Tuesday, 4 December 2012

minggu membunuh !



pergh ! tajuk , siot je .. hehehehe ~

ape yang membunuh sangat nih ???

cam biasa , kebizian yang membunuh , actually bukan masalah kebizian , tapi masalah aktiviti yang CP involve yang membunuh 

woah !!

bahaya sangat ke tuh ??


bukan bahaya just CP kena buat keputusan yang tepat supaya bila hari tuh tiba , CP tak serabut tapi sampai sekarang CP tak dapat buat keputusan 


cite nye macam nih *hah ! baru nak cite ?? tadi tuh ape ?? intro ?? panjang gile :P*


dalam minggu nih CP ade 2 event yang besar jgk la , FIRST ! ujian kenaikan bengkung untuk bengkung hijau  
*pada yang tataw la yerr , kenaekan bengkung tuh ujian macam ujian tae kwan do nak naek tali pinggang*


kes nih , CP serabut jugak la sebab banyak nak kena hafal untuk diuji , neves je rase nih , macam ragu2 pown ade , can i do it , if i manage to do it , insyallah , CP dah boleh jadik jurulatih silat 


apa yang CP kena hafal nih ??


*asas gerakan 2
*asas elakan 2
*golongan 21
*7 kunci mati
*3 gerakan kombat
*gulingan 2 anak kambing
*pentas 1


okeyh , rasenya nih la yang CP kena hafal , progress nya sekarang nih , CP dah hafal dari...
*hafal tak hafal la jugak , lupe2 je*


semua ! kecuali pentas satu , pentas satu nih gabungan 7 kunci mati yang dah diolah lebih kreatif , em , macam ... macam mana nak cerita ye pentas nih camne , em ...

korang pernah tgk seni tempur ???

kalaw pernah , macam tuh la ??

kalaw tak pernah and nak tgk ...

klik SINI

lebih kurang cmtuh la , tapi pentas yang CP nak buat nih lagik panjang sebab gabungan dari 7 gerakan ... 
*CP takde la hebat macam bebudak tuh tapi boleh jgk la kalaw nak lipat2*

ujian nih , merupakan markah untuk kredit subjek ko SILAT GAYONG , 30 markah ...... 
*CP ade pilihan nak amek bengkung putih atau hijau memandang kan CP memang takde bengkung kaler ape pown lagik*


tapi CP terus skip ke bangkung hijau memandangkan CP taw CP mampu buat....

asalkan training , takde masalah ...


tapi !!!


yang menjadi masalah CP sekarang , waktu training untuk seminggu nih slash dengan training silat olahraga , CP wakil kolej CP untuk silat nih ..


jadik CP kena bahagi , even untuk olahraga nih takde kredit , tapi game nih persediaan CP untuk mantapkan teknik dan game nih cuma ade sekali untuk satu sem ..

takleyh nak tarik diri , couch terlalu mengharap , terlalu besar jasa couch sampai CP tak sampai hati nak kecewakan hati dye ... :(

taw tak macam mana silat olahraga ??

tataw and nak taw ??


klik SINI

dan tarikh bagi kedua2 event nih jatuh lebih kurang pada hari yang sama iaitu

silat olahraga: 7 , 8 , 9 disember 2012

ujian kenaekan bengkung: 8 disember 2012


*nampak tak dilema nye disitu ???

hadios !!



26 komen budak kiut !:

hainom OKje said...

Macam macam jugak nk kena hafal ye Cp....pergh! Mencabar minda jugak!
Kalau mintsk excuse ngan en. Olahraga tu tak leh eh?... yg bengkung tu pun penting jugakkan!....

cweet pinky said...

@hainom OKje tuhla , nak kena buat pilihan or tak payah , tapi tataw jgk , mane la nak taw , 7hb tuh , CP tak lepas pown tuk silat olahraga , bole CP freely bwt ujina bengkung then couch CP ade cakap dye boleh adjust , entahla ...

Mar Haini Abdul Rahim said...

Aigooo memang dilema !! huhuhu u can do it bebeh ! believe in urself, don think problem too much ! go go go, CP kan do the best :D

*ada silat rupenye ! cayalahhh ~ ^_^

Mat Jo said...

