Friday, 8 February 2013

wow ! nampak muda la plak ~




hehehe , okeyh , entri nih bukan pasal tips awet muda or ape2 yang berkaitan , nih sekadar kisah yang CP rase kelakar *rase bangga sebenarnya*


so , korang dah tau kan rutin CP nih kalaw cuti semester , tolong mak CP jual sate , huhuhu ... *tatau ? klik sini*


okeyh , so nak dijadikan cerita , CP berjual sate macam biasa la satu malam tuh , bakar punya bakor sate tuh , datang la 1st customer , ayah kawan CP jugak , hehehehe ~


sembang punyer sembang , dye baru terperasan yang CP nih kawan anak dye ....
okeyh , CP gambarkan situasi nih dalam bentuk dialog la yerr :D


si PAKCIK : eyh , kamu la yang sebaya dengan anak aku tuh kan ?


CP : yela pakcik , minah M *bukan nama sebenar* kan nama anak pakcik , bukan sebaya je , kawan saya lerr tuh ...


*betapa gigih CP bersembang sambil membakar sate , kui3!! macam kawan2 lak*


si PAKCIK : owh ... umur 22 tahun kan tahun nih ?


CP : aha , pakcik ....


si PAKCIK : muda lagi rupanya 22 tahun nih , ingatkan dah tua ...


CP : ????????? kenapa pakcik ????


si PAKCIK : aku tengok anak aku , macam dah tua umur 22 tuh , tengok kamu , takde la tua umur 22


*dalam hati CP , kembang berbunga2 , hidung kembang kempis dah*


CP just angguk2 sambil tersengih2 kerang busuk ! hahahaha !!
dalam hati , saya paham maksud pakcik :P....
wakakaka !!


nampak tak permainannya di situ ?? hahahaha !! macih pakcik , hahahaha
kla , itu jela CP nak citer kan ??? hadios !!!


p/s : sekarang nih , CP dah berada di UPSI (7.2.2013) , esok CP akan gi daftarkan diri untuk kem latihan masum 2013 , demam masih tak baek sepenuhnya tapi papehal , daftar je dulu , then larat tak larat , kiter tataw kan nanti , lagipun , rase dah nak baek nih just biasala , lemah2 sikit:P

*ayat p/s tuh ayat poyo! , hehehe ~*



19 komen budak kiut !:

c!kon!ech!c said...

hahaha aku tahu spe kah gerangan pakcik itu hahahahaha

kopi pasta said...

err tak boleh blaah, puji diri sendiri. nak ckp yg muka ko awet muda lettew. mohon jgn hidung tu jgn kembang lama2 sgt nnt kembang tu tak surut2 baru tau . DAN jangan lupa banyakkn minum air..:)

cweet pinky said...

@c!kon!ech!c hehehehe ~ taw takpe ! gotcha ! hahahaha ~

cweet pinky said...

@kopi pasta hahahaha , thx4 the tips , walopon mule2 komen kamu melambangkan kedengkian tahap dewa tapi tetap bagi tips :P

deqjamucuxx said...

deqja da umo 23...tapi org dok teka lepas spm.. tu bukan muda..tu bebudak teruihh ! ahhahaha

puteri kasih said...

ecece kembang la tu.. :P hehe

p/s get well soon CP ^_^

AQ Eyfa said...

hahaha..kembang semangkok la CP ea..maintain ok..bia mude sokmo wpun umo da bertambah kan...ahaks

hana hadi said...

ala CP ni terus terang je lah. hana xfaham lagi ni.hahaha :P

PingJeDotOrg Page said...

Hi,sy admin pingje.org dtg nak bantu tukar title blog jd seo friendly..

jom add sy di fb JR utk bincang issue ni.. :)

kaishin said...

awet muda, dok gitu CP..hehe

Nurulee said...

Tips awet muda, lepas bangun tidur amalkan minum air =D

cweet pinky said...

deqja: la, kirenya deqja akak dari CP la , uhuk3 , CP ingat muda dari CP, memg deqja nampak muda

cweet pinky said...

puteri kasih: hehehe, boleh tahab kenbg la, naseb sate tak hangit, hehehe

cweet pinky said...

sis eyfa: huhu, bukan takat mangkuk je, lebih dari mangkuk, yes, bia maintain jer nampak muda,wek, hehehe

cweet pinky said...

hana: nih semua poyo! !! hehehe

Shiyda Aqma said...

haha ! awet muda gituuuuuu :P

cweet pinky said...

@PingJeDotOrg Page okei :D

cweet pinky said...

@kaishin hahahaha , taw takpe cik kaishin :P

cweet pinky said...

@Nurulee ha , betul tuh , tak salah CP selaen tuh ade lagi beberapa waktu yang sesuai minum air , tak salah sebelum mandi , tapi tak pasti la untuk awek muda ker ape ..