Thursday, 15 May 2014

dilema presentation

warahmatullah

kalau diikutkan tadi malam tadi (14MEI2014-jam 9.00 hingga 10.00 something), CP dan ahli-ahli group CP untuk subjek HUBUNGAN ANTARABANGSA baru sahaja selesai presentation...
bagi CP, nih presentation yang paling mencabar walaupun hanya melibatkan Dr (lecturer subjek) dan kami (ahli group pembentangan)

sebab selesai sahaja pembentangan, Dr. mengajukan soalan yang berbeza kepada setiap pembentang berkenaan assignment yang kitorang buat tuh la....

memang gementar baq hang...


tapi apa yang CP nak cerita kat sini bukan lah berkenaan pembentangan face to face nih, tapi berkenaan betapa CP kecewanya dengan tindakan pembentang yang turut ada dalam group tuh...


hal nih bukan bermaksud ahli-ahli kumpulan yang lain tak bagus malah diorang nih ade banyak point dan fakta tuk bentang....


apa yang menyedihkan CP bila dua orang dari 5 orang pembentang membentangkan terlalu panjang lebar sampai lebih dari skop yang sepatutnya.....


misalannya macam nih, dua orang si polan patutnya membentangkan berkenaan masalah SAHAJA.....tetapi diorang nih terus melangkau ke langkah-langkah dan cadangan penyelesaian, iaitu part CP....


jadi, apa yang CP nak bentang lepas tuh ???


so....memang takde pilihan, CP terpaksa ulang balik point yang same, ringkaskan mana yang patut, apabila CP mengulang fakta yang sama, Dr. nampak macam bosan la dengan pembentangan CP tuh.....

dahlah, part CP lebih umum dari fakta, sepatutnya consider la sikit, CP faham, mungkin si polan-si polan nih nak bentang banyak point, nak impress Dr. mungkin, tapi berpada la.....


sedikit kecewalah part macam nih, hope lepas nih tak jadi dah...in shaa ALLAH...


merungut tuh merungut jugak (manusia,biasalah, ade je yang tak puas hatinya), CP panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi pembentangan selesai dengan jayanya, maka, ready untuk final exam pulak untuk subjek nih, buat masa nih ada 1 lagi pembentangan, dalam bilik lecturer jugak..

in shaa ALLAH, i'll do the best !

sampai sini sahaja coretan CP pada pagi ini, semoga bertemu lagi di coretan-coretan seterusnya....

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH

**bz buat kajian tindakan, kalaw cik SUE PELIK ada contoh, boleh kongsi2 tak ?? hehehehe ~





2 komen budak kiut !:

aswadz said...

markah berdasarkan group ke individual? kalau group, x kesah la part CP membosankan ke atau x.

Sue PeLik said...

huhuhu memanglaaa dalam ahli kumpulan mmang akan ada yang over ..hikhikhik. sabor aaa neh laa yang kita rasa masa smbung belaja mcm neh. hur.. part kajian tindakan tuh. hahaha. mmg tak adalahhh laptop lama rosak semua bahan ada dalam tu yank. susah hati jugak neh. sebab if ada rezeki bulan 9 kank kita jumpak kt UPSI. hikhikhik. insya Allah. doa2 kan erkkk