Wednesday, 2 January 2013

Fast 2012 review !



Halo ! seperti yang CP pernah janjikan *janji ke ?* CP nak buat review pasal tahun 2012 nih



Kalaw diikutkan banyak kenangan berlaku pada tahun nih , pahit manis , tak dapat dinafikan tahun2 sebelumnya pown dihiasi dengan pelbagai kenangan yang berbagai-bagai rencah tapi CP highlightkan 2012 sebab kenangan pada tahun nih memang memberi seribu kenangan yang terdapat juga kenangan yang sangat pahit ~




KEHILANGAN
Tahun 2012 , keluarga CP kehilangan salah seorang ahli keluarga iaitu kakak CP , punca kematian disebabkan oleh kanser buah pinggang dan osteoporosis , meninggalkan 4 orang anak yang masih kecik , sekarang anak2 akak abah yang bela


Mana suami akak ? hem .. rasanya tak perlu cerita tapi cukup beri pengajaran bagi CP , kalaw carik suami , carikla yang bertanggungjawab , jujur CP cakap , CP benci lelaki tu …. Sebab dye ~ sebab dye kakak menderita … hm …

*sori , teremosional lak*




CINTA
Tahun 2012 menyaksikan sebuah kisah cinta yang layu dan mekar tapi layu kembali :P
1st , I fall in love with my BFF but got refuses by him , sampai sekarang , CP takleyh lupakan dye , sayang betul CP kat dye kan ??


Tapi tuh bukan masalah besar *masalah besar sebenarnya , hehehe* CP kumpul balek semangat yang hilang walaupun agak lama kan nak repair kesakitan hati nih


Lepas tuh hadir seorang lelaki menjanjikan komitmen sebuah perkahwinan , I’m not fall for him completely , CP bukak hati untuk si dia ni dan percaya dengan si dia nih , alih2 , dye ade skandal dengan ex dye balek ! terus CP menyepikan diri , merajuk hati …. Membawa diri :P


Sekali lagi , CP dilamar oleh jejaka , tetapi masa yang tak tepat , CP takde perasaan nak terima sesiapa time tuh , lagipun , CP tak pernah terpikir nak jadikan dye lebih dari seorang kawan , sori dear ~ I’m refuses


And now I’m still single , malas nak fikir , meyakinkan diri si dia pasti akan hadir bile tiba pada masanya , wahai jodohku , I’m waiting ! (^_~)




STUDY
Tahun nih merupakan tahun kedua sem tiga CP melanjutkan perlajaran CP di UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS , tanjung malim….


sem kali nih , CP mula mengaktifkan diri dalam KELAB PENCAK SILAT (KPS) , yeah ! dalam kelab nih CP menimba pengalaman yang sangat baru dan menyeronokkan ~


Tahun nih , CP berhasil mendapat 2 pingat Perak dalam acara silat nih , antara acara yang CP pernah join dalam KPS nih :

-          MAJLIS SUKAN UNIVERSITI Malaysia (MASUM)
-          Perlawanan persahabatan di POLITEKNIK UNGKU OMAR (PUO) , IPOH , PERAK
-          SUPER UPSI antara Kolej
-          FESTIVAL KOMBAT dan jemputan antarabangsa (FESKOM) , UITM , Penang



Tahun nih jugak CP berjaya mendapatkan dekan even cukup2 makan kan , but I satisfied ! :P *tahun lepas tak dapat*


Kehidupan sebagai student nih memang pelbagai rencahnya , dalam tahun nih jugak CP mengalami satu masalah CP pown tak faham dari mana punca dan kenapa


CP rase benci je dengan seseorang nih , tak kire la , dye buat benda baek ker jahat ker *takde lagik benda jahat* tapi CP dah semula jadi rasa benci , CP tak pernah rase macam nih , adoi , kenapa la agaknya , macam mana pown , CP tetap juga cuba menyembunyikan perasaan benci tuh ~ kire benci CP nih tak bertempat la …. Entah kenapa , I need to find solution to solve this ! ganbatte !


