Sunday, 8 September 2013

tutorial mengaktifkan UPSI JARING



hai3 , CP tengok kebanyakan budak2 ijazah senior menghadapi masalah dengan UPSI JARING diorang , so , dikesempatan yang tak berapa nak sempat nih , CP nak buat tutorial sikit **terbaek kak ! **
mula2 , mase korang daftar kolej tuh , korang kena daftar sekali wifi korang , kire pakej la , korang daftar rumah dengan wifi 


**opss !! jangan marah dulu**


benda nih dye buat untuk memastikan yang korang memang konfom duduk dalam kolej bukannya duk luar , student yang duduk dalam je boleh gune UPSI JARING 


then , lepas daftar tuh , korang tak boleh terus gune pown , ehehehe , korang kena tukar pakej dulu .. macam mane ???

macam ni ...

korang bukak dulu tempat log in ...
then klik kat TUKAR PAKEJ 

**klik gambar untuk view yang lebih besar**


then akan klua macam nih 

**klik gambar untuk view yang lebih besar**


then korang isi je form di bawah , bahagian PLEASE SELECT tuh akan keluar 2 option , student or staff , pilih la student , korang kan student lagik , ehehehe ~

then klik SUBMIT

lepas korang klik submit , dye akan keluar macam nih ..

**klik gambar untuk view yang lebih besar**

then korang klik la CONFIRM TO CHANGE PACKAGE
jeng3 .. try log in semula UPSI JARING anda ... kalaw tak bole jugak , kena setel ke pusat ICT la , ehehehe 
ADIOS !!

6 komen budak kiut !:

trah zain said...

aye aye senior!!!hehe.. (^__^)

Sue PeLik said...

lama tak singgah sini dah jadi cikgu betul2 erkk hihihi siap buat totu utk upsi jaring lagi hahah miss u cp!

Yogi Marsahala said...

terima kasih untuk tutorialnya, baca juga web blog saya www.goocap.com

cweet pinky said...

@trah zain senior la cgt kan ?? ahahaha !!

cweet pinky said...

@Yogi Marsahala ure welcome , bereh ...

cweet pinky said...

@Sue PeLik saje takde keje , kah3 !!!