Thursday, 4 December 2014

apa maksud berkeluarga sebenarnya?

Dari malam tadi sampai pagi nih CP duk berlinang air mata, rasa terkilan, dengan ahli keluarga sendiri, terfikir sejenak, berkeluarga nih macam mana sebenarnya? Mungkin ker berkeluarga nih maksudnya bila dah senang, bawak hal masing-masing, masing-masing la pandai fikir, carik jalan penyelesaian sendiri, tu ker maksud berkeluarga sebenarnya
CP mintak tolong family sendiri, adik beradik sendiri, rasa macam mintak tolong kat orang luar pulak, ker diorang nih orang luar? Ker selama nih CP yang silap? CP sebenarnya takde adik beradik lain? Owh yer...CP dah lupa, CP la anak sulung, mana ada istilah abang, mana ada istilah kakak, kenapa nak cerita masalah kat orang luar, nak buat apa mintak tolong kat orang luar, they have their own family, their new family need to take care of, diorang dah takde ibu bapa untuk dorang take care, mereka dah ada family sendiri, rumah besar, kereta dua tiga bijik, motor berkuasa tinggi, dan 3 lagi motor, mana mampu nak tolong keluarga lain adik beradik lain
Kan masa dorang sekolah,  teruskan pengajian dulu, dorang kena carik duit sendiri, abah bukan banyak berjasa pun, so, nak buat apa nak tolong senangkan abah
Nanti kalau tolong, adik beradik mak baru nih senang2 je hidup, takde la merasa susah macam dorang dulu kan, nih untuk pengajaran hidup kitorang jugak, kan?
Belajar untuk hidup susah, mana adil adik beradik sekarang hidup senang, tiap2 bulan gaji makan tuk family sendiri jer, nak buat apa bagi abah, abahkan ada duit gaji sendiri kan, peneroka, takkan takde duit.
Lupe pulak anak arwah akak, siapa suruh abah nak bela, bukan ker dah bg cadangan masa malam kematian kakak hantar budak2 tuh ker rumah kebajikan tapi nak bela jugak, takde beban nak carik beban...
Nak kata tak tolong abah, dah banyak tolong dah, setahun sekali kan ade bagi duit, bila abah susah ade je tolong, sapa kater takde tolong, ada la dalam RM500, banyak tuh, bukan sikit...tiap kali nak mintak tolong, kena abah linangkan air mata dulu, baru betul2 confirm abah susah...kan?
Macam nih rupanya hidup berkeluarga, baru CP tahu...
 
From now on, U're stranger to me!
*rindukan arwah opah T_T

Wednesday, 3 December 2014

My Aiman Hakim rezak

1stly, CP nak bagitaw yang CP update guna fon je nih..takde line nak update kat laptop, sedih kan???
Update kat fon nih susah sebab keypad kecik bebenorrrr...
Hari nih CP nak belanja gambo sikit, memandangkan hari nih pun hari Rabu, kebanyakan orang duk belanja gambo tapi gambo tanpa berkata-kata (Wordless Wednesday) tapi CP nih dah penuh dengan kata-kata dah, gamba tak keluar- keluar jugak, hehehe...
CP nak tunjuk gamba seseorang, siapa dye nih? Ace teka? Hahaha, CP tanak gitahu siapa dye, hahaha, CP kenalkan as Abam Ganu, hahahaha....
Dye nih em....someone special tuk CP, bakal ahli keluarga mungkin, hehehehe...
CP suke2 edit gmbar nih, takde la serupa sangat, hahahaha...jangan hasad dengku yer, mohon bagi ruang tuk CP buat orang tuh perasan, hahaha, btw, tak kisah lah macam mana rupa pun, I fall 4 U whoever U are...cause there is something rare to found inside, as I always told U, U're really different than others and tq so so much accept me whoever I'm
*english patik bertabur tapi biaq pi situ, ada patik kesah...*
Ayat panjang dah, gambo tak keluar lagi, hahahaha....
Taraaaa!!!

Baju merah tuh Abam Ganu kiter, baju itam crush kiter..hahaha, crush tuh gurau keyh :P