Pada tahun nih jugak CP ditengking di hadapan semua student SILAT SENI GAYONG oleh salah seorang cikgu silat CP , fuh ! tapi CP tak menangis *even dalam hati nih tunggu mase je air mata tuh* nak tunjuk kuat kowt , nak kata CP salah tuh , mungkin jugak tapi cara dye , hem …. Pahit nak ingat ~
Tahun nih menyaksikan peningkatan kesungguhan CP dalam pelajaran ! oh yeah !




PERSAHABATAN
Dari segi persahabatan lak , CP jadik alone ranger tahun nih , kawan2 CP yang rapat mase SEM1 dah tak menampakkan wajah , hehehehe ~


Awal tahun , macam okei lagik la , untuk sem kali nih , terus macam , em , macam , hilang terus ~ semata2 disebabkan CP tak sama kelas and rumah ngan diorang , bila diorang gi jalan mana2 tak pernah ajak CP dah , I’m touching  but taknak pikirkan sangat la


Sebabnya ! CP dapat kawan baru yang sama2 kongsi hobi ngan CP dalam silat , memang bes , habiskan mase time latihan , happening , fun , ketawa , kelakar … terima kasih kat diorang , korang the best , sporting !


Tapi CP tak kata kawan2 CP sebelum nih salah ke ape , mungkin salah tuh kat CP jugak , ade sebab kowt diorang tak dapat nak rapat ngan CP memandangkan terlalu banyak perkara dan event yang buat kitorang susah nak jumpa , memang tak dapat nafi , CP nih agak busy


Sebenarnya CP nih pown jenis easygoing kan , CP tak kire siapa kawan CP dan CP bukan jenis orang yang suke membentuk geng2 tertentu , CP nih lebih kurang , geng korang , geng CP jugak , jadik semua geng yang wujud CP anggap semua CP boleh masuk , memang hakikatnya macam tuh pown , semua orang pown *kebanyakannya la , bukan semua* tak rase janggal nak tegur CP and nak berkawan ~
CP boleh buat semua orang jadik macam kawan rapat CP , hehehe ~
Jadi kawan rapat CP tak terbatas untuk course yang same je , ataupun kelas yang same ataupun rumah yang same je ~


CP bersyukur kebanyakannya ingat nama CP even CP suka tak ngt nama diorang , ada yang sampai merajuk ! hahahaha ~ sori3


Kawan2 yang sebelum nih kalaw CP terjumpa diorang pown tegur macam dulu2 jugak , CP layan pown macam biasa je , bila time kitorang borak , suasana macam biasa Cuma ade la sikit perasaan janggal , but I’m satisfied , CP harap diorang tak fikir CP lupa kawan … CP siap simpan lagik gambar diorang dalam fon nih .. kenangan dengan korang pown merupakan kenangan terindah , serious !


Ending ! CP tetap gembira :D

*apa lagik nak citer nih*




BLOGGING
Hehehe , my cweet blog , sori letak fasal kamu last sekali sebab malam semalam kan dah tulis fasal kamu je , hehehe , special entry gitu :P


Seperti CP dah sebut dalam entry new year malam semalam 1 JANUARI merupakan genap setahun umur blog nih , actually kelahiran blog ni ade sejarahnya , korang pernah taw tak fasal kontroversi yang berlaku kat UPSI masa malam tahun baru ?


Fasal ADAM ADLI tuh ?


Siang tuh , pelajar UPSI disekat daripada melayari YOUTUBE dan facebook  , what kind of tactics is this ? ramai pelajar agak bengang , kenapa kitorang lak kena tempiasnya ? jadi , pada hari tuh CP decide untuk membina sebuah blog , hehehe ~


So , CP pown tataw nak guna blog macam mane , maen sental je , BLOGWALKING jap carik idea
*mase tuh tataw pown istilah blogwalking tuh menda , CP just berjalan biasa je ke blog dan blog laen , mengumpul ilmu*


Mase tuh CP agak ragu2 jugak fasal blog nih , seronok macam mana yang orang selalu maksudkan tuh ? haish ! macam tak seronok je ….


