Sunday, 2 August 2015

i'm here again


apa khabar pada semua? now i'm here again selepas berkurun mendiamkan diri tanpa sebarang coretan, for your information, CP sebenarnya tak berapa nak ada mood nak hupdate blog nih, entahlah, mungkin terlalu banyak perkara yang perlu diberi perhatian untuk menghabiskan pengajian di UPSI


sekarang nih CP dah bebas daripada 'penjara CINTA' untuk kursus Ijazah Sarjana Muda Pengajian Malaysia dengan pendidikan di UPSI

result untuk pengajian selama 4 tahun ni pun CP dah dapat, bagi CP result untuk 4 tahun nih sangat hambar dan agak mengusik jiwa, timbul juga perasaan kesal kerana lambat sedar untuk tekun dalam pengajian dan tak letakkan matlamat yang jelas sepanjang CP bergelar mahasiswi...


seronok dan agak cemburu tengok sahabat yang berjaya mem 'biasiswa' kan pinjaman PTPTN diorang, tahniah...

walau bagaimanapun life must be go on..mungkin bukan di sini rezeki CP, in shaa ALLAH, pasti ada rezeki yang lebih baik di bumi ALLAH SWT yang luas nih..selesai pengajian, biasalah, misi memburu pekerjaan, tapi CP masih belum mula lagi mencari kerja, CP bercadang nak bantu mak berniaga sambil nak tolong jaga anak buah kat rumah nih..

anak buah nih, anak kepada arwah kakak CP, ada 4 orang kesemuanya, CP pernah ceritakan dalam blog CP nih, entry yang mana 1 CP dah tak ingat, mak ngan abah dah tua sangat nak jaga budak-budak nih, nakal pulak tu, yelah, biasalah budak-budak kan..

sambil tu CP ingat nak belajar sikit selok-belok mak berniaga tuh, ada cita-cita nak meniaga, sunnah kan ??

besar cita-cita, harapnya dipermudahkan, walau bagaimanapun, CP jugak harap jalan CP untuk menjadi seorang guru turut dipermudahkan, amin.....

in shaa ALLAH

6 komen budak kiut !:

Athirah Zain said...

good luck CP ^^

muja said...

insya Allah. boleh habis ptptn cp tu.. bila muja dah habis study nanti pun, muja harap boleh berehat dulu baru nak kerja.. harap2 berjalan macam dirancanglah nanti..

aswadz said...

belajar meniaga, tak rugi. mana la tau kot2 esok dah kerja, boleh juga meniaga online sebagai kerja sampingan.

cweet pinky said...

@Athirah Zain tq t-rah sebab rajin menjenguk walaupun CP jarang ada kat blog :D

cweet pinky said...

@muja in shaa ALLAH amin, harapnya jalan CP dipermudahkan, siapa yang suka dibebani hutang kan...harapnya dapat langsaikan dengan cepat...

cweet pinky said...

@aswadz kan, itulah, kalau dah ada keje pun nanti why not tambah pendapatan dengan berniaga kan....