Tuesday, 27 November 2012

status CP di print screen

 
 
 


nampak tak printscreen di atas , gmba tuh merupakan status CP di printscreen oleh salah satu page UPSI di FB , berkenaan isu wifi yang melanda KOLEJ UNGKU OMAR


isu nih jadik isu besar dalam kalangan budak kolej nih , yela , agak menyusahkan bile takde wifi nih , kebetulan hari tuh , ade pertemuan dengan HEPA secara bersemuka untuk suarakan ketidakpuasan hati 

pihak HEPA dan pihak kolej janji , dalam masa sebulan a.k.a hujung bulan 11 nih , wifi akan dipasang sepenuhnya , tapi ...


daripada pemerhatian , CP tak nampak sebarang gerak kerja dijalankan , tiba2 CP tertanya , betul ke wifi akan dipasang seperti yang dijanjikan ?


sayang , jika pihak kolej dan pihak HEPA tidak menepati janji ......


macam mana kami nak percaya lagik lepas nih ?


 

17 komen budak kiut !:

Crack said...

"YES SERONO AKU DIFITNAH. SEKIAN LAGI. TERBAIK KAU JANTAN" <---Sila rujuk blog saya. Ada keterangan di sana mungkin? :P

Anyway CP, kalau kolej cp tuh kolej kerajaan, usually akan ambil masa untuk 2 proses:

1)Untuk cari sebutharga. Usually bukan 1 sebutharga yang diperlukan. Or kalau dalam skala pemasangan yang besar, perlu buka tender. Lagikla lambat sebab kena mohon dengan kementerian lain dahulu.

2) Kelulusan HQ or kementerian yang berkaitan(Pengajian tinggi) untuk wirement duit or kalau dah ada duit tuh, kelulusan dekan la. Untuk 1 bulan memang agak susah nak buat.

Just sharing. Harap membantu:~ Tak arif jugak dalam hal ni.

~ cik matahari ~ said...

politik dalaman... hehehehe mmg begitu la, janji tgl janji -.-

deqjamucuxx said...

dlu penah jadi lagu ni. tunggu punya tunggu last2 bli broadband sendiri.

*penatdahtungu~

Dikbi Kamaruddin said...

wah...hebat penangan CP...tahniah kerana memperjuangkan hak sebagai student

NaSriZ FaRdiSza said...

lah...pinky...kite br perasan pinky belajar kt upsi...hehehehe...kite duk cni jelah...dkt sgt....

puteri kasih said...

memang menyusahkan bila janji tak ditunaikan

c!kon!ech!c said...

aku x nak komen yg lain p sempat jugak ko bukak u tube mblaq kan???ahahahahahaha

cweet pinky said...

@Crack blog yang mana satu cik crack ??

@~ cik matahari ~ yup , kuat kat politik dalaman kat sini :)

@deqjamucuxx masih lagik boleh bergantung on9 kt cafe kolej , takpelah , selalunya balasan indah untuk orang yang bersabar :P

@Dikbi Kamaruddin kalaw kite nak suarakan sesuatu kalaw datang dari hati yang ikhlas , insyallah .. rasenye la ...

@NaSriZ FaRdiSza duk mane ??

@puteri kasih betul tuh puteri

Farah Andie said...

wifi at my hostel pon even pasang pi lah banyak or laju mana pon tetap akan lembab sebab ramai sgt student yg guna.

so, better beli berukband sendri lol :D

cweet pinky said...

@c!kon!ech!c wakakak ! meme la , ak on9 time orang laen tak on9 la , memandgkan , dr pintu umah ak dapat la tempias line cafe kolej tuh ...

@Farah Andie kt sini masalahnya line berokeben pown cam siput ...

NaSriZ FaRdiSza said...

kite duk tg malim lah pinky....huhuhuhu...org cni lg....

cweet pinky said...

@NaSriZ FaRdiSza boleh la lepak kepsi sesama pasnih :P

Mat Jo said...

kalau camni la kena beli broadband la kot, ahaks

Shiyda Aqma said...

mmg susah pn kalau takde wifi kan , sume kerja terbantot ! :P

aku HaniAsyira said...

org kata apa.. biokrasi kan

c!kon!ech!c said...

kat kolej aku lagik la sedih ..... ader la 10pon kotak wifi tuh x pernah dpt ak connect nye......so broadband lah peneman setia ak...

cweet pinky said...

@Mat Jo hahaha , CP okeyh je ...

@Shiyda Aqma taw takpe , tapi kena la pandai survive jgk ..

@c!kon!ech!c hahaha ,tuhla pasal ... ak nih bape kotak ak tataw la , tp wifi tuh sampai ke rumah ak memandgkan blok ak dkt ngn cafe ..