Wednesday, 13 March 2013

star riders , Ampang Point



kelmarin CP and kawan CP berjimba sakan ke KL , takdela sakan sangat , saja berdating dengan kawan2 sekolah lama kan 


kawan nih BFF CP time tingkatan 4 dan 5 , rindu nak gather macam nih , lepak bertiga , bertolak dari UPSI hari sabtu (2 . 3 . 2013) dalam jam 12 something la kitorang bertolak , sampai jam berapa CP tak perasan , dalam jam1 something kowt , dari Tanjung Malim ke KL kalaw naek bas , ambik mase sejam jer ...
dah2 , CP dah melalut sangat dah nih , asalnya nak cerita yang CP pergi berjimba ke shopping mall Ampang point , kat situ , CP jumpa benda yang sangat exciting iaitu 4D STAR RIDER !
mungkin ade mereka2 yang baca nih pernah la merasa STAR RIDER nih atau mana2 aktiviti seperti Star rider nih
bagi mereka yang tak tahu , STAR RIDER  nih menyediakan satu bilik yang dilengkapi dengan kerusi seperti kerusi roller coaster dan skrin tayangan , tayangan ditayangkan dalam bentuk 4D.
tayangan berkenaan permainan roller coaster yang ekstrem , memang best ! kerusi yang kita duduk tuh bergerak mengikut mood tayangan , macam betul jer rase , bukan takat efek goyang kiter boleh rase , ade efek angin lagik .... fuh !
yang paling tak boleh blah , scene yang ditayangkan masa CP maen benda alah tuh ade scene tiba2 rel roller coaster tuh putus pastuh roller coaster tuh jatuh menjunam ke bawah , memang terasa menjunam betul , alih2  lepas lama menjunam , roller coaster tuh , jatuh atas rel dan bergerak seperti biasa , memang saket jantung baq ang !
okeyh , kalaw nak tengok contoh video , korang boleh pergi ker page FACEBOOK kat sini :
4D Star Rider


then CP nak selitkan gambar2 CP dan BFF CP nih , selamat meneroka :P


nampak tak view kat belakang tuh , yang macam bunga tuh , selipar yang di jadikan bahan gubahan :P comel kan ??

maen bowling ngan minah nih , juara la konon , CP last , hahahaha !!

nyum3 !! makan western u know ...
hehehehe , peace !! nih la tour guide kitorang :D

serabut je CP dalam gamba nih , muker penat tak leyh belah sebab CP nih suker berjalan tapi tak suker berjalan lelama 


okei done :D



9 komen budak kiut !:

bunga said...

wah...keluar xajak kita pun

AQ Eyfa said...

wah best dpt berjimba dgn kengkawan lama..dah lama la x p Ampang Point

P#eoniX said...

wow!!bestnye dapat berjalan...huhuhuh!!!

deqjamucuxx said...

bile CP nak bwk deqja p sana lak ??

agak2 kan.. dr peneng naik bas p KL berapa jam lakkk.. bhahaha :)

boni kacak said...

wah..best gila..saya pun tak pernah main lagi star rider ni..

hana hadi said...

mcm best je start rider tu.. xpernah tau plak.huhu ketinggalan hana ni

puteri kasih said...

wah macam best je star rider tu....nak try juga..hehe

Dik bee said...

auuuwww...best jugak tu

aku HaniAsyira said...

npe xajak ni?? ish2