Thursday, 3 January 2013

Kejutan membunuh hari pertama EXAM !



 
Wah ! dahsyat tajuk ? killer sangat ker exam tuh ? actually , hakikatnya takde la killer mane soalan DASAR-DASAR NEGARA tuh tapi nampak sangat si tukang jawab *CP lettew* kurang pengetahuan amnya…


Laen CP target laen yang keluar , hahaha !


Salah CP jugak , CP baca ala kadar je pown untuk subjek nih , manja sangat kan ? selalu lecturer dah bagitaw target keluar ape kan , tapi tuk subjek nih , lecturer buat diam je , hehehe ~


Ade la jugak dye bagi hint , tapi macam tak kena je … hehehehe ~


Mase kat luar dewan , CP dengan rase konfiden nak jawab paper , ketawa2 , cnap2 gambar *macam tengah melancong la pulak kan ?*


Dalam hati , tak sabar nak masuk dewan , perasaan hati ini kuat mengatakan , apa yang ditarget keluar , ho yeah !


Dapat je masuk dewan , CP masuk dengan senyuman yang lebar , dalam hati, “u can do it CP !”



Tapi ade satu citer lawak terselit mase tengah carik meja nak duduk nih …



***


Carik punye carik meja , akhirnya CP menghampiri sebuah meja nih … kebetulan mase yang same , seorang gadis ayu turut menghampiri meja itu ….. dengan megah dan selambanya , meletakkan perkakas exam miliknya ke atas meja ….


Dalam hati CP , “eyh , salah meja ke perempuan nih ?”

CP : errr …. Awak  (gadis itu memandang dengan wajah menggoda) , nih memang meja awak la nih ?

Si gadis ayu : ye saya …… (gadis ayu tuh menjawab dengan dahi yang berkerut umpama nenek yang dah lanjut usia)

*erk , takkan CP dah salah tengok nombor nih ?*


CP : owh… meja awak ek ? betul la nih nombor meja awak ?  (gadis ayu itu mengangguk dengan hayunan anggukan yang melambangkan keyakinan yang tak berbelah bagi , mengecutkan hati CP yang memang tak berapa nak kembang pown)  ish ! tersalah tengok nombor ke nih ? (dengan tangan yang dah mula menggeletar seperti diserang Parkinson , CP semak balek slip exam sambil direnung manja oleh si gadis ayu)


*errr… alamak !*



CP : maafkan saya… saya melawak je tadi , silakan duduk , nih memang meja awak (dengan sengihan selebar yang mungkin sambil kaki pantas berlalu pergi)


*mekap tebal 4 inci CP serasa dah jadik 10 inci !*

***

Nak dijadikan cerita , nombor sebenar CP 141 , macam mana larr boleh tersesat ke 414 , hehehehe …


*sem lepas pown pernah tersilap meja jugak , apa la nak jadik CP nih , nyanyuk sebelum tua*



Dapat je tempat duduk , dengan penuh kesabaran dan debaran , menanti mase untuk menjawab soalan ,
 hehehe ~ sampai je CP kat meja tuh , memang dah tersedia paper soalan dan buku untuk jawapan kat atas meja


Suasana dewan yang sepatutnya senyap dihiasi dengan bisikan2 manja calon peperiksaan , romantiknya mereka , hehe ~


Dengan penuh keayuan gadis Melayu terakhir tahun 2012 *2013 tunggu pencalonan baru* CP mengisi maklumat2 yang perlu diisi …


Sebaik sahaja dibenarkan membuka soalan , CP membuka soalan dengan jiwa yang berkobar , soalan yang terhidang , melebarkan lagi senyuman CP yang memang tak reti2 nak hilang sedari tadi tetapi malangnya , senyuman itu adalah senyuman keserabutan !


SOALAN APAKAH INI ????!!


Mata CP mula melilau kiri kanan depan belakang , mak aih ! ade yang tengah menulis dgn laju lagik tuh , kaw tulis ape tuh cik kak ?


Pandang balek soalan , alahai ~ aku nak tulis ape nih ? papehal kena tulis jugak , takkan nak hantar kertas kosong kan ?


Ilham ….. oh ilham … muncul la dikau ~ ilham nih pown , tenggelam timbul tenggelam timbul , takpe2 , try draft sesuatu kat kertas draft ….

Alhamdulillah , ilham tuh muncul tapi …….



