Thursday, 21 March 2013

result SPM , kecewa atau sebaliknya?

muker , err , orang utan , hahaha
halooo :D 
akhirnya CP hupdate lagik , memandangkan hari nih merupakan hari yang ditunggu2 oleh mereka2 yang digelar calon2 SPM 2012 kan ??


adek CP salah seorangnya , CP sangat risau sebenarnya , CP takde pown telefon adek lelaki CP tuh untuk ucap gud luck *ape punyer kakak la nih* CP sangat segan nak wish , hahahahaha ~

sebab tak biasa tunjuk caring ngan adek lelaki nih , hehehehe ~


so CP mendoakan dari jauh jer 


even adek CP nih memang dikenali sebagai budak pandai , bijak , cerdik , genius , eyh ! genius tak kowt , yang genius , akak dye nih , hehehehe ~ *perasan !*


adek CP nih sebenarnya jenis yang kiter takley nak jangka , adakala nya bagus , adakala nya , cukup2 makan , ikut dye la ...


so , CP agak risau ngan adek CP yang nih , adek CP nih plak laen perangainya dari adek CP yang nombor 2 *adek perempuan , sekarang nih dah melanjutkan pelajaran dalam bidang kejuruteraan kat UTM Cheras*


adek CP yang nih kalaw down , dye semacam siket , hehehehe ~ jenis yang terlalu ikut perasaan jugak la , tapi takde la sampai tahap nak bunuh diri ke hape kan 


just tak sanggup la nak tengok adek CP kecewa , result CP tah hape2 takpe , tapi jangan result adek CP :P tett !!


tuh jela nak cerita ..


so kepada calon2 laen , be strong keyh , pape pown , semua adalah kehendak ALLAH swt , CP pown pernah merasai SPM keyh :P


jangan luper , setiap apa yang terjadi tuh ade hikmahnya , kalaw tak berjaya , tak semestinya dunia berakhir , dan kalaw berjaya , jangan luper diri , SPM tuh penilaian atas kertas jer dik , belum tentu menjamin kita pandai untuk hidup , berjaya dalam exam belum tentu berjaya dalam hidup ..


ramai yang pandai tapi belum tentu berakal !


jadi , apa yang kiter kejar bukan pandai jer , tapi untuk jadik manusia yang berakal ~ 
sekian terima kasih , sedikit motivasi pada hari ini , hehehehe~



15 komen budak kiut !:

halim hahaha said...

lbhkn smngt..lbhkn motivasi..ehehehe

halim hahaha said...

lbhkn smngt..lbhkn motivasi..ehehehe

Hans said...

teringat kenangan ambil result SPM dekat sekolah
memang terbaik

Dik bee said...

utk adik2 yg amik result, jgn nebes2... bersyukur dgn apa yg diperolehi... yg penting teruskan usaha utk akan dtg

puteri kasih said...

tudia..kak CP dah bagi kata motivasi untuk adik adik..hehe :P

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Kiut nyer muka...anyway, tahniah kpd yg berjaya dlm SPM...bg yg krg berjaya usaha lagi kerana usaha itu lif kejayaan. :)

Bro Framestone said...

jangan sampai akak dia kahwin, dia x wish pula he..23x

ainil fazieda said...

ekceli SPM neyh adalah 1 batu loncatan utk kita ke tmpat yg tggi tros . klw dpt result ok , cepat lah kita cpai kejayaan . klw xok pon , boleh ke tempat yg lbih tggi , tp mgkin lmbat skit :) apa2 pon , good luck fer adik CP .

cweet pinky said...

@halim hahaha terima kasih bacer :P hehehhe !!

cweet pinky said...

@Hans same la ngan CP , hehehe , bile tgk adek nak amek result, teringat saat2 neves CP dlu tapi tak se nebes , mase nak amek result stp , result stp lagik neves sebab itu je la pluang terakhir , ecece ...

cweet pinky said...

@Dik bee betul tuh dik bee :D

hainom OKje said...

moga adik cp berjaya ye...budak lelaki kadang tu mmg cam tu sikit huhu

P#eoniX said...

ko ader adek lelaki,akuh lak ader adek pompuan...tukar jom...boleh gitu???hakhakhak...n'way gud luck ntok adik ko...huhuhuhh!!!

hana hadi said...

SPM tu satu permulaan.. banyak lagi yang kena lalui

aku HaniAsyira said...

teringat zaman dulu2.. ok lah tu kan.. pandai2 adik cp