Sunday, 29 September 2013

kurus tanpa senam dan diet



halooo ... hupdate CP pada kali ini pun berkisarkan post-post yang CP baca di facebook , kurus tanpa senam dan diet ...

familiar kan ayat nih , ayat-ayat nih memang popular untuk post-post iklan kat facebook untuk produk menguruskan badan ...

CP ulangi kat sini , kurus tanpa bersenam ?? tanpa diet ??


boleh ker ???

CP kurang pasti tetapi ......


kita bersenam bukan untuk kurus semata-mata , please , buang pemikiran macam nih , kita bersenam untuk sihat , takkan takde ruang dan masa langsung untuk bersenam ...

tak salah kalau nak makan supplemen untuk kurus , CP pun ada jugak ambil supplemen lagik2 CP kena kurangkan berat badan but jangan terlalu berharap tanpa senaman dan cara pemakanan yang betul


CP tak tahu kesahihan cerita ni tapi sahabat CP sendiri menceritakan pengalaman kakaknya menggunakan khidmat sebuah syarikat menguruskan badan ni

memang mahal , kita menghadiri sesi rawatan untuk beberapa kali kemudian ,  syarikat nih memberikan list apa yang kita boleh buat , apa yang kita kena buat , apa yang tak patut makan , apa yang kita tak patut makan ...

sama je kalau kita diet sendiri , then ...


cerita seterusnya ...


seorang wanita telah menghabiskan 10k dengan berat badan yang hanya turun untuk 7kg ..


aiyo , if u jage makan , amalkan jogging 30minit ke 45minit setiap hari .. dalam masa seminggu without any spends , u boleh kurangkan 7kg or above in a week !

banyakkan minum air , makan buah and sayur .. jaga pemakanan , in shaa ALLAH ... boleh turun berat badan ..

dalam islam pun kata , kita kena bersederhana , termasuklah dalam hal makan nih 


apa yang CP cakap nih cuma dari pengalaman CP dan pengalaman orang lain dan juga hasil dari pendapat yang dangkal ...


ehehe , btw ... apa yang CP cuba tekankan , bukan tak boleh nak makan supplemen untuk menguruskan badan tapi jangan pernah abaikan senaman dan pemakanan yang sihat nih okei !! ehehehe ~


badan kiter perlu berpeluh , macam mesin la , lame tak guna , lama-lama berkarat , macam tuh jugak manusia ye sayang-sayang sekalian ...


hadios !! :D

 

3 komen budak kiut !:

Md Syukran said...

waaaah lama dah tak jenguk blog kak CP nie :3 betul tu kalau nak sihat perlu la bersenam n menjaga pemakanan hehe :)

cweet pinky said...

@Md Syukran yup , pandai pown , kiter tuka mindset nih , apa yang kiter kejar bukan kurus tapi sihat , kalaw kita sehat , in shaa ALLAH , kurus tuh akan menyusul .. ehehehe ~

aswadz said...

member aku amek herbal life. last2 amalan diet dia, kena minum supplement yg diorang bg tuh, kemudian jgn mkn berat2. kan sama je mcm korang diet biasa. cuma supplement tu ganti kan makanan je.