Thursday, 24 January 2013

Kem silat kali ke-2 di pangkor

 

      
Perasan tak ? CP dah lame tak terhupdate blog nih , berapa hari ek , hehehe , tak ingat lak , CP taip nih pown dalam microsof word  dulu , then publish bile line wifi ade ..



Kali nih CP nak cerita pengalaman CP ke Pulau Pangkor hari tuh , bes ! CP ke sana under Kelab Pencak Silat UPSI , bukan pergi sajer2 suker2 jer , kitorang buat latihan jugak taw , tough atau tak latihan tuh , CP tak tataw nak cakap la , sebab nak kater tough , ade lagik latihan lagik tough tapi latihan kat pangkor nih , cukup tough bagi CP larr …



Kem Latihan di Pulau Pangkor nih berlangsung selama 3 hari 2 malam *tak lama pown kan?* dari 17hb Januari hingga 19 Januari 2013 , kitorang bertolak dari UPSI jam8 pagi and sampai dalam jam5 petang kowt , kurang pasti la plak , hehehe ~ rasenye macam tuh la , sampai je kat sane cek in homestay *untuk perempuan* dan 3 chalet *untuk lelaki*



Perempuan ditempatkan kat homestay sebab kitorang kena masak2 nih , lelaki lak tukang makan2 nih , nanti kalaw bagi lelaki masak kang hancur , bukan takut tak sedap , takut perempuan tak sempat nak makan



Lepas je cek in , perempuan start masak nasi goreng , lelaki lak ditugaskan carik port untuk BBQ malam tuh ~ lelaki jadik tukang carik port ngan pasang api then yang tukang bakar akhirnya si gadis2 juge sambil dibantu la sedikit oleh si teruna , teruna yang selebihnya lebih kepada makan…


Malam tuh kitorang satu team dan tentunya dengan coach sekali ber BBQ di tepi pantai , wah ! memang bes sangat ! kitorang ber BBQ sambil pasang lagu , bernyanyi ikut lagu yang dipasang , ade la joget2 ringan sikit *bukan joget sangat , gerak2 badan je* kitorang melepak kat situ sampailah jam1pagi , then balek lepas dengar sedikit pesanan dari coach



Esok paginya plak , bermula la cabaran ekstrem kitorang iaitu berbasikal mengelilingi Pulau Pangkor *ye la kowt mengelilingi* sepanjang 9KM , kitorang kena berbasikal sambil bawak barang amanah , ape ye barang amanah ? barang amanah kitorang ialah dumbell , yang tak leyh belah , ade 9kg dumbell kat dalam beg sandang CP , sepanjang berbasikal tuh , bukit jangan cakap la , ade bukit tuh , curam giler , korang pernah naek cameron highland or genting or mane2 tanah tinggi kan ? macam tuh la curamnye , berapa kali CP benti tarik nafas , basikal kalaw ade gear takpe gak , nih takde …



Time nak turun tuh lagik satu hal , break tak berapa nak makan ah lak , hampir terbabas la , lutut CP ngn jalan tar hampir berciuman , tapi nasib tak bercium kerana …. Takde kerana apa lah …



Kali kedua selekoh , CP try guna brek kaki lak :P acano tuh ? basikal ade break kaki ? ape lagik , break natural menggunakan kaki ke tayar beskal la … sambil tuh guna break tgn gak depan belakang … sekali , kaki CP yang duk jadik break tuh , kasut tertanggal , hahahaha ! ke tengah jalan lak tuh terbangnya , then CP g la amek , elok je CP ankat kepala , lori turun dari atas , kus semangat ~



Ops ! tapi CP sempat elak la , gile betul la …



Lepas berbasikal , petang tuh kitorang naek bot , g snorkeling lak , huhuhuhu ~ bes ! hilang kengerian nak kena langgar lori tuh …

Tapi sayang la , air keruh je mase tgh snorkeling tuh , mana tak nya ramai tul orang , ada rombongan dari korea la , endon la , Sabah la , siyes penuh , lame2 CP pown takde hati nak tgk ikan2 , coral apetah lagik kan ,  CP berenang je … 



Malam tuh kitorang ade wat perjumpaan sikit then kitorang rehat la , tapi , CP tak jugak rehat , g amek basikal berjalan2 jap ngan membe , tgk ape yang ade tapi mase tuh dah jam10malam sumting la , siyes , kat situ jadik macam pekan mati la , aiyak , semua kedai dah mula nak tutup , yang dah tutup pown ade , , dahsyat !



