Saturday, 27 August 2016

K-Drama Review - Lets Fight Ghosts



seperti yang CP bagitahu dalam entry bertajuk...


K-Drama Review - Doctors
**klik tajuk untuk baca**


CP ada janji kan nak buat 2 review untuk K-Drama yang CP tengok sekarang, tapi disebabkan entri berkenaan K-Drama Doctors terpanjang pulak, terpaksa la CP hold dulu untuk K-Drama yang kedua..


K-Drama yang kedua ni tajuknya

"Lets Fight Ghost"





bagi CP K-Drama yang ni kurang menarik, tapi CP tetap tengok sebab lead actor dia merupakan artis lelaki yang CP minat, hehehe...iaitu....

Taecyeon oppa <3



blinkk3...mata CP...pasal taecyeon oppa ni CP ada buat entry pasal dia dalam entry

My Bias dalam KPOP
**klik tajuk untuk baca**





so dalam tak best tu, CP gagahkan jugak tengok, macam mana nak promote cerita ni awal-awal dah kata tak best...


bagi CP storyline dah menarik...tapi olahan dia tak menjadi, banyak scene-scene yang menimbulkan persoalan dalam benak CP ni...menyebabkan cerita ni jadi kurang seri...

secara ringkasnya, K-Drama ni mengisahkan seorang lelaki muda (TAECYEON - PARK BONG PAL) yang berupaya melihat hantu dan bekerja part time sebagai penghapus hantu ni..sampai la suatu hari, dia berjumpa dengan hantu perempuan yang cantik (HYUN JI) yang sentiasa mengekori dia sebab hantu perempuan ni percaya Bong Pal ni boleh bantu dia pulihkan ingatan...

kalau nak tahu lebih lanjut sila la tonton sendiri ye...CP pun sedang menontonnya...masih menanti macam mana pengakhirannya nanti..




so, untuk K-Drama ni CP rate dia...

2/5 bintang kot....




itu saja...adios ~~~





2 komen budak kiut !:

Faizah Syakira said...

eh nak tanya la mana tempat nak tengok cerita online korea yg ada subtitle. sebab nak tgk cerita the great wives. huwaa.. tgk kt utube tak de subtitle. jenuh pulak nak pahamkan -.-'

NUR CAHAYA said...

@Faizah Syakira haish, try taip kat google, tajuk cerita dan tambah with subtitle...youtube ni memang taleh harap sangat...