Tuesday, 25 September 2012

sakit + sakit = semakin perit !!

 
hello blogger and silent reader sume , sebenarnya CP nak hupdate laen tp terhupdate laen ekoran perasaan CP yang down je nih ...
 
 
 
tak taw kenapa CP rasa apa je yang CP cakap buat orang terasa kat CP , mgkin CP rase trauma sebab perasaan tersingkir dengan kawan2
 
mungkin CP pernah terkasar bahasa yang CP tak sedar , mungkin jugak diorang anggap CP memang jenis yang boleh survive alone , mungkin sikap CP yang terlalu ceria nih sampai diorang tak perasan CP nih seorang yang sensitif jugak ???
 
takpe la , CP memang boleh survive , CP boleh buktikan ...
 
ade lagik satu saket , CP tak dapat kontek mr PAPA , dye tak pernah call CP , then CP amek inisiatif untuk call dye ...
 
tapi ape yang menyakitkan hati CP bile call berkali2 tapi kena reject ..
 
hm , mgkin dah lewat cgt kowt CP call , papepun CP taknak kompromi , CP taknak amek taw la , kalaw dye nak kat CP usaha tuh kena datang dari dye jgk , takkan nak harap CP je carik dye kan ...
 
perasaan CP jadik tak tentu arah nih jgk bile CP terbaca post dari seorang perempuan kat wall FB dia ...
 
its about ...
 
*CP tak boleh la nak tulis sebijik2 , tak ingat pown tapi lebih kurang gini la*
 
#bila nak jumpa bi , rindularr#
 
taktaw tujuan sebena si EX mengepos macam tuh , nak memporak perandakan hati CP nih kerr , or memang ada link dengan si pemilik FB ...
 
at las CP berserah je la , terlalu banyak lak benda CP fikir nih , apetah lagik Asimen yang mula berlambak nih ..
 
dengan kawan2 yang CP dah tak nampak batang hidung , kalau ikutkan , memang patut CP berterus terang rase tak puas hati nih , tapi CP malas , malas nak merumitkan lagik fikiran nih ...
dengan bayang2 seseorang yang masih tak hilang nih ... hm ...
tapi solat , Quran , zikir dan selawat sebaik2 penawar kan ? harap semuanya akan terubat , ganbatte !
 
 

16 komen budak kiut !:

Everything's Everythings said...

Wahhh smpai mcm tu sekali..
xpe be strong ya!
jgn putus2 mengadu dgn Allah.. inshaAllah Allah akan bantu hambanya yg lemah ^^
(Nasihat utk si commenter ni sekali)

Nurmujahidah Ismail said...

sorry to say,, tapi,, laki rmai kat dunia ni,, tinggal pilih je :D no sedey2,, satu pergi,, bersusun lagi menanti,, :D

Mat Jo said...

sabar jela,
dugaan hidup,
semoga hari esok lebih baik dari hari nie, :)

cikonie said...

hurmmm npe nieyh????

Misz Mieza said...

Situasi CP skang ni saling tak tumpah dengan situasi yang MM pernah hadapi waktu bergelar student dulu.. MM mula disingkir kawan2 sejak 2nd year.. I really dunno why they started to avoid me.. Rasa sedih sangat masa tu sebab MM takde sape2 kat sana.. Family jauh kat semenanjung. Sampai 1 malam, MM tak tahan sangat dengan tekanan yang MM hadapi tu.. Then MM call mak, nangis2 ngadu kat mak, cakap kat mak nak balik taknak belajar lagi sebab takde kawan.. semua orang sikirkan MM. Yang paling best MM dapat penghinaan yang sangat besar bila MM diludah depan2 khalayak ramai.. Sebabnya? Rasanya tak perlulah MM cerita.. Benda dah berlalu, tak perlu nak dikenang2 lagi kan? But since then, lagi teruk MM mendapat kejian. Fitnah bertimpa2 jatuh atas kepala MM.. Masa tu hanya Allah tempat curahkan segala rasa sakit & perit tu.. Sungguh MM dah putus asa masa tu.. Tapi memikirkan mak di kampung yang dah bergolok bergadai semata2 nakkan anak dia yang sorang ni berjaya, MM gagahkan juga semangat untuk terus mara tanpa mempedulikan umpat keji orang sekeliling.. MM sabar & terus sabar.. MM sembunyikan segala duka di hati, setiap tangisan MM hanya simpan jauh di sudut hati.. Alhamdulillah setahun lepas tu, Allah kembalikan kegembiraan dalam hidup MM.. Kawan2 satu demi satu datang meminta maaf dengan MM.. Akhirnya, MM tau hitam putih punca segala umpat keji yang MM terima selama ni.. Kawan2 kembali menceriakan hidup MM.. Mungkin itulah berkat kesabaran MM selam setahun tu..


MM just berkongsi cerita ni untuk memotivasikan diri CP.. Mungkin CP boleh jadikan sebagai penguat semangat CP untuk terus mara ke depan.. Bersabarlah dengan setiap ujian yang diberikan.. Segalanya ada hikmah di sebalinya.. Kuatkan semangat & teruskan melangkah.. Jangan putus asa.. ^_^

cikeyrah said...

sabar yer . .

p?s :; nape bila masuk blog cp mcm ade website lain yang kuar . .

dhiashahida said...

mereka singkirkan awak sbb tahu awak ada potensi jadi lebih baik dr mereka...yg penting hati kena kental..okeyh...

Sue PeLik said...

hurmmm sampai macm tuh?? kekadang tuh pelik sangat dunia neh. orang dah berpunya pun perempuan nak kacau2 lagi. huhuhuu tak per sabar yer cp! huhuhu

cweet pinky said...

@Everything's Everythings : mekaseh evrything :D aka daisuki hehehe !

cweet pinky said...

@Nurmujahidah Ismail : tuhla , CP ngt mcm tuh la , CP pown bukan terkejar cume ade mase nak amek taw la pasal dye kan , tapi kalaw dah dye taknak , CP serah sume nih 100% kat tuhan jerr , papepun jodoh tuh di tgn dye ..

cweet pinky said...

@Nurmujahidah Ismail : i mean , DIA

cweet pinky said...

@Mat Jo : taw takpe , insyallah , suatu hari nanti akan pulih jgk :D

cweet pinky said...

@cikonie : masalah si dia campur lagik masalah membe , tuh yang down nih ..

cweet pinky said...

@Misz Mieza : alhamdulillah , terima kaseh MM , sekurang2 nya naseb CP tak macam MM , impress CP dgn MM , MM memg kuat , insyallah , CP akan jadik kuat mcam MM jgk , terima kaseh :D

cweet pinky said...

@dhiashahida : terima kasih , huhuhu !

cweet pinky said...

@Sue PeLik : girl tuh memg macam2 dah dye bwt , mgkin nak uji CP kan , tp yang CP tertekan bile si dia lak dah macam senyapkan diri