Pagi esok , kitorang diarahkan berkumpul jam 6.45 untuk training , lepas berkumpul kitorang pown bergerak ke pantai , maen bola tampar , tanam diri lam pasir , buat istana pasir , pastuh training silat lorrr … kejap training , kejap berendam , hahahaha , bes ~ happy jerr …



So , macam biasa , CP selitkan gambar :D



1 team , sebelum bertolak ke pangkor

team berbasikal ~ sebelum start

struggle naek bukit , curam gile kowt ~

sempat bergambar kat Kota Belanda

aktiviti snorkeling .. yuhuuuu !!

penuh laut tuh ngan kitorang je , hahahaha ! dah macam semut lemas dalam air gula je

makan tengah hari yang dimasak oleh gadis2 , hahaha , lauk bujang , sardin ngan telur

maen bola tampar~

aktiviti bercucuk tanam

buat istana pasir

training di tepi pantai , hehehehe

pose dari coach ! peace ~

gambar dari salah satu perhentian berbasikal , suke gambar nih !

CP dan suami2 , ahak !







okei ! tuh je hupdate tuk kali nih , hadios !!








16 komen budak kiut !:

~A Humble Sharing~ said...

suami2 tu x bleh blah...aku nk sorg..hahaha

deqjamucuxx said...

gile best !! sangat bestt !!

jeles!

cweet pinky said...

@~A Humble Sharing~ macam mane nak sorang , CP pown nak carik sorang lagik nak cukup 4 , hahahaha !!

cweet pinky said...

@deqjamucuxx hehehhehehe ! opcos la bes :P

Sue PeLik said...

wahhhhhhhhhhh bestnyaaa!!! huhuu. akak pun dah tingin nak buat aktiviti2 lasak macam neh CP huhuhu. hurm, nak tnya gmbar last sekali tu kan?? yang sebelah CP pakai baju hitam tu ataulah ke??

sa mic said...

seolah olah pergi bercuti pula yee cp , hahah hamboih seronok sungguh

cweet pinky said...

@Sue PeLik hehehehe , best larr , memg best , aah , abg ataullah , nape kak ?? hehehehe ~ dye sambung master lagik nih , hehehe ~

cweet pinky said...

@sa mic hehehehehe ~ errr , tuh la , boleh tahan bercuti jugak tapi takde la santai cgt macam bercuti :P

Saya Wann said...

CP masuk silat pe? nanti boleh wann nak test sparing..keh keh :D

boni kacak said...

uish.. gilalah.. berbasikal sambil bawak dumble.. mak aih..

hana hadi said...

padat dengan xtvt outdoor. mesti best. banyaknya suami dia.. bagi 2 boleh.hehe perempuan je yang ditanam. ini tidak adil.

p/s : pakai sunblock x? kalau terdedah lama kat cahaya matahari kena pakai sunblock spf tinggi. tapi kan kalau p pulau or pantai mesti kulit terbakar..huhu heran.

cweet pinky said...

@Saya Wann hehehehe ~ bole jerr :P nak sparing cmne tuh ? hehehe

cweet pinky said...

@boni kacak hehehehe ~ mule2 bawak rase gile , dah lame bawak rasa tak waras ...

cweet pinky said...

@hana hadi banyaknya hana nak sampai 2 , hehehe ! tak ley tak ley :P hehehe ~
kalaw hana tgk betul2 , lelaki pown ade yang kena tanam tuh . hehehe ~

tak pakai sunblock , takut nak pakai ..

Sue PeLik said...

@cweet pinky owh?? atau sambung master??? huhuhuhu. baru tauuu huhuhu

hainom OKje said...

wah seronoknya CP berjimba dgn member2 eh...

pst... mana satu pak we CP?he..he..