Thursday, 21 February 2013

wajarkah bersangka baik ?



halooo3 ~ CP sekarang nih dalam keadaan konfius , baru2 nih terjadi sesuatu kes yang menyebabkan CP macam terperangkap lak , benda tuh dah memang salah tapi bagi yang terlibat , perkara macam tuh perkara yang biasa


hm , CP pown pernah anggap perkara tuh perkara biasa tapi bukan sekarang , bagi CP perkara macam tuh menjijikkan !


okei3 , CP nih duk membebel jer , entah perkara apa yang menjijikkan sangat tuh ...


ceritanya macam nih , sebelum nih CP ade kem latihan sukan di upsi , habis je kem latihan kat UPSI , coach silat bawak kitorang sambung latihan kat pahang sekali dengan friendly dengan team sukma Pahang , masa pergi ke pahang , CP tak detect apa2 pown , balek dari pahang tuh , jadik satu scene yang menjengkelkan


kat depan CP nih duduk la seorang lelaki dan seorang perempuan (dalam bas) , mula2 CP tak amek kesah , tah macam mana CP ternampak yang dua sejoli nih semacam lak , si lelaki terhidu2 dahi si perempuan , kadang2 si lelaki nih , mata melilau tengok orang sekeliling , hm ... dalam keadaan macam nih , patut ker CP bersangka baek jer , bersangka baek yang diorang nih sekadar berkawan baek ??


dah lama diorang nih buat perangai menjengkelkan macam nih , tataw macam mana nak tegur , makin hari , makin menjadi , kalaw ikutkan , si lelaki tuh dah ade GF , si perempuan tuh single la , nak dijadikan cerita , ade yang cakap , si perempuan tuh ade hati dengan si lelaki 


kalaw ade hati pown , tak perlu rasanya terlalu melayan perangai si lelaki tuh , mula2 hidu2 , pastuh apa pulak ?? scene yang memang tak sedap mata memandang , CP ade cerita hal nih kat beberapa orang kawan  kowt diorang ade idea nak nasihat , tapi ade kawan yang percaya , ade kawan seolah2 ragu2 dengan CP , CP takut orang cakap CP cuba menabur fitnah jer , hadoi ...


kang kalaw bagitaw straight to the point kater CP nih sajer nak carik salah ker , memang tak puas hati ker , memang dengki ker , mana nak taw kan , CP risau kena macam tuh , apatah lagik ade yang macam tak percaya dengan apa yang CP nampak , hm


CP harap semuanya akan jadik baek jer , CP harap sangat ade orang yang berani tegur ...


11 komen budak kiut !:

hana hadi said...

kalau hana kat tempat CP. hana buat xtau ja..hehe . hana xcerita pun pasal ni kat kawan2. hana suka diam je. biar lah.. susah gak kalau or cm hana ni.

cweet pinky said...

@hana hadi : CP rase bersalah lak bercerita ..

psykonep said...

Rasulullah s.a.w. :

"Barangsiapa di kalangan kamu melihat kemungkaran, maka cegahlah ia dengan tangan. Jika tidak tidak mampu, maka cegahlah ia dengan lisan. Jika itu juga di luar kemampuannya, maka cegahlah dengan hati Sesungguhnya (mencegah dengan hati) selemah-lemah iman."

(hadith Riwayat Muslim)

trah zain said...

hmm,, zaman skarang ni, macam2 la CP, moga kita dipelihara imam olehNya.amin,,huhu

krole said...

kadang2 wak bla nmpak benda2 gni lebih baik kte tegur secara terbuka...mmmm i mean face to face~daripada berlanjutan...makin parah~

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, BUNDA singgah sini..

Nasuha said...

Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.htm :D

aku HaniAsyira said...

hmmm... xtawlah mcm mana.. kwn cp ke tuh?? kalau kwn boleh kot tgur.. kalau biasa2 mensti takut nak tgur gak kan kdg2

Zierwa Zainal said...

cp, kalau cp tkut nk tegur face to face, y not cp bg surat ke(mmg nmpk mcm tah ape2 sikit cdgn zz) tpi atleast kite x berdiam diri mcm tu je.. ataupun minta kwn baik dia yg nasihtkn dia. zz yg rse malu bile cp cerita mcm tu..nauzubillah..

aswadz said...

erkkk... no komen... psl hidu2 dahi tu, aku rasa bdk tu ada tercium bau busuk, so dia tgh cari punca bau busuk tu kot. mgkn bau tu dtg dr dahi bdk tuh.

Sue PeLik said...

wifi kolej memang selalu menggilakan???? hihihihi

datang singgah sini. setelah lama tak jenguk blog neh! huhuhu