Tuesday, 16 August 2016

kenapa tak auto post...?




semalam CP kembali aktif berblogging, in shaa ALLAH akan cuba terus aktif, hehe...

so, semalam CP ada buat beberapa entry, dan buat auto post, apa yang menyedihkan...

"Kenapa entry CP tak auto post ?????"

bila CP check hari ni, entry CP yang CP buat auto post untuk hari ni pada jam 10 pagi tadi masih lagi draft.....

aiyak...

CP salah step ke? rasanya betul dah......hm......

kena research balik ni....hahaha.... research siap....

okaylah, sekian entry yang pendek ni, hahaha...

mana-mana kawan-kawan blogger yang boleh membantu boleh la komen kat bawah....sekian....



8 komen budak kiut !:

Nurul Aini said...

kekadang blog ni dy mcm tetibe problem sy pun penah mengalaminya last last post je manually

Eeiou _ said...

keep blogging CP! hehe

Iz Rdn said...

Ah sepatutnya kena click "publish" terus, bukan save as "draft" walaupun kita dah set masa semua kan. Then nanti dia akan auto post ikut masa tu (:

Faizah Syakira said...

haha bab2 blog ni kita tau tulis je. selebihnya kakak yang merepair. kiki

NUR CAHAYA said...

@Nurul Ainihaha, mungkin tapi ni CP yang salah step, dah save tak publish, tu yang tak schedule...

NUR CAHAYA said...

@Eeiou _ thank you awaaaaa....

NUR CAHAYA said...

@Iz Rdn yes, tau takpe, patutla selama ni taleh auto publish, hahaha, okay sekarang ni CP dah tau, boleh la berblogging dengan lebih effective...hahaha

pergh aaayaaaatttt..haha

NUR CAHAYA said...

@Faizah Syakira okay latu, isi kandungan blog penting jugak, kalau blog je cantik tapi isi kurang menarik, tak boleh jugak nak tarik reader or viewer...