Thursday, 17 October 2013

raya yang dulu bukan lah yang sekarang

hai3....masih ada lagi yang beraya ke?? so, CP ucap Selamat Hari Raya Haji a.k.a Aidil Adha, sekarang CP dah ada semula kat UPSI, kejap je kan CP beraya, jujurnya, CP tak rasa langsung kemeriahan raya, apatah lagi raya haji kali nih orang beraraan pun takde
beraraan???

beraraan nih merupakan nama lain bagi rombongan yang dilakukan selepas solat raya, rombongan ini akan berarak dari rumah ke rumah untuk beraya beramai-ramai...
clear ??


rasanya dah boleh faham nih..


so, lauk banyak berlebihan la, memandangkan rumah CP kalau tak ada geng beraraan tuh, memang tak ada la orang datang, memang tak ada orang lain dah....family pun ramai tak balik, sedih kan??
CP dapat rasa kemeriahan raya CP makin lama makin tak meriah, mungkin ke sebab umur CP yang meningkat, huhuhuhu ~


so, masa hari raya haji hari tuh (15.10.2013), CP mencari inisiatif lain untuk menghiburkan hati, CP ajak adik perempuan **anyah** CP berjalan-jalan tanpa arah tujuan, ahahaha ~ saja nak drive hiburkan hati, at last adik CP ajak pergi secret recipe kat Tanjung Malim, CP just...."okay, set !!"


lepak kat Tanjung Malim sampai kul7 malam, sebelum lepak tuh mak telefon tanya,


"ada kat mana?"


cuak jugak bile mak telefon, memang tak cakap nak pergi sampai Secret Recipe nih...janji tadi area kampung jer....


takut kena bebel.....


tapi, jadi sebaliknya....


"balik nanti, belikan puding yerr, nak masukkan dalam koktel, haaaaa....belikan spender abang alang **panggilan untuk adik CP yang nombor 3** sekali..."


okei, bab beli puding a.k.a cumi **tatau nak explaian macam mana tapi selalunya CP panggil benda alah tuh cumi atau puding jerrr** boleh tahan lagi...tapi bab spender tuh......aiyak....macam mana nak beli maaaa.....ahahahaha


"mak, takkan nak beli spender lelaki lak, malu aaaaaa....."


"nak malu apanya, beli aja la....bukan mak suruh bogel pun....."


"errrr...."


anyah **adik perempuan CP yang ikut berjoli ke Secret Recipe** : "beli aje la yong....."


perbincangan nih berlaku masa kitorang masih lagi di dalam kereta, tak sempat lagi nak masuk ke dalam Secret Recipe so, kitorang angkat telefon loudspeaker....dalam Secret Recipe loudspeaker....mampuih lerr malu yob oiiii, ahahaha !


malam tuh sampai rumah nak dekat pukul9 la jugak.....


okei, cerita di atas merupakan cara yang pertama CP menghiburkan hati di kala cuti nih, cara yang kedua **baru jer berlaku semalam (16.10.2013)** 


CP ajak mak, anyah, abang alang, opah kerr hotspring....ehehehe, tambang masuk, CP settle semua....sampai situ dah lewat dah, kira dah tengah hari baru kitorang sampai kat hotspring, panas woooo...jadik...kitorang mandi kolam air sejuk dulu....



kolam air sejuk **sumber Google


aktiviti kedua, kitorang rebus telur untuk makan, 12 biji semuanya yang direbus habis lebuh kesemuanya dimakan oleh 4 orang...rakus betul....


tempat rebus telur, **sumber Google


lepas makan telur, baru kitorang pergi berendam ke kolam air panas, tak lama pun rendamnya, tak sampai 30minit, bukan tak tahan panas, sebenarnya kitorang kejar masa, petang kejap lagi, CP dan anyah nak bertolak balik ke U masing-masing...


CP tak jauh, UPSI jerr, si anyah tuh la, nak balik ker UTM, Cheras...


tak sampai kul4, kitorang dah bersiap-siap nak balik ker rumah....huhuhu~ owh, lupe nak bagitahu, harga tiket masuk ke SG.KLAH HOTSPRINGS PARK tuh berharga RM12 bagi yang dewasa...kanak-kanak, CP tak ingat la...ehehehe~


CP tak banyak tangkap gambar sebab tuh gambar-gambar di atas banyak bersumberkan Google sahaja
nih sahaja gambar yang CP cnap masa hari kejadian.....


anyah, opah dan abang alang





abang alang dan anyah





mak di kolam air panas besar




opsss !! gambar CP takde, CP pun tak perasan, dah balik rumah baru CP perasan CP tak cnap gambar langsung, takpe lah, cnap lain kali je....





11 komen budak kiut !:

puteri kasih said...

best kan bila dapat bersantai dengan keluarga :)

Azhafizah Md Nor said...

wahh raya kat hotspring..best!

tomato oren said...

raya haji ni tak terasa raya nya...

cik azLyzah⊙.☉ said...

best nye hot spring tu ade sediakan tempat rebus telur khas..kalau hot spring kat sini tak de...eiiiii....

budi os 19 said...

Sangat seru pastinya..akan suasana di saat perayaan hari raya..ya sis :)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Wahh, tajuk bukan main lagi yer. Hehehehe...

Anyway, nice holiday sebab dapat bersama ngan semua org termasuk famili.

sha (chirp chirp) said...

bru first time dgr beraraan tu.huiyoo, raya kat hotspring tuu. bab spender tu klaka okay. huhu

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Makin berumur ni memang makin tak meriah raya2 ni semua.. Beraya pun tak berbaju raya.. Haha! Just melepak kat umah MIL sampai lebam.. Aktiviti utama, makan makan & makan.. Ngahahahah!
ZON PERMAISURI CHOMEL

hainom OKje said...

Bestnya berhari raya sambil bersantai kat SR..... buatlah CP sementara belum kawen ..hehe...nanti dah beranak pinak tak dapat buat lagi

cweet pinky said...

@puteri kasih yup , taw takpe..

cweet pinky said...

@Azhafizah Md Nor ahahaha , bes lerrr jugak ramai jugak yang memilih untuk beraya kat sana , yerrla , CP tgk meriah jerr hotspring hari tuh , ehehehe ~