*CP takde la hebat macam bebudak tuh tapi boleh jgk la kalaw nak lipat2*

ayat ni power, ahaks

apa2 pun, semoga berjaya dari mat jo

cweet pinky said...

@Mar Haini Abdul Rahim hehhe , tq , ala , tu kan warisan kite :)

@Mat Jo hahaha, matjo , jangan nak poyo *bak kata johan*

sikit2 je boleh lipat , aiyak ! mostly banyak jgk tak jadik

mishz aenil :) said...

wao ! tajuk mmg seram gile ahhh :) hehe , cube kawal busy tuh eh .

deqjamucuxx said...

cp ada sila tak caya ni....cp adaa?? adddaa??

omaaiiigoodd.. hentuk kepala kat dinding. hihi

chot ok..! said...

wahh kemain yer..macam ambik final plak yer nk nek tali pinggang..hahha..



Jemput singgah:
http://chot91.blogspot.com/2012/12/terima-seadanyajangan-expect-lebih.html

Dikbi Kamaruddin said...

ayakk...lepas ni takleh la nak usik CP lebih2, nanti kena lipat..hihi

cweet pinky said...

@mishz aenil :) gilew tak seram :P

@deqjamucuxx hahaha , percayalah dengan suara ala2 ct nurhalija ! hehehe ~

@chot ok..! memg tuk final tuh , kire dalam markah ...

@Dikbi Kamaruddin kalaw cik bi , CP lipat ayu2 je , :P

Crack said...

Sebelum ambik bengkung hijau kena ambik bengkung putih dulu. Kalau bengkung putih takpa, takda kombat. just gerakan asas dengan kunci mati sikit aja. ^_^

Anyway berhati-hati tau time silat olahraga...hehe...Silat Gayong Malaysia ka?

Shiyda Aqma said...

wow ! ada silat ke cp ? fuiyoo ley jadi bodyguard shiyda ni ! sudi tak ? haha :P

boni kacak said...

wah...awak ni memang aktif jugak orangnya ye... tak sangka saya.hehehe

cweet pinky said...

@Crack aah , gayong malaysia ... memg spatutnya macam tuh tapi gerakan tuk putih , mudah , so , CP taknak buang masa , memandangkan CP dah buang masa selama 8 tahun belajar silat tapi tak amek ape2 bengkung pun :P

@Shiyda Aqma tak mampu jadik bodyguard :P

@boni kacak hehehe , boleh la :P aktif sampai membunuh dri sendri :P

AQ Eyfa said...

uihhhh statement tak leh tahan CP nih..ok pa pe pun wat yg terbaekkk okehh

puteri kasih said...

Go CP Go.. :)

yang penting jangan neves..buat yang terbaik :)

krole said...

wuahhh dasatnya CP ni..le la update nnt ttg 7 kunci mati tu..nak blaja jgk~

amy syahiera said...

wahh ! tajuk CP menakutkan la . hehe . buat jadual sys supaya tak kalang kabut sangat . btw , gudluck sys . you can do it !

ELeEa said...

Carik ikhtiar smpai boleh masuk utk dua-dua ye...
;)

nasriz fardisza said...

dasyatlah pinky...pandai silat...nk dtg tgklah event tue...hehehehe...

kaishin said...

gud luck CP all the best! ;)

-meeSUPERGIRL- said...

amboi takot pulak rasa dgn cp hehehe

Crack said...

Mohon CP jadik bodyguard saya!! :P

Sidratul Muntaha said...

ko budak gayugn ka?
bertahun2 kau tinggal
tak prnh nak proceed bengkung ijo
lps dapt putih
cikgu terus lanyak budak2 lps grade main olahraga..

sa mic said...

sabar CP , hehe . Percaya pada diri sendiri , ofcoz boleh buat . Good luck CP, wink wink!

aku HaniAsyira said...

semua jenis pertahanan diri CP masuk ei.. hebat nya.. baguslah ada protection untuk diri sendiri..

all the best untuk semua test