But now ! see ? I addicted , hahahahaha ! gilew betol ~




PERKAHWINAN
Apsal klua fasal perkahwinan nih ? hahaha ! pada tahun nih jugak mula muncul perasaan berkobar2 nak kahwin , hahaha , gatal !


Takdela berkobar sangat just rase ….. em……
Sebabnya !


Woi ! apsal membe ramai yang kahwin nih ??? awal lagik kowt !!!
*hoi CP , meroyan ker ? kan dah jodoh diorang??*


Umur dah 21 tapi err , tak rase macam umur patut kahwin pown ? hehehehe ~
*nampak tak , ketidakmatangan CP di situ ?*


*orang duk lamar , kaw duk tolak , orang laen kahwin kaw duk bising2 lak*


END !!

Okeyh , tuhh je , point las sekali tuh nampak sangat CP dah merepek :P



PANJANG GILER KOWT ! tahniah pada siapa yang baca sampai , I love u ketat2 larrrr ~




Hadios !!!!






44 komen budak kiut !:

aku HaniAsyira said...

tak panjang mana pun cp.. masih boleh baca lagi ni.. heee~~ banyak tu berlaku. nak ckp satu2, xtaw nak mula yang mana..

ada org minang ke melamar?? tolak lah ei..

ainil fazieda said...

huhu :) bnyak kan kenangan 2012 . tuh mesti baru sikit kan ?

trah zain said...

agk confuse, kaitan antara peristiwa tu dgn penubuhan blog CP yg cun ni,,hehe comei CP ni (^____^)

CP, moga arwah ditempatkan bersama orang2 yg beriman, moga yg CP nmpk tu dijadikan pengajaran buat CP, diir sy dan orang lain.. setiap dugaan menjadikan kita lebih kuat dan kuat, patut la CP happy je, I adore u CP,,hehe

boni kacak said...

Al-Fatihah.. semoga arwah kakak awak akan sentiasa dicucuri rahmat dan diletakkan di tempat orang-orang yang beriman dan beramal soleh di sisiNya.. memang patut awak membenci lelaki yang tak bertanggungjawab tu....

hmm.banyak rupanya kisah hitam awak..saya doakan agar awak sentiasa tabah dan bersabar dengan dugaanNya ni tau.. awak kena kuat dan saya percaya awak seorang gadis yang sangat kuat..

selamat tahun baru awak... semoga tahun ni akan lebih baik dan membahagiakan awak daripada tahun sebelum2 ni..amin..

deqjamucuxx said...

1.takziah buat akak CP. Moga dia ditempatkan orang2 yang beriman.
2.bab cinta biarlah ALLAH yg mnentukan :) redha je CP oii.
3.gud luck... teruskan usaha agar berjaya.
4. deqja kan kwn CP.. hihihi
5. Selamat ari lahir blog CP cun ! hihihi
6. CP KITA SAMA. xcited nak KAWEN !! hihihih
7. i lap u too CP

*komen panjang jela2 takk ?

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira melamar je , biasala , orang sekarang nih kan dye akan tanya empunya badan secara personal dlu , bukan cm org dlu , papehal mak abah dlu :P

cweet pinky said...

@ainil fazieda hahah , tapi kalaw agak tak memberi kesan yang bombastic elastic , takyah tulis pown takpe , buat penat jari je :P hahaha ..

tulis benda yang berbaloi nak ingat , kalaw bukak balek , leyh la baca2 balek kengangan nih , hehehe ~

ainil fazieda said...

@cweet pinkybetul tuh :) tujuan berblogging neyh mmg nk mencatat kenangan kan ? boleh tunjuk pada cucu bila dah tua nnti :)

ainil fazieda said...

