Friday, 26 April 2013

ragut di tanjung malim



kus semangat bile CP dengar kawan CP kena ragut semalam !


diorang pergi ke pekan nak beli tiket bas , masa kat traffic light (atas motor) , beg pembonceng kena tarik , berlaku la sesi tarik menarik tapi tak lama lepas tuh , kawan CP tuh lepas kan jugak beg dye , takut terjatuh atas jalan , kena gelek kang naya je


dah lepaskan beg tuh , si peragut tuh pown pecut la , si penunggang nih cuba kejar tapi bila sampai 1 lorong kecil dan sunyi , diorang hentikan niat untuk kejar , takut perkara lebih buruk berlaku


masa beg diragut tuh , si pembonceng letak beg tangan dye di antara si penunggang dan si pembonceng , faham tak ??


try tengok gambar nih , kowt bole paham , hehehe !!
tak faham pown takpe , CP faham kalaw tak faham , hehehe , orang genius je bole paham lukisan paint CP nih , ehe ..



kalaw tak jelas , klik gambar tuk tumbesaran , hehehe !!


beg pembonceng la yang kena tarik , beg penunggang ade kat dalam raga ... kerugian berapa tuh CP tataw tapi biasa la kan , beg tangan , semua benda ade dalam tuh , yang CP dengar :

- baucer buku
-duit rm300
-2 henset


apa yang paling tragisnyanya , kebetulan pulak , yang kena ragut tuh ada simpan dompet kawan dye lak , so , dgn dompet kawan dye pown lesap ...


dari apa yang diorang cerita , peragut tuh berbangsa india , dalam lingkungan 20-an kowt , diorang dah buat report , membe CP tuh dapat cam nombor plat motor peragut tapi dapat cam huruf je , nombor dye tak dapat ...


CP tertanya , diorang ade peluang lagik tak nak jumpa barang diorang balek ???


sian la , CP harap semuanya baik dan semoga ALLAH swt permudahkan urusan diorang kan ?

yang pasti dua orang kawan CP trauma kowt ... fuh !!


***


nak jadik bloglis CP ?? jom terjah entry ini :
http://dariilhamkehati.blogspot.com/2013/03/nak-carik-bloglis-baru-d.html
***



6 komen budak kiut !:

aswadz said...

kalo ikut pengalaman aku la, sangat tipis nak jumpa balik. melaenkan lepas dah amek keuntungan, diorang campak beg tu kat mana2. ada orang baek hati jumpa, dia call kawan CP (kalo jumpa contact number la).

macam member aku dlu, dia terjatuh dompet kat mana2. ada awek cun jumpa, contact dia. terus bercinta.


p/s: dah mcm entri lak komen aku.

cweet pinky said...

@aswadz hahaha , takla , pendek lagik tuh , hehehe , kalaw panjang lagik komen pown okei , best bace , hehehe ...

wah , bro , bercinta ?? dah macam citer novel nih , ehe

hana hadi said...

hana rasa kemungkinan dapat. sebab huruf moto tu sempat ambik kan. dia punya bangsa dan umur pun dah cam sikit2.xdapat beg dapat peragut tu pun jadilah. biar dia kena balasan.

beg yang depan tu letak dalam raga hitam kot tu yang peragut xnampak.

Hana naik moto mmg xbawa beg besar. bawa beg kecik purse n hanset letak dalam moto. risau kan..

puteri kasih said...

fobia sis dengar tentang kes ragut ni..sebab beberapa tahun lepas..sis juga pernah kena ragut..depan rumah lak tu

hainom OKje said...

pandai jugak melukis yeh CP ni hehe...
Tulahkan...dah nak kena...nak buat camne!

aku HaniAsyira said...

jenayah dimana2.. kalau sy pun leh fobia kot