Thursday, 11 October 2012

SURVIVAL CAMP 3rd DAY #6 last entry !


okeyh , untuk hari ketiga nih CP cerita sekali semua jerr aktiviti yang kitorang buat , hehehe , lambat sangat nak abes , berepisod bagai , kalah ADAM HAMA , eyh ! ADAM HAWA ... hehehe !!

okeyh , before that , korang kena baca entry nih kalaw nak baca la , taknak takpe , klik tajuk dibawah

SURVIVAL KEM , 2nd DAY night trekking #4


*klik kanan pilih open in new tab or window*

sampai je dari nite tracking , rehat2 pastuh solat subuh berjemaah , habis solat subuh , bergelimpangan la makhluk2 tuhan ni kat dewan tempat kitew solat nih , wah , lega dapat tidow siket 

tak salah dalam kul 7 something berkumpul balek untuk aktiviti seterusnya , bersiap dah dengan baju silat masing2 , training silat , 

mula2 kitorang training gerakan ANAK HARIMAU 10 then buat gerakan GOLONGAN RAJAWALI , lepas dye dah ajar , cikgu2 buat tes gerakan plak dekat dalam sungai , dah masuk sungai tuh .....

GRENADE !!!!

*nak taw ape tuh grenade ? klik sini*

kelam kabut meniarap kat dalam sungai tuh , alahai , baju silat kalaw basah , pergh berat derr ..

habis training silat , ktorang buat amzing race , macam explore race tuh , hehehe !!

ade 5 check point tak salah ,

CHECK POINT PERTAMA
kena carik 5 keping gambar kat tempat yang dye dah bagi klu , pastuh lukis balek gmbar yang dye letak tuh , gambar yang paling mencbar nak lukis , BOBOIBOY , hahaha ! CP yang jadik tukang lukis nih , jadi , teranjat boboi ! hahaha ! 

CHECK POINT KEDUA
yang nih dye bagi klu macam ni :

-terbukak
-tertutup
-cantik
-biru
-keras 
-lembut

carik benda untuk setiap satu ciri kat atas , nih mudah jerr , cepat je kitorang siap , hehehe !! mase nih , kitorang kumpulan kedua yang sedang mendahului okeh ...

CHECK POINT KETIGA
yang nih checkpoint yang paling tough , cikgu2 tunjuk 5 jenis daun berlainan bentuk tapi ade bentuk nak same jerr , then dye suruh carik daun tuh balek , banyak la daun2 jadik mangsa kena petik , bukan 5 je , habis hampir semua pokok kena kutip daun , haiyo ... lama gile kitorang carik sampai jadik kumpulan yang ketiga mendahului dari kedua

CHECK POINT KEEMPAT
checkpoint nih dinamakan MUSANG berjanggut , kat sini kitorang kena asingkan kacang2 and beras yang dah dicampurkan , antara benda yang ade dalam pinggan tuh :

-kacang hijau
-kacang parpu
-gandum kot *tak kenal
-beras

hehehe , mula2 kitorang kutip kacang yang paling senang kutip dlu then kitorang tinggalkan beras sebab beras susah nak kutip , dah la putih same dgn pinggan , hehehe !!

CHECK POINT KELIMA
yang nih checkpoint paling last , kitorang kena buat empangan kat sungai , hehehe ! time nih memang fun gile , taw kan cmne nak buat benteng kat sungai , group CP buat tinggi2 benteng tuh , huhuhuhu !! dalam woo jadinye ...

***

okeyh , setiap chek point , bile siap je kena mintak tandatgn cikgu yang in charge untuk game tuh , hehehe !! kitorang group ketiga awal tapi lambat sgt jmpe cikgu last *check point 5* tak pasal turun tempat keempat 

tuh larr program last untuk kem kali nih , las sekali ada majlis penutup , kitorang dikehendaki pakai baju kurung , CP tak pakai sebab tak bawak , hehehe !!

dalam majlis tuh , macam biasala , setiap group dapat hadiah kan , setiap hadiah tuh dye bagi kategori tertentu la :

-group ceria la
-group sporting la
-group aktif la
-and so on

tapi yang paling unik , kategori group CP , hehehe !

GROUP PALING BANYAK MASALAH 

tak boleh blah betul , orang laen punye kategori punyer sedap2 nama , hahaha !! umum je kategori tuh , sume gelak sakan , memang klaka .. banyak masalah pown dapat hadiah , memang group kitorang nih sepanjang aktiviti asyik ade 'hutang' je , maksudnya , asyik ada buat salah je ...

dalam pukul3 majlis penutup tuh habis then kitorang pown siap2 bergerak balek ke kolej masing2

the end of SURVIVAL CAMP *fuhh!!!*

boleh la CP hupdate pasal laen lak , CP yang hupdate nih pown rase bosan , tataw la kalaw yang baca kan , hhehehe ! harap teruskan usaha bace yerr ...

kat sini CP senaraikan tajuk2 SURVIVAL CAMP yang CP dah hupdate , nak baca ?? klik kat tajuk2 tuh keyh :D

SURVIVAL camp , 1st DAY 1#

SURVIVAL CAMP , 2ND DAY #2

SURVIVAL camp 2nd DAY #3

SURVIVAL CAMP , 2ND DAY herbarium #4

SURVIVAL KEM , 2nd DAY night trekking #5








8 komen budak kiut !:

Mat Jo said...

anugerah group paling banyak masalah, jarang2 tu, ahaks

aku HaniAsyira said...

rasa macam menjana kesabaran sungguh kem ni kan.. oklah tu merasa buat macam tu kan

Detective Fiqa said...

haha tau dahh grenade tu apa :P hahaha

cweet pinky said...

@Mat Jo : nih pown 1st time CP dgr okeyh , hehehe !!!

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira : taw takpe hani :D

cweet pinky said...

@Detective Fiqa : macam mana taw nih ?? hehehe !! buat2 tanya ah lak , hehehe !!

cikeyrah said...

ape? group paling banyak masalah hehhehe

dya bunga said...

haha..byknya cek point..

p/s : lepas ni kalau ada perjumpaan jom lah join..:D