Wednesday, 2 September 2015

The Abandoned Hobby



Hai to all my reader and my blog viewer, kini CP kembali setelah sekian lama blog ini di anak tirikan, 

Entry kali ni CP nak ceritakan tentang hobi yang dah lama CP tinggalkan iaitu melukis !

I post this entry to fulfill my sweet friend request Axcess who want to see my draw, hehe ~

Suatu masa dulu CP dan melukis berpisah tiada, tapi hobi CP tu CP dah tinggalkan dan sekarang tangan CP memang dah janggal sangat nak melukis, 

but recently I had draw some, but the draw not so well, cause when I still in Form 1 untill 3, I even can draw a potrait....

Disebabkan tak diasah bakat ni, semua tu dah terkubur, kalau try2 melukis pun one draw make me struggling so much but it just end up weird  >_<


Dari membebel lebih panjang, CP lanje la lukisan-lukisan yang CP pernah buat :D



Drawing above is my very first drawing after left the hobbies a few years ago, masa ni rasa gatal sangat tangan ni nak melukis, tapi nak reka karakter sendiri tak boleh sebab dah tak ada dah idea dah macam dulu, so, bukak laptop, google mana-mana anime, CP tiru terus......fuh ! walaupun hasilnya tak bagus sangat tapi CP lega dapat hilangkan gian ~





Gambar ni pulak, kononnya nak lukis balik gambar kawan CP and favourite character Twilight dia tapi tak jadi pun....hahaha, sokay laaaaa

Carik gambar asal, tak jumpa lak....




Ni lagi lawak, CP cuba lukis lukisan ikan laga berenang, hahahaha ! 



For this drawing, I dedicate to my fiance ~ seem we had the same favourite anime NARUTO ! Nampak tak betapa childishnya gambar tersebut, ni pun lukisan jadi tak jadi je ni...CP lukis bahagian bahu dengan kepala jer sebab CP tak pandai nak lukis badan T_T




Jangan tak tahu ! The above drawing as a reply to my drawing from my fiance, hahahaha, he also had the talent to draw, and his drawing is better than me !

We exchange this drawing as a picture through Whatsapp...


Mintak-mintak la anak-anak nanti resembles bakat umi ngan walid dia ni, hahaha !!

itu saja !

Adios !



6 komen budak kiut !:

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah dengan izin Allah bakat melukis itu masih ada..manfaatkan sebaiknya..

theyanaonly said...

wah pandainya lukis.. saya pandai trace je hehe

JEMPUT BACA ENTRY | OH! LUNCH

rubiah kadir said...

ok lh tu.. ada chemistry kan..dua-dua pandai lukis

LZ - The Blog Owner said...

Salam ukhwah Nur Cahaya,

Tak sangka ada bakat melukis.. Asah bakat tu jgn sampai terkubur camtu jer tau.. Bukan senang hasilkan lukisan secantik tu.. :-)

amylia zuliana said...

teringat dekat seorg kakak housemate mse blajar dulu...kaki melukis...cantik2 lukisan dia,smpai buat buku kartun...

paling dasat, xkisah makan,xkisah mandi semua xkisah...asal lukisan dia siap...smpai BF die pun die xkisah hahahaha

CikTeddyCorner said...

Berbakat! Love them