Tuesday, 9 October 2012

SURVIVAL KEM , 2nd DAY night trekking #5

okeyh , update seterusnya pasal survival kem la , seperti yang CP cerita kat entry dibawah

SURVIVAL CAMP , 2ND DAY herbarium #3


*klik kanan pilih open in a new tab or window*

kitorang ade buat aktiviti HERBARIUM kan , okeyh , selesai jerr presentation tuh , kitorang pown solat Isyak berjemaah , then berkumpul lagik ,

okeyh , after this kitorang nak buat nite trekking , okeyh , bagi CP nite trekking ni tak mencabar yang pernah CP lalui sebelum nih *hebat lettew konon*

kitorang tak dibenarkan bawak ape2 pown kecuali lilin yang dibekalkan masa tengah berkumpul tadi , then kitorang bergerak ke tempat nak trekking tuh dgn truck yang macam bawak tentera tuh , hehehe !!
secara jujurnya , 1st time CP naek benda tuh , kitorang dimuatkan dalam tuh selagi boleh *macam sardin kata kaw*

selain truck tuh , keta storm pown ade .... bukan takat kat dalam keta jerr duduk , kat belakang tuh penuh ngn studen macam bawak pendatang tanpa izin lak , hahahaha !!
okeyh , sampai tempat dituju , group kitorang nih di rombak dari 10 orang kepada lima orang setiap group , setiap group mesti ada sekurang2nya seorang lelaki dan 4 perempuan *cukup kuota*

setiap kumpulan digerakkan setiap 10 minit , group CP group yang ke 13 , bayangkan larh tunggu berapa lama kat situ , siap landing2 macam ade tilam kat situ , al maklumlah , dari malam semalam sempat tidur tah berapa minit jerr ...

dalam perjalanan tuh agak teruk gk sebab kena lalu cerun yang memang gile cerun , boleh tergelincir kalaw tersilap langkah, tapi bila CP amati sekeliling , half hutan half kebun getah rupanya , tuh CP kate kurang mencabar bagi CP , keadaan pown terang sebab pokok jarang32 , dah nama pown kebun ...
sepanjang trekking tuh ... kitorang kena carik 5 soalan cek point la kirenya tuh ... hehehe !!
soalannya *rahsia*

malas nak taip , soalan pelik2 jerr ... hehehe !!

okei , rupanya destinasi kitorang adalah kawasan kem kitorang tadi , fuh ... las track , kena redah sungai lagik , hehehe !!

sepanjang kem nih setiap aktiviti wajib masuk sungai , pe lagik , kesejukan lerrr ... malam dah masuk subuh lak tuh , hehehe !!

perjalanan kitorang amek mase selama 2jam something kowt , entah , CP pown tak pasti , rase macam kejap jerrr ... 

okeyh tuh jerr untuk kali nih ... SELAMAT MEMBACA keyh :D




4 komen budak kiut !:

dya bunga said...

bestnya.. dya dah lama xpergi kem

dya bunga said...

lama xpergi kem2 cm tu..

Mat Jo said...

kumpulan yang cukupkan kouta, ahaks

-meeSUPERGIRL- said...

mee dulu mmg hantu camp . hahaha