Wednesday, 20 February 2013

ape tuh FOREVER ALONE ?



keje CP menaip entri je hari nih tapi tak buat auto publish pown , hehehehe ~ kali nih CP nak buat entri pasal istilah forever alone ...


ade sahabat CP yang menggelarkan CP forever alone semata2 CP takde BF , even CP ketawa tapi jauh disudut hati CP , CP terasa ...

startnye dorang kater CP camtuh , dorang bukak citer pasal CP nih rajen blogging , facebooking , twittering *hahahaha , harap korang faham yerr , hehehe*


then , sebab CP aktif benda2 tuh , dorang kater CP nih forever alone .. *what ?!*


hem ... pelik ker orang yang takde kapel nih ? rasenye tak kan ? mungkin ker maksudnye , seseorang yang berkapel tuh menunjukkan betapa lakunya seseorang ? *CP tak rase cmtuh...*


mungkin yang cakap tuh pown tak bermaksud macam tuh , cuma , kenapa ?? kenapa nak kata CP macam tuh ? adei ....


CP memang nak pertahankan gelaran single nih sampai CP jumpa orang yang betul2 nak kawen ngan CP , CP taknak kena kapel dlu ker ape , CP nak , bile dye suke CP , berkenalan sekejap untuk nilai , part menilai tuh pown , CP akan suruh mak , abah , abang2 , kakak2 , adik2 nilai jejaka yang nak jadik suami CP tuh ..


sahabat CP juga mempertikaikan CP nih terlalu ramai crush , haiya , itu bukan crush tapi kawan , CP tak bagi harapan rasenye , CP dah bagitaw awal2 yang CP nak berkawan , soal jodoh , serah kat tuhan ...
kalaw betul2 dah suke , dah rasa dah mampu , inform kat CP , line clear , dah jumpa family ... masuk la minang , takde hal ...



CP taknak terlalu melayan perasaan kat seorang lelaki sahaja sebab CP taw , macam mana bagai nak rak pown kita sayang kat seseorang , kalaw tuhan dah kater , dye bukan jodoh kamu , bukan la , apatah lagik kalaw hubungan tuh dihiasi dengan tindakan yang dilarang , bersentuhan tak tentu pasal ... kata ringkasnya maksiat la ...


biarlah perasaan cinta tuh membara selepas kawen ...


CP taknak mempertikaikan orang yang bercinta , CP buat entri nih bila ade yang mempertikaikan apa yang CP buat ,  apatah lagik , CP tak rasa silapnya apa yang CP buat nih 



mungkin CP kadang2 tuh keluar date ngan kawan lelaki , tapi kawan lelaki tuh dah ade GF , CP betul2 keluar je , bukan dating bagai , keluar makan , then balek .. keluar sebab dye kawan sekolah lama ... cmtuh la .... lelaki tuh bukan milik sapa2 sampai nak kong2 , dye ade hak nak keluar tanpa mintak izin pown ..
nih antara sebab CP malas nak kapel , ade yang jenis , nak buat apa pown kena gitaw , makan nak gitaw , mandi nak gitaw , keluar nak gitaw , keje nak gitaw , CP rimas , rimas , tak suke orang menyibuk perkara yang tak perlu nak sebok selagi kaw bukan suami ....


laen la waktu sekolah dlu , bodoh lagik kowt , ape yang BF cakap , BF tanya semua penting nak jawab , nonsence ...


kaw nak kawal hidup ak ? bole .... tapi .... lepas kaw bergelar suami ...
hahahaha !


adei , tapi pengecualian la kalaw dye nasihat bab2 agama , menegur kelakuan tak elok , tak kesa pown tuh , suruh pakai tudung ker ape , CP alu2 kan , yang CP maksudkan nih , sebok benda2 yang takde kena mengena pown dalam hidup kaw kan ?


CP sebenarnya masih tak dapat hilangkan perasaan CP kat seseorang *mr M* perasaan tuh dah makin pudar just tak hilang jerr .... serabut betul .... kenapa susah sangat nak buat *lupakan* kan ? bile dengar orang cakap memang la senang , banyak lagi kumbang *or what so ever*


tapi jujur tak leyh hilang , CP tak layan perasaan tapi tiap kali ade orang sebut nama  ke ape ker yang berkaitan , lagik2 mase kawan CP duk tembak CP forever alone , CP bukak gak cerita CP nih tak dapat nak lupakan si mr M tuh ... haish ! kalaw bole , CP nak simpan je benda tuh .... taknak bangkitkan dah tapi disebabkan tersentap dengan kata2 kawan CP , terkeluar jugak , geram gak ngan mulut nih 


then diorang nasihat , carik la sorang , ade yang leyh kawal hidup kaw *kawal ape?*



kawal la dari kaw asyik keluar ngan kawan lelaki je , lelaki tuh , lelaki nih ... *cakap macam CP nih player lak*
kawan la derr , kawan , kalaw ade pown lelaki tuh menaruh harapan , tuh bukan salah CP , CP takde kuasa nak tahan orang nak suke CP , CP layan macam kawan , same macam kawan perempuan jugak ....
cakap pown sampai bile tak habes ....


CP geram sebenarnya nih , dah lama kan tak tengok CP geram , hehehe ~ *geram pown bole ketawa *
tuh jerr , hadios !


13 komen budak kiut !:

Nur Atirah said...

hehe , bia je la ape orang nak kate . mulut orang kan memang tak ley tutup . yang penting CP ngn Allah tahu . hehe . btw , keep moving on .

Puteri Hana said...

sabar2...hmm,,setuju jugak..ada jodoh ada la kan..=P

Pondok Usang said...

Forever alone takpe.. Jangan Forever young dah ler..

trah zain said...

err.. CP, macam sama je kita, susah nak lupa, dah banyak kurang, tapi still berbekas kat ati? (faham ke?hehe)

ku tunggu orang yg betul2 serius gak,,haha

P#eoniX said...

sabo!!!!forever alone x semestinya forever....bukan orang yang tentukan hidup kite....orang lain cume tunjuk jalan dan peluang yang ade....kite yang tentukan hidup sendiri lebih bermakna....huhuhuh!!!keep it up!!n gud luck!!!

cweet pinky said...

@Puteri Hana : hahaha , alhamdulillah , masih boleh sabar , jodoh tuh kan rahsia ALLAH ... insyallah ade , kalaw takde pown , takpe jugak , takde kat dunia ,ade kat akhirat , yang penting , cantekkan dulu amalan kan , sebab , kiter asyik ingat jodoh tapi jarang ingat mati :P

cweet pinky said...

@Pondok Usang wokeyh la forever young , :P awet muda kan , ker forever usang , hehehehe

cweet pinky said...

@trah zain : yeah , CP faham je , hehehe ~ biasa la tuh kan , insyallah , suaru hari nanti mesti boleh kan , ganbatte !

cweet pinky said...

@P : hai phoenix , susa nak nampak phoenix ckg nih , hehehe ~

betul tuh , ape2 pown , semuanya base kat kiter kan :D

macih !

Dik bee said...

berkawan biar seribu, bercinta biar satu... tp kalau belum ada chenta hati.... berkawan je la kan...

hana hadi said...

hana suka forever alone. apa yang kita nak buat kita buat ja. bebas tapi ada sesetengah org fikir kita ni xberkawan lah, sombong lah.. sabar je lah

aku HaniAsyira said...

sy rileks je.. lantang korang.. asalkan diri ni bhagis dan tak nyusahkan sesiapa kan..

aswadz said...

yg suami isteri pun aktif berblogging apa. x forever alone pun...


p/s: forever alone best kot kdg2.