Thursday, 4 October 2012

SURVIVAL camp 2nd DAY #3

okeyh , entry nih kesinambungan entry di bawah *klik kalaw nak baca*

SURVIVAL CAMP , 2ND DAY #2


lepas kitorang dah usung membe kitorang tuh , kitorang kena masak lak untuk makan tengah hari , nak tahu lauk special kitorang ???

belut hidup special !!

argh !!!

CP memang sangat geli dengan belut okeyh , apetah lagik nak masak , dengan ini CP nak mengaku dengan rasa tidak bertanggungjawabnya ....

CP langsung tak masuk campur bab masak2 belut tuh , dari bab matikan dia , sembelih , rebus ...
eh3~~~

CP ade tolong bakar memandangkan CP memang pakar bab bakar2 nih , belut tuh opkos dah berbalut dengan daun pisang ..... hehehehe !!

tapi yang magicnya , even CP geli nak pegang , CP makan jugak , hahahahaha !!
tak boleh pakai punyer CP kan ?? kan ??

wah ! sedaplah !

nasik yang kitorang masak dalam buluh tuh plak , hehehe , biasala kan , tak masak la , hehehe , jadi makan tengah hari kitorang tuh bole dikatakan the worse makan tengah hari we ever had !
selera tak selera jugak la makan tapi kena habiskan sehabis2 nya atas arahan cikgu2...

sebenarnya kitorang dari malam tuh cuma makan biskut marry je , 15 keping kongsi 8 orang , sob3!!!

24 komen budak kiut !:

Mat Jo said...

ek, dengar cerita, nasi yang masak guna buluh lagi sedap dari masak cara biasa, ahaks

Everything's Everythings said...

Kalau aku suka owh belut ni..
tapi belut rebus tak tahu pula tak pernah cuba lgi =.="

Bgus juga dia buat mcm tu, nak ajar kita erti bersyukur kan? huahua

aku HaniAsyira said...

sebab tu habis jugak kan.. =)

nur azian said...

aiiiyooo masak belut..
hohoho...
akak pon tak lalu kot >_<
ehmm jom lawat blog akak lak :)

Nadratul Syazwana said...

wah :D tp untung la awak. kita dah 18 takpernah pun lagi tengok belut secara live

Detective Fiqa said...

geli dgn belUT? hahaha :D same jee lerr. btwkan ciannyer hehe .jnji alas perut hehe

cweet pinky said...

@Mat Jo : hehehe , memang sedap tapi kalaw dah mentah , tak sedap jgk la .. hehehehe !

cweet pinky said...

@Everything's Everythings : memang sedap yang bakar tuh tapi yang rebus tuh agak hanyir jgk larr ...

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira : taw takpe , hehehehe !!

cweet pinky said...

@nur azian : akak tak lalu ?? belum cuba blom taw kak .. hehehehe ! okei nanti CP dtg lawat ...

cweet pinky said...

@Nadratul Syazwana : nih dah umo 21 bwu dpt tgk live nih , hehehehe !

cweet pinky said...

@Detective Fiqa : nih la nak blaja idop susah , kite mase dpn nanti tataw kite idup senang ke susah ...

nur azian said...

cp : jom tengok blog akak..
ade jawapan utk soalan teka teki :)

aswadz said...

masak nasi dlm buluh, ada jd cam lemang x? hehehe...

Saifulizan Shaari said...

syoknyer klu dpt joint....mencabar tu..

Fizah Ibrahim said...

Sedap pe belut tuh ? hehe. sup belut pedas. tapi kalo yang pandai buat je la kan sedap mkn haha
cp tau tak lendir belut tu boleh sapu kat muka or badan, boleh jadi licin gebu. haha, sanggup tak ? =p

Fatin Amira Mazlan said...

:)

-meeSUPERGIRL- said...

semua spisis takde tulang blakang amat mgglikan ! hahahahha

cweet pinky said...

@nur azian : okei kak :D

cweet pinky said...

@aswadz : aah , memang terasa bau buluh tapi tak masak sepenuhnya , tuh slack tuh , kalaw tak memang sedap la ..

cweet pinky said...

@Saifulizan Shaari : yup!! memang mencabar :D

cweet pinky said...

@Fizah Ibrahim : yeke ?? wah , tapi geli larr nak letak kat mukerr , aah , memang belut nih sedap , lagik2 kalaw owg tuh pndai bwt , tapi belut bakar tuh memang sedap , tuh yang paling cepat habis :D

cweet pinky said...

@Fatin Amira Mazlan : :D

cweet pinky said...

@-meeSUPERGIRL- : hahahaha !! taw takpe !