Ainil dah reply komen di blog Ainil:

cweet pinky : mmg selalu org yg baek ngn kita akn buat kita mcm neyh kan ? xpa la , Ainil pasrah ja . huhu . tggu balasan Allah jaa .

betul tuh CP , sbb bercinta lnsung xcya owg laen dah . BF dy ja betul . tggu je la bila kebenaran terbukti nnti :)

Dikbi Kamaruddin said...

tahniah dpt result bagus, dekan gitew... hopefully 2013 bawa kebahagian pada CP ye...

nasriz fardisza said...

apa2pn tabah yer pinky...pahit ke manis kenangan tu tetap akan tersimpan dlm lipatan kenangan...

aswadz said...

better bg abes bljr dlu baru kawen. mmbr ramai kawen, x semesti nyer CP kena kawen gak kan. kih3...

halim hahaha said...

ahahahaha...manyAK panjang ma..tp ak ttp bce...benci krane agame xpe...tp benci krne nafsu harammmm..hehhehe...bpe taun amek mse tulis pnjng2 ni

halim hahaha said...

yes...msm mne ak leh membace plak ni...kah3...pape pn gud job...tp nk gtau y sal adam adli 2 bkn kontrovrsi tp suara mahasiswa sbb bkn die sorng je duk berkumpul...pastu sal benci membenci 2 eloklah dijauhkan ssb benci y diharuskan ialah berkaitan agama,bkn nye nafsu...sekian

cweet pinky said...

@trah zain tuhla , CP harap akak tergolong dalam orang yang dipilih menjadi syurga NYA

kadang2 tuh rindu kat akak , akak banyak bagi support kat CP , mase kecik dlu , slalu jadik cikgu tak bertauliah untuk kitorang 4 bradek ...

walaupun kadang2 tuh ade perkara yang menyakitkan hati tapi banyak jugak jasa akak kat kitorang ...

hehehe , sebab peristiwa tuh la terdetik nak buat blog , on9 tataw nak buat ape la katekan , nak buakak FB ngn youtube tak boleh , jadik try buat blog lak :P

cweet pinky said...

@trah zain menjadi ahli syurga , typo disitu :P

cweet pinky said...

@boni kacak macih boni kacak :P

sangat mengharukan komen nih , selamat tahun baru jugak :)

Dkna Abza said...

panjangnya review... semoga tahun 2013 memberi 1001 harapan dan impian baru :)

cweet pinky said...

@deqjamucuxx takla panjang mane , yang sedang2 saja *dengan sedikit muzik dangdut disitu :P

deqjamucuxx said...

CP suka dangdut.. hahah baru semalam karok lagu ni... bahahah !

Sue PeLik said...

wahhhhhh CP!! i MISS U 2,3,4, ewah!!! belaja rerajin kat UPSI yer. harus dapat dekan setiap sem! wajib erkkk..:) cinta?? tak per..akan datang kemudiannn tapi bukan dengan duduk sahaja. wajib jugak usaha tapi jgn pk2 sangat yang penting skg adalah pelajaran. :)pasal adam adli, tu ler pasai, bab tu ler batch akak tak posting2 lagi heeeeee nak setahun mengangur dah neh!. btw, akk wish semoga semuanya berjalan lancar untuk cp! hepy blogging! :) tengss tau selalu datang jenguk blog akak. hehehe sue pelik

hnahdy said...

i love u to :)

4 orang anak akak kecik ka...

mesti apa yang ditulis oleh CP ni sentiasa teringat2 kan..hehe

ELeEa said...

hehehe...mampu baca lg sampai abis...banyak perkara yang berlaku pahit manis masam kelat...jdkan pengajaran utk menepuh tahun mendatang...

puteri kasih said...

semoga tahun 2013 merupakan tahun yang lebih baik buat CP :)

PORUMAN said...

x pe... tips nk bercinta.. jual mahal skit ye... x perlu cpt2 nk terima seseorang sbg kekasih..

Mar Haini Abdul Rahim said...

yeayyy berjaya baca smpi habiss ! :D
penuh suka & duka.. moga arwah kakak CP ditmptkn bersama org beriman.. insyaAllah Allah akan mudahkan urusan abah CP jaga anak yatim. untuk CP, kitorng blogger alwayss support u ! selama dekan lagi, selamat bertemu 'dia', selamat bersilat dgn lbh jaya & selamat 2013 :D

cweet pinky said...

@ainil fazieda hehehe , cucu pown kebetulan time tuh dah aktif blogging dah :P hehehe ~

cweet pinky said...