Jawapan hasil kesentalan 100% ….



END !




Kat sini CP letak gambar yang CP dah siap edit ngan geng yang kebetulan pakai baju hijau yang same … hehehehe ~

View eyh :P

 
 
 

gambar CP dah edit ! cweet tak , CP ajak cnap nih pown sebab kebetulan kitorang same2 pakai baju hijau , nak kate rapat ngan diorang nih pown tak jugak , hehehe ~ tapi diorang nih baek ngan CP :D




cak !

hadios !


boleh la lemparkan komen korang kan , takkan bace jerr :P





 

22 komen budak kiut !:

nasriz fardisza said...

sempat lg nk snap gambar yer...org lain duk berdebar2...ada2 jelah pinky ni...tgk tpt duduk pn bleh slh...

RedRose said...

oh em gee! rindunya zaman bertungkus lumus dgn exams. CP have to be smart in targetting questions tau. how to? kenala revise balik pattern soalan2 tu in at least 5 years of time. mmg payah but will absolutly paid off!

Nafsahwandy kraken said...

no komen..hahahaks

deqjamucuxx said...

deqja pon penah jadi cam tu. lain yang baca lain yang keluar. dari confident terus kondifent. oMG !!

cweet pinky said...

@nasriz fardisza taw takpe , CP boleh rilek je , debar ? tak sangat kowt , hahaha !!

over kondifen orang kate :P

cweet pinky said...

@RedRose okeyh , take note !

cweet pinky said...

@Nafsahwandy kraken macih !

cweet pinky said...

@deqjamucuxx hahaha , naseb ekon kat dalam tuh kuat , kalaw tak , jenuh la berpeluh , hahaha !

sa mic said...

Haa tediaaa ! perasaan nak cirit datang bila apa yang kita baca tapi tak keluar dalam soalan . Habis down mood, adeh . Hahaha kecut perut !

cikonie said...

ya tuhan sumpah malu lau salah meja......mujur la ak x de duduk ikot no main duduk kat ne yg ko nak...ahaaahahhaha klako......

trah zain said...

hehe.. saya pun sama, dah la sila pegi fac sastera, kad matrik tertinggal kat luar lak tu, malu giler dgn bunyi pintu ku terhempas, aiyooo... my 1st day was osem!!!

cweet pinky said...

@sa mic hahaha , cirit ?? hamboi2 , takdela , hehehe , mood CP pown okei dari awal sampai akhir masa jawab tuh , hehehe ~

cweet pinky said...

@cikonie hahahaha , entah la edy , gile tak malu ?? hahaha , jenuh ak kaver muka , dak tuh buat muka lak tuh , puih ! hahahaha ! seriusly meja kaw takde number ? memang sedap la ... dalam dewan ak jawab exam tuh , 6 ke 7 paper diletakkan serentak , fuhh ! ramai gilew ..

cweet pinky said...

@trah zain hahaha , serabut tul kalaw 1st exam nih kan , hehehe ~

hnahdy said...

hahaha skali silap meja la plak. lawak2

cweet pinky said...

@hnahdy hehehe ! taw takpe , hahaha , muke kondifen tuh tak leyh belah , naseb baek la tak fight tuk meja tuh sebelum cek slip :P

aswadz said...

jauh gak CP tersesat. dr 141 ke 414. mcm dr dinding dewan belah sini ke dinding dewan belah sana. keh3...

nak jwb soalan yg kita x bape reti nak jwb, kena ada teknik menggoreng yg baek.

Dikbi Kamaruddin said...

ayo CP..takkan dah nyanyuk sebelum tua kot...mkn kismis byk2 ye..

boni kacak said...

hahahahaahaha.. macam mana boleh salah meja tu???hahahaha. nerves terlebih atau eksaited terlebih??hehehehe

kalau suka video tu, silalah dengar berkali2 tau :)

puteri kasih said...

lain kali tengok betul-betul no tu.hehehe

Natasha said...

tasha pn penah salah meja.. kebetulan meja tu sebelah budak laki yg tasha admire, mmg da bajet lawa n meliuk lintuk punye badan sambil kenyit2 mata tetiber ade org tegur, meja awk kt depan.. haha.. malu jerk.. da laki tu pikir kitew ni sgaje, nk gedik2 tepi die.. hahaha

hainom OKje said...

Upah orang salah meja, confirm result GEMPAK punya!!