mana-mana anime, CP tiru terus......fuh ! walaupun hasilnya tak bagus sangat tapi CP lega dapat hilangkan gian ~





Gambar ni pulak, kononnya nak lukis balik gambar kawan CP and favourite character Twilight dia tapi tak jadi pun....hahaha, sokay laaaaa

Carik gambar asal, tak jumpa lak....




Ni lagi lawak, CP cuba lukis lukisan ikan laga berenang, hahahaha ! 



For this drawing, I dedicate to my fiance ~ seem we had the same favourite anime NARUTO ! Nampak tak betapa childishnya gambar tersebut, ni pun lukisan jadi tak jadi je ni...CP lukis bahagian bahu dengan kepala jer sebab CP tak pandai nak lukis badan T_T




Jangan tak tahu ! The above drawing as a reply to my drawing from my fiance, hahahaha, he also had the talent to draw, and his drawing is better than me !

We exchange this drawing as a picture through Whatsapp...


Mintak-mintak la anak-anak nanti resembles bakat umi ngan walid dia ni, hahaha !!

itu saja !

Adios !