Sunday, 7 October 2012

SURVIVAL CAMP , 2ND DAY herbarium #4


kesinambungan dari entry ini ...

SURVIVAL camp 2nd DAY #3

*klik kanan tajuk diatas pilih open link in new tab or new window*

hello !
wah , dah 2 hari CP tak dapat bukak blog nih secara aggressive kan ?? sempat la BW siket2 then tak sempat nak hupdate pown , bz3 !!!
so , hari nih pada jam 6.58 pagi CP hupdate pasal kem tuh lagik keyh :D
okei , lepas kitorang masak belut , pada petang tuh lepas Asar , cikgu2 bagi kitorang makan nasi yang sebenar , hehehehe !!
kire masak nasik yang sempurna , lauk2 yang boleh dimakan oleh semua orang...bla3~
then kitorang diarahkan untuk buat ..
HERBARIUM !
sapa kat sini taw apa tuh HERBARIUM ??
CP 1st dengar pown tataw , tapi bile ade sorang akak senior nih bagitau barularr CP faham ...
*pinjam dari google*

HERBARIUM nih macam arca pown ade , lukisan 3D pown ade yang menggunakan bahan2 semulajadi , ikut korang la nak tema ape , rumah ke , pokok kerr , orang kerr , yang penting hasil karya korang dari alam semulajadi 
TEMA KUMPULAN CP

gunung

malam tuh lepas solat maghrib , kitorang buat sesi pembentangan hasil karya kitorang , hehehe , antara yang mesti kitorang terangkan berapa harga yang kitorang boleh tawarkan bagi lukisan 'bernilai' kitorang tuh dan cakaplah apa saja yang boleh menarik minat orang membeli lukisan itu , hehehehehe !!
CP tabik dengan salah seorang ahli group CP yang sangat petah berkata2 *seorang lelaki aka ketua group*

sampai kelu la lidah cikgu2 nak bidas , apatah lagi student , *salah seorang cikgu kitorang bukan calang2 orangnya , seorang yang berpangkat doktor*

okeh , sampai sini je hupdate untuk kali nih keyh :D
nanti kalaw ade mase , CP akan hupdate aktiviti seterusnya :D

21 komen budak kiut !:

Mat Jo said...

agak2 herbarium tu boleh wat muka shin chan tak, ahaks

blog usang said...

cikgu yg ada phd ke? hebat tuuu

Detective Fiqa said...

hahaha. alaa baru dua hari. df dah empat hari kott tak bukak hahaha

Everything's Everythings said...

ala letak lah hasil Herbarium tu kt sini xD

nur azian said...

bestbya cp..
jeles lak ase nan cp :)

cweet pinky said...

@Mat Jo : boleh kowt , hehehe !!

cweet pinky said...

@blog usang : taw takpe , bukan calang2 kebanyakan orang kalaw dah aja silat dok aja jerr , tapi tahap pendidikan taknak tinggi2

cweet pinky said...

@Detective Fiqa : hehehe !! takpe la CP memang sengaja mengalahkan diri demi DF , hehehe !!

cweet pinky said...

@Everything's Everythings : ikowtkan hati memang nak letak tapi tuh la ... takde gambanya ... kitorang mane dibenarkan bawak ape2 peranti ...

cweet pinky said...

@nur azian : nanti kalaw adew aktiviti gini sis azian try la join , memang bes :D

Everything's Everythings said...

Owh yker.. xpe lah kan..
ni bukan alasan sebab herbarium tak lawa kan? :D

deqjamucuxx said...

belut itu sedap atau tak ?? tak penah makan
soob..sobb =="

ayut said...

bila dh pandai berkata-kata no worry la klu nk mncari kerja..kawannya blh jd contoh tu :)

Sanji Ngatmi said...

ada jumpa pokok bau dia sebijik bau sarsi??

aku HaniAsyira said...

lasr sekali berapa laku herbarium tuh?/ huhu

unsecretostory said...

Ouhh ngatkan herbarium nie nama pokok ke apa tadi :D

Nadratul Syazwana said...

org yg pandai bercakap ni banyak kelebihan kan sebenarnya? Malangnya nad bukan salah seorg dr tu T_T

cweet pinky said...

@Everything's Everythings : lawa pown tidak herbarium tuh tapi memang takde gambar , insyallah , habesjerr entry2 nih , kalaw dapat gmbar dari cikgu2 , CP akan bwt entry khas untuk gmba2 kem tuh ... :D

cweet pinky said...

@deqjamucuxx : hehehe !! sdap lerr ... hehehe !! tapi kena betul dgn care msak larr ...

cweet pinky said...

@ayut : betul tuh , pengalaman CP yang petah nih jgk , sangat jarang CP gagal interview .. hehehe !!

cweet pinky said...

@deqjamucuxx : hehehe !! sdap lerr ... hehehe !! tapi kena betul dgn care msak larr ...