Saturday, 12 January 2013

kena saman ! grrr ~ *last day exam




gambar marah la kononye nih :P



niat hati CP nak buat tajuk entry 'last payper ! last day exam' terkubur macam tuh je bila ade insiden tak diingini mase balek dari dewan exam tadi :(


why ? tgk tajuk la , hm , nak kate marah , memang CP salah tapi nak kate geram tuh ade plus sedih 

~rase bersalah la ~


kena saman sebab ape ?


CP tataw lak peraturan baru nih , kalaw tak pakai helmet kat dalam kawasan kampus kena saman , hm , really upset , hm , kalaw ikutkan bukan jauh pown dewan besar dengan kolej kediaman CP tuh , jarak yang tak perlu la nak pakai helmet 


sebelum2 nih pernah gak kena warning kalaw tak pakai helmet tapi warning je la , CP rase bersalah and sayang sangat sebabnya kawan CP tuh berniat baek nak tumpangkan CP dari dewan exam tadi ke kolej , taknak CP jalan ke kolej tapi tak sangka jadi macam nih ...

*dugaan kan?*


kesian kat dye , CP nak nangis rasenye , sebab , hm .. sebab CP la , CP yang tak pakai helmet , bukan dye , sebab asalnya CP datang naek bas je tapi tadi keluar awal dari dewan , takde bas nak balek pown , bas datang mesti ikut time exam


dye ajak tumpang , hm , CP rase sebak nih , tadi pown kawan CP menangis kowt , hm .. kesian kat dye , saman tuh RM50 , CP ingat CP nak bayar full kat dye la ... sebab yang tak pakai helmet tuh CP !


em ~ hari yang tak menggembirakan hari nih , hm , nak tidow la ... penen dah pale nih ...


pas tidow BW kowt ~ hadios .....


notakaki : edit gamba je berejam , haish !






22 komen budak kiut !:

Sue PeLik said...

yeke??? alololo kesianyaaa yunk! tu laaa UPSI kan...memang pelik2 pun, pak guard dia pun berlagak2 jerk. hurmm tapi tak plaaaa p tido duluuu rehat2 kan badan yerr

Atiqah said...

takpe la wak. serious mmg bkn salah awak pn. dh reda cket rasa lepas tido ni. sy nanges sbb pakcik tu mmg takde rasa belas kasihan langsung. grrr~

cweet pinky said...

@Sue PeLik hehehe , taw takpe kak , pelik2 je , macam dye lak blaja kat situ , bukan , macam dye lak mengajar kat situ ~

cweet pinky said...

@Atiqah hm , yela , same2 la bayar tuh , takkan cy nak biar je kan , bw , tq ek ...

Atiqah said...

@cweet pinky
alah, kurang dr rm50 je kan. sokay dear. hehe

Atiqah said...

hehe sokay la. kurang dr rm50 je pun. hmm nasib hujung sem -,- huhu

boni kacak said...

kesiannya waak dengan kawan awak.. banyakkan bersabar tau.. anggap ni ujian dan dugaan daripada Nya...

sa mic said...

takpe cp , sabar2 semuanya dugaan tu , jadikan ia sebagai pengalaman .hehe . Goodluck untuk result ye,kihkih

Dikbi Kamaruddin said...

ala, cian CP. ni ke sbb yg CP tulis kat twittter tu?? nape la pak guard tu, dekat je kot.

aswadz said...

oooo... camtu lak. ni kena saman ngan polis trafik ke atau penguatkuasa kampus?

puteri kasih said...

alahai kesiannyer..next time pakaila helmet k :)

cweet pinky said...

@Atiqah takpe , t cy bayar jugak , cy taknak awak tanggung semua , kite same2 salah ...

cweet pinky said...

@boni kacak hehehe , yup , betul tuh :D

cweet pinky said...

@sa mic tq :D

cweet pinky said...

@Dikbi Kamaruddin hehehe , aah :P hehehe !

cweet pinky said...

@aswadz hehehe , penguatkuasa kampus je , pak guard kampus ...

cweet pinky said...

@puteri kasih pasnih memg tak buat la ...

Shiyda Aqma said...

alaa kesiannya cp . huhu

aku HaniAsyira said...

nak buat mcm mana dah jadi.. jgn sedih2 ei cp.. rehat2

cweet pinky said...

@Shiyda Aqma huhuhu ~ kesian kan :D

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira taw takpe , reda je larr ..

faizal said...

semoga dapat result yang menggembirakan. good luck