Thursday, 6 December 2012

ISTANBUL, aku datang tak cweet !

 
 
Tadi mase CP blogwalking, CP terjumpa satu entry pasal ISTANBUL AKU DATANG , what surprise me about this entry , her opinion about this movie , just the same with me

Ramai yang berpendapat , cerita nih cweet la , bes la , tak boring and what so ever yang berkaitan kan ??

memang cweet tapi 
 cweet sour

Ingat tak , kite pernah digemparkan dengan lawak Rosyam Nor masa ASK 2012 ,

“Kat TV3 bole pegang , kat TV al HIJRAH tak boleh pegang”
*above sentence not in proper arrangement but the same meaning with the joke right*
Sapa ingat ??

Then I found the same in ISTANBUL , AKU DATANG
*layan gamba ni*






Nampak kesamaan tuh ???

Why ?? Malaysia bukan negara Islam kah ?

Perlakuan kita bukan merujuk kepada negara tapi merujuk kepada agama apa yang kita pegang

Pastuh , babak nak kiss kat restaurant tuh , ouch ! annoying okeh , kite buat cerita Melayu , bukan korea , adakah filem ni nak memperkasakan lagi masalah kesoSIALan dalam kalangan remaja ?

Its okey tu kiss our couple la …….

Yes if he/she is ur wife/husband !
Babak mase Lisa(Dian) mempertikaikan Tomok(Azad) taknak duduk serumah tuh , relevant la permintaan Azad tuh , dan tak sepatutnya Dian fikir

“peduli la apa orang nak kata , as long as , kita sendiri taw yang kita tak buat salah”

Hehehe , dye dah buat salah pun , tinggal bersama lelaki yang bukan muhrim , itu dah salah , kadang2 lepak sebilik berdua-duaan , dah salah , apa lagi yang tak salah ?? nak tunggu yang macam mana baru salah ?? tunggu sampai terbuncit baru salah ??

Duduk dalam rumah tuh berpakaian seksi , then , mase kat restaurant pown si Azad tuh ade hati nak kiss2 , apetah lagik kalaw duk dalam bilik berdua dua

~Hey CP ! stop ur negative thinking !
~hello , I’m not negative just talking about reality

CP bukan apa , scene2 dan skrip yang ada dalam filem nih , boleh mengelirukan lagi2 bagi mereka yang baru nak kenal apa itu kapel2 nih , budak sekolah mostly ….

Banyak lagik kowt CP nak komen tapi malas dah nak taip :P

Harap2 jangan ade yang tersentap jiwa dan raga , kalaw ade pape nak bangkang , nak tambah , setuju , tak setuju , hit on komen keyh

Papehal , CP memohon kemaafan bagi yang sentap ..

Actually cite nih bg CP memg bes jalan cerita , scene nampak cantek dan kiut , apetah lagik Lisa Surihani , memang comel habis , comel sangat ! then mase dye tgh monolog time tulis blog , suara monolog dye , bes gile kowt , kiut3 ~~~ tak bosan , tomok pown comel , Beto sempoi and cool macam biasa dan kiut ! hehehe ~

Bye , c u in the next entry ! (^_~)


42 komen budak kiut !:

faie mohamad said...

btol tu CP.. sedih tgk diorang ni, secara xlgsung dh rendahkan martabat Islam, even just berlakon, tp hukum ttp hukum.

Mr Kazuhiro said...

yess..stuju2..citer ntah pape..kdg2 nmpk mcm nk permainkan agama plak.skrip kasi elok skit klu nk wat citer cintan cintun cmtu.serius annoying tgk jln cerita.mana nye yg kata nk p smbung blaja? xde pn tnjuk kn.btw istanbul sgt cantik (y)

deqjamucuxx said...

dah tengok cerita ni. swet. nagis bagai..

tp dalam part yang CP mention kan tu memang STUJU 110%. skrip patut diubah. tak kawen lagi dah peluk.. 4,5kali lak tu.. ish3

boni kacak said...

lembaga penapisan filem tidur agaknya

nasriz fardisza said...

dh agak dh ni sbbnye...hehehehe...

Pena Menari said...

heheh...sy tak tgk lg...

Misz Mieza said...

Ye ke Cp citer dia camtu ? MM pon tak tengok lagi.. Dulu ada satu lagi movie yang MM tak berapa berkenan.. 'Jiwa Taiko'.. Dah tengok ? Lebih kurang macam yang Cp cakap tulah.. Macam tengok citer omputih plak.. Seksi melampau.. Peluk2 jadi mainan jer dah.. Haih~~

kongsi apa saja said...

kan ke mende mcm ni dah jadi kebiasaan di negara kita... bukannya hanya filem ni...

dan malaysia bukanlah negara islam... tetapi islam sebagai agama rasmi.. bukan negara islam yang mengikut hukum hakam islam.. sama sekali tidak...

P#eoniX said...

x tengok lagik citer tuh...but,akuh pon kiut gak...kalah tomok....wakakakaka....

Pancing Warisan said...

Itulah masalah sekarang.Adengan yang tak sepatutnya sengaja ditayang2 dah mcm tak kenal dosa dan pahala.Remaja sekarang pulak dah terikut2 mcm remaja barat.Dari cara pemakaian,percakapan,bersosial.bagus entry nie.kena banyak lagi blogger yg mcm nie.ada kesedaran.

Raudzah Zahari said...