@ainil fazieda alahai ainil , sampai bile oleh menipu , mgkin kat dunia lepas tapi kat akhirat sane ?? slalunye kat dunia pown tak lepas dah ..

cweet pinky said...

@Dikbi Kamaruddin macih ! hope cemtuh la ! :P

ainil fazieda said...

hihi :) kan ? nenek pon sama naek ja ngn cucu msa tuh . nenek gojes kan ?

Ainil dah rply komen : cweet pinky - huhu . Ainil pn xtaw la . owg len pon pcya apa depa ckp psai Ainil . besa la , dgq cita sblah pihak spa pon boleh kan :)

cweet pinky said...

@nasriz fardisza kenangan manis bagi kite kegembiraan kan ? kenangan pahit beri kite pengajaran , semuanya memang bermakna untuk disimpan :D

cweet pinky said...

@aswadz hahaha , memg cemtuh pown , nak abeskan belajar dlu , blom kawen pown rase serabut dah kahwen lagik la serabut , taknak pikir banyak2 :P

hahahaha , sindrom malas berfikir CP nih , hahaha !!

cweet pinky said...

@halim hahaha wow ! halim ? hehehe , sudi sungguh kaw membaca ?? tak sangke ak , hehehe , siap komen lagik , hehehe ! terbaek , tq 4 the advice , bagus halim loni , buat la blog sa ... try , mane la taw boleh buat hati terpikat tapi blog sesuai untuk orang rajen slalunye , hehehe ~ ak taip entry nih dalam mase sehari je kowt ...

cweet pinky said...

@Dkna Abza review setahun , gile tak panjang , hahaha !!

harapnya begitu lah , semoga tahun 2013lebih baek hendaknya :D

cweet pinky said...

@deqjamucuxx suke la jugak , law g karok , lagu wajib punye la ...

cweet pinky said...

@hnahdy aah , kecik lagik la ... paling tua darjah 6 tahun nih , paling muda pra sekolah ..

cweet pinky said...

@ELeEa alhamdulillah sebab mampu baca sampai abes , betul tuh , yang manis tuh kite ingat2kan tapi yang pahit tuh , tak perlu dilupakan tapi jadikan sebagai pengajaran kan ?

cweet pinky said...

@PORUMAN bercinta lepas kahwin je la .. hehehe ~ suke , kawen ... then , cinta, heheehe , suke ngan cinta bukan perkara yang same kan ?? hahaha ! tah , CP pown maen cakap je...

cweet pinky said...

@Mar Haini Abdul Rahim hehehe , mekaseh baca sampai abes :P amiin .....

cweet pinky said...

@ainil fazieda nenek howt ! hehehe ~

hainom OKje said...

Dari pemgalamanlah datangnya pengajaran yg berharga..... kita akan bertambah matang dan dapat memilih baik dan buruknya sesuatu kehidupan...

Semoga berjaya CP dan cepat cepat kawen...he..he..

Shiyda Aqma said...

hahaha , fuhhh ! berjaya jugak baca entri ni sampai habess . :P

anyway cp ! kita pn rasa macam nk kawen jugak tahun ni tp angan2 je la kot . haha

sa mic said...

Tediaa boleh essay dah ni, hehe xD . Takziah taw untuk kakak CP tu,semoga tenang di sana . Oh ye tanak cakap banyak-banyak cuma nak wish ,cepat-cepatlah CP dapat kahwin , hehe ...bertemu lah dengan jodoh tu cepat-cepat,kihkih

Natasha said...

about ur late sis, sorry for dat. moga arwah ditmptkn diklgn org yg briman. n her husband tu cp x suke tu, buat pgajaran lah utk kite, Insya-Allah ade hikmahnye.. about ur relation tu, wahh byk benar yg cp bcintancintun ye..single lg best kot, x pyh nk pikir ape2.. ade jodoh, ade lah.. kalau da ade relation, penat sgt nk pertahankan.. sumpah =( mcm tasha.. hurm.. u noe dat.. ape2 pon, may 2013 ade tuah yg tggu utk cp.. gambate! hakhak..