Sunday, 21 August 2016

bakat terpendam


tiba2 CP terpikir nak buat entry nih lepas baca komen sis SUE PELIK , dalam komen tuh dye cakap pasal bakat terpendam , hehehehehe ~

nak dijadikan cerita , CP nih pown ade bakat *macam ayat perasan lak*

bakat CP bakat melukis , bakat nih dari CP tadika lagik , kirenya CP 6 tahun dah time tuh , CP suke tiru lukisan dalam komik , CP minat lukis barbie , sailormoon , hahahahah ! antara anime yang CP minat dlu , sailormoon , dragon ball ,  digimon , pokemon , ape lagik ? hahhaha, biasa la kan ?? ade cite pasal robot2 nih , tapi bukan gundam kowt , kul8.30 pagi tiap sabtu kowt di tv2

wah3 ! ingat lagik , mase CP sekolah rendah , CP dah mampu lukis muka adek CP , saje suruh dye jadik model and menjadi cuma takde la nampak real sangat macam orang profesional , hehehehe !

CP hepi gilerr bile CP bawak lukisan tuh kat mak , abang and akak , dorang bole kenal yang CP lukis siapa , hehehehe ~ then hari berganti hari , CP lukis macam2 jenis lukisan ikut tema tertentu sampai penuh la buku lukisan yang beli kat sekolah , abes satu buku , beli lagi satu buku

then masa CP darjah 2 , CP dapat kawan yang kongsi hobi yang sama , and dye jadik kawan baek CP sampai sekarang , hehehehe ~

lukisan dye sekarang lebih superb , maken lame maken cantik , jeles3 ~

naek darjah 5 dan 6 CP buat komik CP sendirik , guna buku latihan sekolah yang CP beli kat koperasi :P hehehehe , then komik tuh jadik bacaan beberapa kawan CP , banyak gak komik CP buat , hahahaha , sampai tak ingat berapa dah , yang pasti , setiap kali CP buat , mesti kawan2 CP nak baca , nak taw tema komik CP tema ape ?? hehehehe , tema cinta okei , keci2 dah buat cerita cinta , selain cintan cintun , biasala kan , nama pown budak , dah tentu la buat cerita super2 power ala2 sailormoon ngan power puff girl 

bila CP naek tingkatan 1 , CP dah mula kurang melukis sebab kawan baek CP tak satu sekolah dengan CP , jadik mood nak melukis tuh pown hilang sekali , CP tak pernah melukis sampai la CP tingkatan 5 hingga sekrang , memg tak melukis dah

baru2 nih CP nak try melukis , dah tak mampu lak , imaginasi pown tunggang langgang , tak dapat nak teka angle , bentuk , pening bile nak melukis , terbit sikit rase menyesal sebab tak teruskan melukis

then CP jumpa dengan kawan baek CP yang kongsi hobi melukis yang same , wow ! lukisan dye maken lame maken cantek , sedangkan CP tahap tuh jugak , lebih teruk ...

nak praktis balek , rase malas lak , rase tak yakin , bole kerr CP dapat bentuk bakat tuh balek ??

tuh je nak citerr , sekian :D

hadioss !!


7 komen budak kiut !:

Icahbanjarmasin said...

Assallammuallaikum..salam ukhuwah.

Faizah Syakira said...

insyaAllah boleh. yang penting yakin :)
kalau tak yakin lagi makan shaklee. hahahah. ok gurau je :P

Rockysweety 90 said...

Wahhh... nak tengok lukisan... mesti cantik2 ni :D

YumeeDream said...

InsyaAllah boleh bentuk balik bakat tuh hihih berusaha yaa chaiyok ^^

NUR CAHAYA said...

Icahbanjarmasin : Waalaikumussalam warahmatullah, salam ukhuwah, terima kasih atas kunjungan..hehe..

NUR CAHAYA said...

Faizah Syakira : haha...CP memang consumer tegar, shaklee...haha

nurul rasya said...

ganbatte