Monday, 10 June 2013

kejuaraan pencak silat upsi dan jemputan antarabangsa kali ke-4 2013



selama CP menyepi , ada satu event yang besar CP joint , event tuh seperti tajuk di atas la , hehehe , patut nye dari awal lagik CP buat post nih baru leyh promote game nih tapi CP sangat3 malas nak hupdate pape pown ...


nih merupakan banner game :D



nih plak lagik satu design untuk bunting , hehehe ...




CP sangat suker ngan design2 nih , cantek , hehehehe ~ then , dah tentula CP team UPSI kan , ade la beberapa atlet silat UPSI tak dapat nak join team UPSI , sebab diorang kena wakil untuk negara dan negeri 

CP takde la sampai tahap negeri negara lagik , level biasa pown CP dah nak down giler nih , hehehehe ~


then nih plak gambar CP dah edit la , t'shirt team UPSI , baju yang termahal yang kitorang dapat wat mase nih , pergh !!!



kaen dye sedap , design smart ...
tuuuu , nampak tak tag peserta tuh , tapi macam mana pown , CP dalam game nih kecundang la , hehehehe ~ agak kecewa , tapi nak wat cmne , hehehehehe !

CP dalam game nih masuk silat seni , hehehehe ~ ade part CP tersilap step , hancur terus .... kecewa ...

takpela , CP akan pastikan CP ubati kelukaan nih pada MASUM nanti , in shaa ALLAH !


nih merupakan gambar2 sepanjang kejuaraan...

barisan wasit juri pertandingan ...

nih la ajk2 untuk game nih , ade yang jadik ajk but at the same time jadik atlet , penat woooo

team SINGAPORE
team INDONESIA
 



nih lak team2 kategori terbuka

suasana pertandingan untuk game SILAT OLAHRAGA

penyampaian hadiah

game nih terbahagi kepada dua kategori , kategori terbuka ngan kategori IPT... kategori terbuka nih melibatkan negara , negeri , persatuan , kalaw ade IPT nak hantar team kat kategori terbuka pown boleh tapi saingan kat kategori nih lebih hebat dan sengit kalaw nak dibandingkan IPT

kategori IPT lak melibatkan setiap IPT dalam MALAYSIA nih .. tak kisah lah kolej ker universiti ker politeknik ker institut ker , sume pakat2 boleh hantar...


game terbuka nih tak sama macam MASUM , hanya universiti je yang boleh menyertai game MASUM , sebab nama MASUM tuh pown singkatan dari MAJLIS SUKAN UNIVERSITI MALAYSIA ...


antara negara yang menyertai game nih :

INDIA , MALAYSIA , SINGAPORE , VIETNAM , INDONESIA , BANGLADESH

kalaw IPT lak memang banyak la team , nak listkan pown malas , hehehe ~


tapi yang tarik diri saat akhir pown ramai , naseb baek tak menjejaskan bilangan team sangat tapi sangat menjejaskan bahagian budget , hehehe , boleh tahan banyak gak short , btw , menurut coach , kerjasama game kali nih sangat memberansangkan ....


team UPSI kecundang , ramai tak dapat maen sebab berat tak match , senget diorang nih , dah taw nak maen taknak maintain berat ... 

tapi takleyh nak salahkan jugak , kitorang terlalu penat uruskan game (CP uruskan jugak , makan untuk diri sendiri , hehehehe ~)

btw , CP nak ucap terima kasih pada yang sudi singgah blog nih even CP dah lame tak on9 kowt , hehehehe ~


***

nak jadik bloglis CP ?? jom terjah entry ini :
http://dariilhamkehati.blogspot.com/2013/03/nak-carik-bloglis-baru-d.html


***




3 komen budak kiut !:

krole said...

wuahhhh~ singapore, indon n negara lain tu pun join ye...pergh! buli tahan r CP..takpe biasala tu CP...sekali skala buat silap...pengalaman kan mendewasakan kita and practice make perfect. teruskan usaha~

cweet pinky said...

@krole macih cik krole , CP akan berusaha lagik , yang jadik masalah terbesar CP , mental tak kuat , senang gelabah , tak fokus , hm .. ngah carik care nak atasi ...

Anonymous said...

assalam,CP..thanx sgt2 sebab buat blog ney..ad juga kenangan mase bertanding dekat UPSI..btw,pic saya pon ad dalam blog ney..thanx yew..fb-azran limau