Sunday, 23 August 2015

Kelebihan Sunquick yang Korang tak tahu !



Buat muka berlagak sikit sebab pasal kelebihan Sunquick ni, CP sorang je yang tau ! hahahaha !

**Gelak Bangga**


Ye, ye je kan entri kali ni, perasan je tau sorang-sorang, sebenarnya CP kat sini nak kongsi tentang kegunaan Sunquick selain dibuat minuman,

Korang tau tak Sunquick tu apa ?


ni ha gambonya ~~




Ha ni la Sunquick, mustahil la tatau, ni kalau beli ni selalu dapat percuma gelas zaman dolu-dolu....sekarang ada lagi ke percuma gelas ??


Balik kepada topik, kalau korang nak tau, CP dapat tips ni dari mak CP tau !

Sunquick ni boleh jadi pengganti asam keping ataupun air asam jawa You Know ? Tapi make sure ! Sunquick Orange, jangan korang gi bantai guna Sunquick Beri ker, Anggur ker, Mangga ker, Buah-buahan Tropika ker, Amazon ker.....

Okei ???


Antara masakan yang CP pernah buat ganti asam keping atau asam jawa nih ialah ~~ Jeng, jeng, jeng ~

Asam Pedas.......

Tu je lauk yang CP pernah guna untuk ganti air asam jawa and rasa dia tak menghampakan, sedap, double sedap, hehe~

okei, tu saja,

Adios !



21 komen budak kiut !:

PeRdU cINta said...

Ooo ok..ni pertama kali baru dapat info..terima kasih ye..

Dunia Zumal said...

Zumal suka sunquick buah-buahan tropika tu...

saadiah muji said...

Wah...tak sangka sunquick boleh menyedapkan asam pedas. Nak try la lepas ni.

raihanah said...

tak pernah tahu sunquick boleh ganti asam keping. thanks ya

Emy said...

Oh..tak pernah terfikir nak guna sunquick dlm masakan

Eintan Nurfuzie said...

btoi.. penganti asam keping.. tp mahai ooo

rubiah kadir said...

huhu..boleh eh.. xsakit perut ke yg??
hehe..mgkin sifat yg masam tu kot bleh buat pengganti asam jawa/kpg

Afiqah said...

wowww apa rasa? hahaha df tak boleh kene sunquick nanti jadi sunslow hahaha

Shikin Shamsudin said...

Good idea. kreatif sis!

♪ cik katak ♪ said...

ok first time dengar.
so nanti dia akan jadi oren ke x? ok soklan cam x masuk akal.
tapi wondering lah

Yusla Mahat said...

ummi singgah #664 jom klik http://goo.gl/OIOIIo TQ

NUR CAHAYA said...

@PeRdU cINta hehe, welcome :D

NUR CAHAYA said...

@Dunia Zumal CP kalau sunquick ni sume CP suka, hahaha

NUR CAHAYA said...

@saadiah muji kalau tak sedap jangan marah CP tau, hahaha, tekak masing-masing tapi memang CP rasa sedap luar biasa, haha

NUR CAHAYA said...

@Eintan Nurfuzie hahaha, ala sis, ni untuk orang yang tiba-tiba dah kehabisan asam kat rumah, tapi kebetulan ada sunquick, hehe

NUR CAHAYA said...

@rubiah kadir err, tak pasti lak, rasanya takde lak sakit perut..

NUR CAHAYA said...

@Afiqah hahaha, ye2 jer DF nih , hahaha....

NUR CAHAYA said...

@♪ cik katak ♪ tak jadi oren, dia jadi durian , haha

Tuan Nurul Ain Tuan Ismail said...

oh sunquick..


Dulu-dulu takut nak makan telur lepas bersalin. Orang tua-tua kata nanti bernanah MANFAAT MAKAN TELUR

noor haneem bt mohamad bokhri said...

Wah wah, saya tk thu lg ni. TQ hihi

Maisarah Humaira said...

lepas ni boleh la try guna sunquick :)

Maisarah singgah Blog MaisarahSidi.com