Friday, 27 September 2013

TUTORIAL cara letak lagu dalam blog versi SCM music player



**klik pada gamba untuk tumbesaran**


halooo ebeli wan ?? hahahaha ... 

see , see , see ???

orang lain buat tutorial CP pun sibuk nak buat jugak , bukan ape , kawan CP ade yang bertanya macam mana nak letak lagu dalam blog 

**BAHAN BUKTI SAHIH** hehehe...



 so , CP just bantu dengan pengetahuan CP yang tak seberapa nih


1st sekali , music player seperti ini memberatkan blog anda *tak salah CP la*  tapi CP tak pernah tuka lagik sebab CP malas nak tuka , ehe ...

lagipun dengan music player nih memudahkan CP menukar lagu sesuka hati .. kih3 !!!


boleh jer nak tuka jenis music player nih tapi CP malas nak explore dulu , ehehehe ~

okei3 , stop membebel panjang2 kat intro , jom explore tutorial CP buat nih *explore la sangat* 

1st sekali !

bukak blog anda .. ehehehe opkos ...


2nd !!

klik pada DESIGN ...



then ... klik pada LAYOUT ...


then klik ADD A GADGET ...




akan keluar macam ni ...


dan ...... terus scroll ke bawah sampai jumpa ni ...



klik pada simbol tambah dan ia akan keluar macam nih ...



taraaaaa..... namun ! perjuangan kita tidak terhenti di sini , kita belum dapat kan lagi music player tersebut .. ehehehe ~

untuk dapat kan music player tersebut sila klik SINI  ...


dah klik ???

follow jer arahan kat situ ... then last sekali korang akan dapat kod ...

copy , copy , copy ....


bukan teh ... ehehehe !!

then paste kan ke kotak seperti ini ...



okeh ! dah paste ?? semua settle ??? then klik SAVE !!

siap... hehehehe ~


**psst2 ... lagu2 boleh dapatkan kat u tube , copy video URL lagu yang korang nak but make sure , saiz video tak besar dan berat ... SELAMAT MENCUBA WOKEYH !!!










6 komen budak kiut !:

hana hadi said...

dulu letak, sekarang xletak. hehe

hainom OKje said...

Memula dulu okje letak gak lagu...pas tu dah buang...tulah dengar gak kata kalau letak lagu blog jadi berat!

Pykaa Pdott said...

Pyka pnah guna dah dulu . Mmng mmberatkan blog tapi yg bst sbb snang nak tukar lgu kan .

cweet pinky said...

@hana hadi CP pown pernah delete sekejap tapi CP suker tuka2 lagu ikut mood entry , ehehhehe ~

cweet pinky said...

@hainom OKje yup , memang jadik berat , tapi suker letak lagu ikut mood entry latest , ehehehe !

cweet pinky said...

@Pykaa Pdott ehehehe , taw takpe , ehehehe !