Monday, 3 December 2012

fon ?? cuai lagik ?




aucak , ingat lagik pasal entry nih ?



where my phone ?!!




dan entry nih



enset HILANG !




kecuaian tuh berlaku lagik pada tarikh 26 . 11 . 2012


hari tuh ade 2 kelas CP ade presentation , kelas yang pertama pembentangan laman web rekaan kumpulan CP untuk subjek PEMBINAAN DAN PEMBENTUKAN LAMAN WEB


pembentangan kedua pasal kajian pelaksanaan restoren pizza hut untuk subjek TEORI PENGAJIAN MALAYSIA


alhamdulillah , semuanya berakhir dengan baik , lancar dan sebagainya yang baek2 ..
dengan perasaan gembira , CP pown keluar kelas dan menuju ke kedai makan berhampiran depan pintu kampus , lepas dah order makanan , CP pown teringat nak cek fon 


seluk punye seluk beg ... errrr.....


mana fon nih ??


errr , mana nih ??


suruh membe yang join sekali makan miskol , errr , takde bunyik .... jantung dup dap , selera makan hilang tah kemana tah ... sementara tunggu order siap , CP masuk balek dalam kampus sambil pinjam fon membe , senang nak miskol fon .. terus ke kelas TEORI tadi...


kalaw ikut ingatan CP yang nyanyuk sikit nih , rasanya paling las CP pegang fon kat dalam kelas tuh la , kebetulan kelas tuh kelas last untuk hari tuh 
carik punye carik tak jumpe jgk ... :(


alih2 CP datang balek kat kedai makan tuh , makan then gi solat maghrib dulu *utamakan solat okeyh* menung punye menung , tibe2 ade panggilan dari nombor CP ke fon encek membe yang teman CP makan tadi *sebab CP gune fon dye miskol2 nombor CP tadi 


ALHAMDULILLAH !


rupanya fon CP termasuk dalam beg membe *salah sorang ahli group pembentangan CP*


alhamdulillah jugak sebab dapat sahabat yang jujur camnih , membe tuh masih kat kampus sebab dye ade meeting kelab lepas tuh 


CP terus gi jumpa dye , amek fon then ucapkan terima kasih :D



PENGAJARAN : 
1. tolong jangan cuai lagik cik CP !
2. bertenang , berdoa , dan sentiasa percaya , ALLAH s.w.t itu sentiasa ada :)


hadios !


30 komen budak kiut !:

hazanis said...

lain kali kena hati2 tau. :)

nasriz fardisza said...

duk pkir apa nie...hp benda paling penting (cewah...) bleh x tau ltk mn...hati2 ok...

Misz Fazie said...

fazie pernah sekali lah tercuai pasal henset ni cari punya cari takde last2 kena troll dengan sepupu sebab dorang yg sorokkan. aduii. lenkali kena sentiasa jek pgang hp ni :D

kongsi apa saja said...

mcm mana la leh lepas ke dalam beg orang... adoii... misterii

Kongsi Apa Saja

cweet pinky said...

@hazanis taw takpe ....

@nasriz fardisza tuh la pasal , cuai sgt CP nih ...

@Misz Fazie CP pown dah berapa kali kena troll ngn membe2 silat CP , sabar jela ...

@kongsi apa saja hahaha ,tuhla pasal , CP pown rase misteri jgk ...

Mat Jo said...

pengajaran ke 3
lau tak nak handphone tu, bagi kat mat jo je, ahaks

chot ok..! said...

nasb bek termsk kt beg mmbr,kalau buatnya tercicir kan tak ke nanya..huhu..


Singgah dan Berilah sedikit pandangan tentang entry ini kalau sudi..:)

http://chot91.blogspot.com/2012/12/blog-chot-di-di-ambush.html

-meeSUPERGIRL- said...

ujian :)

Mar Haini Abdul Rahim said...

perkara mcm ni SELALU diulangi SELALU jugak jd kat mar taw !!! hahaha adoii memang byk kali jugak, dan Alhamdulillah, semuanya selamat. betul ckp CP yg penting doa & percaya ! :D

cweet pinky said...

@Mat Jo hahaha , pengajaran ketiga mat jo ditolak !!! ahahaha !!

deqjamucuxx said...

cp..cp....

geleng kepala kiri..kanan..kiri..kanan

aku HaniAsyira said...

aiyok.. CP apa ni cuai sgt.. ish2.. sy pun sama je sebenarnya.. =P

dulu2 pernah pergi kedai tudung yang lambak-lambak.. lepas tu tertinggal fon tu dalam longgokan.. selamat tak jauh dari kedai dah ingat n jumpa balik.. syukur.. =)

Azie Namico said...

Fuhhh !sib baik ada kawan yg jujur...selamat cp...selamat....bagus utama kan solat...weew

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

haish cp... acana leh cuai ni~! hehee.. pasni gantung ph kat leher.=P konfem x tinggal ph tu. hihihi...

Crack said...

-_-" laaaa...hilang plak CP...kena letak tali tuh...jangan letak merata, nasibla kawan tuh baik, kalau jenis yang suka kebas, dia jual kat kedai tukar dengan topup! :P

sabry oppa said...

siannyeee...

lebih berhati2 k lepas ni cik CP...

ish2..

https://www.facebook.com/pages/Kpop-Lover-Sabry-Oppa/371268806260807?ref=hl

Dikbi Kamaruddin said...

nasib baik member tu jujur..kalau tak, melopong la cik CP..

tirahzairi said...

be careful yer...

boni kacak said...

hahahahahahaha.pelik ni..macam mana boleh termasuk dalam beg member tu???hehehehe

TiranaAduka said...

salam sweet pinky
Berhati hati meletakkan hp tu..
Hehe salam kenal dari tirana aduka

ELeEa said...

hati2 selalu...jgn cuai ye =)

krole said...

lain kali hati2 yew wak...sib bek ada mmber jujur camtu~

Nadratul Syazwana said...

Ish bahaya tau kalau camni. Mengakibatkan kerugian, lagi lagi kalau pakai phone mahal~ huhu

Dunia Wilma said...

Nasib baik termasuk kat beg kawan CP ^_^
Kalau tak, terpaksa beli baru...
Lain kali jangan cuai lagi tau CP :-)

cweet pinky said...

@chot ok..! otw , yuhuuu ~

@-meeSUPERGIRL- btul tuh :P

@Mar Haini Abdul Rahim tuhla , jangan kite serabut cgt , kalaw ilang pown dah takde rezeki , ade hikmah kan , tuhan takkan turun kan ujian untuk saje2 je :P

aswadz said...

ish3... bole lak termasuk beg member. ni kali ke berapa dah hilang? mcm profesional je. hehehe...

hnahdy said...

beg sama ka..jgn cuai dah tau. kenapa handset yang menjadi mangsa.. kesian hset. tuan dia xjga dia :)

Shiyda Aqma said...

lorhh , kenapa cuai ni cp ? lain kali hati2 yer :)

puteri kasih said...

la ilang lagi eh? lepas ni kena lebih hati-hati. sib baik jumpa balik. Kalau tak nak phone tu..meh pass kat sis :P hehe

sa mic said...

Haaa CP careless XD .. Tu nasib kawan CP bagi balik , kalau dapat kat orang lain , mcm mana haa ? :P . Hati hati ye next time