Sunday, 11 November 2012

perihal 10.11.12

 
apa yang special tarikh nih , mestilah tarikh nih cantek kan , yela , ikut queue kiraan je kan ?
 
 
apa yang terjadi pada hari nih , CP dijemput untuk menghadiri 3 buah MAJLIS perkahwinan !!
 
 
okeyh , hari nih memang hari yang kalut , sebab sekolah anak buah CP lak buat majlis bersunat pada tarikh nih jgk ... so , mak CP guna kereta nak angkut budak2 tuh balek dari sekolah *lupe nak cakap , 2 orang anak buah CP bersunat hari nih , sorang 9thn dan sorang lagik 11thn*
 
 
nak dijadikan cerita , kereta ada sebuah je , CP pown memerlukan kereta memandangkan kenduri yang CP nak pergi tuh boleh tahan jauh la , entah macam mana last minute decide nak naek motor jela ... lambat sangat tunggu budak2 tuh nak habis bersunat ... hehehe !!
 
 
 
 abang CP lak tak bagi CP naik motor memandangkan keadaan cuaca hujan tak menentu tak kira mase , nanti hujan susah pulak , abang suruh usahakan pergi mintak kereta kat mak ...
 
 
sampai je kat sekolah tuh , mintak nak guna kereta , mak terus bagi sebab lama lagik nak giliran anak buah bersunat tapi mak pesan bile mak CALL je , kena balek ...
 
 
so CP pown pergi kenduri naek kereta :D
 
 
CP angkut dua orang kawan CP , bawak gi kenduri sekali , semuanya berjalan lancar , makan , tengok pengantin bersanding *teruja sebab tema pelamin pink!*
 
 
 
tapi !!
 
 
CP takde kesempatan nak cnap gambar dengan pengantin , sob3 ~~~ mak CP dah CALL suruh ambik (T_T)
 
 
 
okeyh , agak terkilan tapi FAMILY COME FIRST okei :)
 
 
siap je hantar mak dan anak buah balek ke rumah , CP bergerak untuk ke kenduri rumah kedua TAPI ! TAPI ! jam dah menunjukkan hampir pukul2 , selalunya orang dah start berkemas
 
 
 
then , yup ! sampai je CP kat sane , suasana dah lengang , alamak , segan ah lak , so CP tak jadi singgah , cuma tengok dari jauh , dapat la tgk pengantin yang bertemakan PURPLE , CP teringin sangat nak cnap gmba pelamin tapi segan sangat nak singgah
*bukan apa , yang kawen bukan kawan CP tapi kakak dye , so tak berapa penting kowt kalaw CP pergi pown*
 
 
 
kenduri yang ketiga , CP tak ingat pown pasal dye kawen , hahaha !!! actually , kenduri nih pown kakak kawan CP yang kawen tapi kakak dye nih pown kategori kawan CP jgk , jam dah menunjukkan pukul3 something , khemah pown dah mule diruntuhkan , CP tetap melangkahkan kaki ke rumah pengantin , janggal rasanya kalaw CP tak pergi , then alhamdulillah , dilayan secara baek , just membe CP dan pengantin *si kakak* tanya kenapa datang lambat .... tersipu-sipu CP menjawabnya :D
 
 
 
KAT SINI CP  LETAK PITCHA2 YANG CP SEMPAT SNAP KAT KENDURI KAHWIN TUH ... ENJOY !!!!!
  kenduri kawen 1st *pink kaler!*
 
tempat makan pengantin 


yang gegel tuh kawan CP , fuhh , her hubby ade sepasang lesung pipit .. hehehe ~

kenduri kawen 2nd *putih dan kuning*


alamak ! tercnap gamba hubby orang lak , CP nak rush balek uma , kan , dah lewat , kebetulan mase CP nak cnap , ade sesi shoot gmba lak , sental jela ...


kesimpulannya : kedua2 pengantin yang CP tgk , dua2 pasang good looking okeyh :)

jarang jmpe pengantin yang sama lawa sama kacak ... but rupa tuh tak penting ...

adios !!


 

10 komen budak kiut !:

LYAfrina said...

sama tema dgn BFF lya..pink + purple...
cantikkan tarikh ni

cik elly said...

kenapa x tulis psal kamu g besout 4 ! dan xde kesampaian untk jmpe sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cik Yaya said...

cntik n hencem la pgntin..hikhik ;p
wahh bnyk mkn la ni kan..jgn mkn bnyk sgt taw..heee ^o^

Mieya Atiera said...

Wah, ada jugak peristiwa bersejarah yang berlaku di sebalik tarikh lawa tu.

Saifulizan Shaari said...

org plak sempat tgk lee cong wei jer kwen...heheheheheehee.sbb kna keja laa 10hb.

dEdEQ dE wIshEs said...

YEAH .. TOL TU .. RUPE XPENTING .. NGEE~ ..

dya bunga said...

cantiklah pelamin..apasal tersnap pic hubby org plak ni..hahah

Nurfara Hani said...

wah2..dalam bilik lagi;0

deqjamucuxx said...

cuns gilos pelamin diowang

Mat Jo said...

3 jemputan sekaligus, mengalahkan vip nie, ahaks