CP, walaupun kita suka filem ni..tapi nampaknya penerbit filem/penulis skrip gagal mendidik penonton untuk menjadi lebih baik...pada mereka benda-benda ni kecil aje and hanya lakonan..dia orang tak sedar impaknya besar

Misz Fazie said...

tu lahh, baru tgk cite ni tadi. emm mcm tak relevan jek ayat azad tu. tapi cerita ni memang sweet :)

kaishin said...

tak tgk lagi dan rasanya mmg takkan tgk citer ni..

cweet pinky said...

@faie mohamad betul tuh , macam memperkecilkan je hukum yang kite ade , kalaw jahil sekalipun , jangan ditunjukkan sangat ...

cweet pinky said...

@Mr Kazuhiro hahaha , taw takpe , alih2 tak masuk kelas langsung pown kan ?

cweet pinky said...

@deqjamucuxx CP tak nanges pown even CP nih kuat nanges , hahaha , tah , takde terusik sangat ngn filem nih , tapi part yang paling CP suke , part lisa tulis blog :P

cweet pinky said...

@boni kacak tidur nyenyak tuh :P

cweet pinky said...

@nasriz fardisza hahaha ,terlalu banyak sebab , nih baru sebahagian nih ...

cweet pinky said...

@Pena Menari tgk je la , agk bes jgk le , jalan cerita dye laju , takde la tertunggu2 sangat....

cweet pinky said...

@Misz Mieza hahaha , jiwa taiko , dengar nama je pernah , tgk tak lagi, ngah carik le nih , kalaw terjumpa , nak kate carik pown tak jugak , tengah menanti kalaw2 ade orang ofer :P

cweet pinky said...

@kongsi apa saja memang kebiasaan tapi kebiasaan yang kite tak boleh relakan macam tuh je ... walaupun menurut pendapat kite malaysia bukan negara islam , tapi kite memg dah dilabelkan sebagai negara islam oleh negara2 laen ...

Miza Husin said...

Kita tak pernah tengok cerita ni lagi. Tapi kalau da macam ni laa, taknak la tengok. Hihi. Islam ada undang undang. Kalau ikut undang undang based on negara je, yang nak kebebasan keluar je dari negara yang kuat undang undang Islam tu la? Kalau camtu, orang Islam berkurangan. Cerita Islam, buat la cara Islam kan?

cweet pinky said...

@P feeewwwwwit , phoenix akhirnya memunculkan diri :P

hahaha , phoenix memg comel :P

cweet pinky said...

@Pancing Warisan aah , sikap2 dan perangai yang tak perlu nak dikomersialkan ...

cweet pinky said...

@Raudzah Zahari betul tuh , impak sangat besar memandangkan filem ini sesuai ditonton umum ... tanpa mengira umur , termasuk mereka yang belum betul2 bijak berfikir ...

cweet pinky said...

@Misz Fazie hahaha , baru tgk , hehehe , CP pown baru 2 ary lepas tak salah , yup , memg sweet certain2 babak tuh ... :P

cweet pinky said...

@kaishin nape taknak tgk lak , tgk je :P carik pirate2 ckop lerr :P

puteri kasih said...

puteri tak tengok pun citer ni..tak minat.. :P

Mat Jo said...

dah tengok dah, part paling bes, part aiskrim, ahaks, macam sodap je

hazwan hairy said...

bru langgan satg nk tgk..ahhaha

Belalang hijau Perisik said...

mrs.belalang teringin sgt nak tgk citer ni... sepatutnya pengarah mau buang la ayat2 atau part2 mcm tu.

jadi saham akhirat tu nanti utk satu produksi :)

salam kenal dari belalang hijau perisik

sa mic said...

yang menjadi persoalan dalam otak wa, kenapa lisa boleh pegang pegang dengan laki lain sedangkan dia dah kahwin even berlakon pun. Kalau dah kahwin , hanya untuk suami je ryt? Lulzzz , hehe xD

Shiyda Aqma said...

lorhh .. shiyda tak tengok lagi cite ni . ketinggalan kan ? haha

aku HaniAsyira said...

bab adegan yang tak elok tu mmg sgt2 tak elok. maybe sbb pengarah dia cina kot. maybe. tp mungkin tunjuk realiti.. dan itu jugak maybe. lagi satu, kalau ikut semua cerita yg diarah pengarah ni mmg mcm ni ceritanya. daripada gol n gincu, pisau cukur dan istanbul aku datang.. mmg cenggini.. seksi melampau dan adegan tak bagus.

cuma pasal dialog tu rasanya dialog yang perli sebenrnya. cuba tgk balik mcm mana dia berlakon. dian tu buat pelik masa azad tu ckp kan.nak perli kata kita negara islam tp xmcm tu pun.

sy bukan ckp sbb sokong citer ni. sama sekali tidak ei. ini permerhatian saya je.. =)

neesa_jun said...

saya tak tgk lg cita ni..tgk bila baca sinopis..pelik plak..yer la..ajak tinggal serumah...adei...! by the way, i think ramai nak tgk cita ni sebab sinematografi dia cantik kan?

krole said...

aduh...tu yg tak bestnye ttg ceta tu...kalau kte tngok btui2 byk tol masalahnye..

ELeEa said...

oh...tgk preview dia saja pun dah nampak bab peluk2...aduhaiiii

Nadratul Syazwana said...

Sy ada perasan jugak time tengok cerita ni, huhu

baby comel said...

tak tengok pun lagi.. tak senang la. nanti baru dapat tengok. thanks bgtau. sweet mcm nk tengok. tp rasa cam tak nak tengok pun ada.. hehehe,

tirahzairi said...

kena tanya pndpt org berilmu dulu b4 ckp pape kan...tkt trsalah ckp..huhu

-meeSUPERGIRL- said...

retis ..

amy syahiera said...

yess setuju dengan pandangan sys :D