Thursday, 21 November 2013

Ratu Spinner


entry nih kesinambungan dari entri sebelum ini iaitu entri berkenaan Perlantikan Baru AJK tertinggi Kelab Pencak Silat (KPS) , dalam entri tersebut, CP ada menyentuh berkenaan kes putar belit dari seseorang...

tak baca entri tuh lagi ??

klik SINI

secara ringkasnya CP namakan minah nih sebagai Ratu Spinner(RS), secara jujurnya, CP memang dah lama dan tak pernah suka kat RS nih, RS nih senior dalam kelab tuh....kenapa CP tak suka yer....selain pemutar belit, dia nih sangat suka mengarah orang sesuka hati, cepat je amek kesempatan kat orang lain....

camne nak terang yer....budget tuh dah tentula, selama nih CP pendam je, malas nak amek port, malas nak tengok kekurangan orang sebab diri sendiri pun banyak kekurangan, cuma malam meeting tuh CP agak terkilan dengan sikap RS...

pagi pada hari yang sama dengan meeting kelab, CP baru balik dari kelas, dalam perjalanan balik tuh terserempak dengan RS, CP pun tanya la, 

CP : kak, siapa yang kena buat agenda meeting malam nih ??

RS : dayah la kena buat.......

CP : kenapa dayah lak kena buat ?? dayah setiausaha untuk game je bukan kelab...

RS : memang dayah yang kena buat......

agak terkejut jugak, CP cuma setiausaha program untuk kejuaraan pencak silat je, rasanya kalau untuk meeting kelab, setiausaha kelab la kena buat agenda, kenapa pulak CP, tapi CP malas nak tanya banyak la, tapi dalam hati tuh berbekas jugak dengan sikap sambil lewa dan bersahaja tuh, semudah itu dia meletakkan tanggungjawab kat bahu orang lain, bukan CP taknak buat agenda tuh, tak kisah dan tak susah tapi bagi CP tugas-tugas tuh mestilah untuk orang yang memang dah rasmi untuk tugas tuh..

CP tertanya-tanya siapa agaknya setiausaha kelab...kalau CP tahu, CP nak pertikaikan la arahan nih, CP cuma ahli biasa je, kenapa perlu buat agenda meeting....

RS tuh Presiden Kelab....tak sempat nak tanya pun, time tanya tuh, dia jawab sambil kayuh basikal, terkelu kat situ ajelah CP nih,

tapi takpelah, malas nak pikir panjang, CP bukak laptop, terus buat agenda mesyuarat dan buat hebahan untuk meeting tuh....malas nak buang masa carik siapa setiausaha rasmi tuk kelab tuh.....

siap agenda, CP post kat group kelab kat Facebook....

nak dijadikan cerita, meeting malam tuh yang buat CP makin menyampah kat RS nih, peneraju kelab aka coach kitorang puji CP sebab CP buat agenda meeting walaupun tuh sepatutnya setiausaha yang buat..

coach pun tanya, kenapa CP buat agenda tuh.....

belum sempat CP nak jawab, si RS nih mencelah......

RS: pagi tadi terserempak dengan dia time nak gi kelas, dia cakap dengan saya dia nak buat agenda mesyuarat...saya kata buat je la kalau nak buat.....kan dayah kan ??? kan ?? **sambil pandang kat CP...

masa tuh CP rasa, perempuan nih penipu besar !!! apa tujuan dia nih...penipu !!! tak malu ker kater camtuh...walaupun yang lain dalam bilik meeting  tuh tak tahu apa yang berlaku sebenarnya, sepatutnya dia patut malu dengan CP...

mungkin CP nampak bodoh tapi CP bukan bodoh ! tak suke bila diperbodohkan macam nih....yang setiausaha sebenar pulak bagi alasan, dia nak buat agenda, tapi tengok-tengok dah ada orang attach kat group Facebook, dia pun tak buat la...

CP taknak pertikaikan setiausaha tuh berbohong ataupun tak, sebab CP tak tahu dia bohong ker tak....tapi part RS nih memang CP rasa nak maki jer, kalau ikutkan hati limpa dan jantung nih, nak je CP tempelak dia kat dalam bilik meeting tuh, tapi disebabkan perasaan hormat, memandangkan dia presiden kelab, senior pulak tuh, CP hanya diamkan diri dan simpan dalam hati, dan coretkan kat dalam blog nih , sekian....

untuk pengetahuan reader2, setiausaha tuh bestfriend si RS tuh, berkemungkinan dia pun bersekongkol nak suruh CP buat, biasala manusia....CP marah sebab terasa macam dipergunakan, CP memang mudah nak bantu orang lain tapi bukan dengan cara nih....


notaKAKI: bergelumang dengan assignment tertangguh !



4 komen budak kiut !:

Nur Atira said...

ish ish ish . kesian CP kan . takpelah . buat je . orang dengki tu , biar Allah je balas . tau lah macam mana . sabar k .peace !

aswadz said...

hhmmm... ada kes laen lg x yg dia putar belit? kalo kes ni je, mgkn dia nak tgk sama ada CP ni boleh buat keje ke x (kot2 la next time nak elect CP jd setiausaha kelab ke).

tp kalo ada kes2 laen, mmg sah la dia kaki spinner. tp kalo dah president nyer pun mmg kaki spinner, mmg susah la kan.

cweet pinky said...

@Nur Atira taw takpe, just geram siket la....

cweet pinky said...

@aswadz dah byk kali dah, masa perlantikan tuh , takde lak dye cadang CP , dye cadang orang lain pun, nama CP nih , orang lain yang cadang....