Friday, 25 October 2013

hampir terlajak


halooo, selamat pagi, kalau difikirkan semula, jarang CP dapat buat entry di awal pagi di atas beberapa sebab...

pertama, kekeringan idea walaupun pada waktu pagi la otak kita paling fresh

kedua, selalunya duk membuta lagi, bangun nak dekat2 time nak g kelas je, so takde mase la nak hupdate walaupun idea berjela

ketiga, kuat tidur

keempat, kuat tidur

kelima, kuat tidur...

**nampak tak permainannya**

berdasarkan tajuk, apa yang hampir terlajak tuh kan? terlajak tidur la, CP tak tahu lah kenapa baru-baru nih, CP mempunyai masalah untuk kawal tidur, sekarang nih CP terlalu kerap tidur sehingga menjejaskan prestasi kerja, assignment, training silat...

mungkin ker terlalu penat...


badan dan mata rasa berat je, CP ada baca artikel mengatakan kalau badan kita selalu berasa berat, rasa malas 24 jam.....itu adalah gangguan syaitan.....

CP rasa gangguan syaitan la, rasa malas CP nih semacam, buat CP tension lak...


oh yer, pagi tadi (25.10.2013) CP hampir terlajak tidur...secara jujurnya, minggu lepas dah berapa kali CP terlajak Subuh......sedih la, apatah lagi solat Subuh tuh permulaan hari bagi kita, kalau dah tertinggal tuh, rasa tak lengkap hari kita pada hari tuh....


bila terlalu banyak tinggalkan solat, hati pun sentiasa rasa tidak tenteram, walaupun menyesal tiap kali tertinggal tapi CP tetap juga tertinggal Subuh dan hampir tertinggal, pagi tadi pun CP bangun-bangun tengok tingkap kat luar dah cerah kot tapi tengok jam, jam masih menunjukkan 6.48 pagi


ingat jam CP rosak ke apa, kebetulan kawan (roommate) CP pun baru bangun tuh, CP terus tanya jam kat dia....dia jawab 6.50 pagi...


apa lagi, bergegas la CP ke toilet ambil wudu' untuk menunaikan solat Subuh, kus semangat, tak pasal-pasal CP bangun terkejut , kepala pening sampai sekarang nih......tapi CP kuatkan semangat jugak bukak buku study, esok kul9.30 test untuk kelas PERLEMBAGAAN....

kalau tak study sekarang, jap lagi memang takde masa la, kul10 dah gerak ke tempat kerja , full day sampai kul7, then malam nanti kena jadi ajk kejohanan silat kolej..

what a busy day !!!


NOTAKAKI: addicted game FB lagi satu hal ! aiyak !


7 komen budak kiut !:

afzalsukasuki said...

terlajak tido.. kalau saya dah amik mc terus, tarik selimut lagi best hahaha

*jangan ikut perangai ni tau :D

dya bunga said...

kalau gitu kne kurgkan main game lah

puteri kasih said...

malam tidur awal..senang nak bangun awal..hehe

Dik bee said...

hahaha... akk pun kuat tido..

aswadz said...

kena rajin2 kan diri tdo awal. kalo tdo kul 10 pun still bgn lewat, try tdo kul 9 pulak.

hainom OKje said...

Qada tau....dan jangan buat lagi....kunci jam awak sikit ....study sampai malam ke

Khairil Anuar said...

addicted game fb juga! hehe