Saturday, 12 October 2013

murah rezeki lagi


hari nih (11.10.2013-jumaat) merupakan hari kedua CP bekerja, kali nih CP bekerja full day memandangkan CP langsung tak ada kelas pada hari tersebut, hari nih, CP bekerja berseorangan, sahabat CP yang sepatutnya bekerja sekali pada hari tersebut ada program yang melibatkan kursus pengajiannya

jadi, CP redha je la buat kerja sorang-sorang kan, lagipun, bukan susah pun kejenya, tapi apa yang CP nak cerita bukan pasal CP kena kerja sorang-sorang nih, tapi pasal kemurahan rezeki CP....

hari pertama CP bekerja, ada orang mintak tolong kat CP untuk angkat barang, then bagi upah RM10, seperti yang CP pernah cerita dalam entry INI

then rezeki CP murah lagi hari nih bile entah hamba ALLAH mana tolong bayarkan makanan yang CP makan untuk sarapan pagi tuh, CP makan kuew tiow goreng dengan 2 bijik begedil

**tau ker begedil tuh aperrr??**

pasal begedil tuh aper, kalau ada yang tidak tahu, lain kali ajelarr CP cerita, ehehehe ~


sebelum makan, macam biasalah, CP akan bawak makanan yang nak dimakan tuh ke kaunter untuk bayar terlebih dahulu sebelum CP start makan, masa CP ke kaunter, dah ada seorang lelaki kat kaunter tengah nak bayar untuk makanan yang dia makan


tibe-tibe.....

"kiro sekali nge makane cek mek molek nih...."

CP tergamam...CP anggap dia bergurau jer , giler ke nak bayar makanan orang yang dia tak kenal kan???

CP pun bukak beg mencari-cari dompet CP, elok je CP angkat kepala, lelaki tadi dah tak ada, CP pun mengeluarkan beberapa not duit untuk membayar harga makanan....

orang yang jaga kaunter;

"eyh3...abe tadi doh baya sekali makane awop....."

'erk??'

larr..lelaki tuh memang betul-betul bayar larrr.....CP memanjangkan leher memandang ke luar kot-kot masih boleh melihat kelibat lelaki itu....tapi hampeh~

happy, sebab makan free tapi agak kesal sebab tak dapat nak ucap terima kasih, alhamdulillah, murah je rezeki CP baru-baru nih..

peace (N_~)Y


notakaki: ragu-ragu nak kerja ker tak esok...haish ~




2 komen budak kiut !:

cikonie said...

mokcikkk rezeki allah ade di mane2 syukur masih dapat rezeki itu

Raudzah Z said...

Alhamdulilllah murah rezeki CP..