Wednesday, 13 February 2013

sentap + touching



hari nih , CP rase hari yang penuh menyakitkan hati CP , sebenarnya saket hati tuh CP dah pendam dari semalam lagik ...


saket jiwa kalaw orang tuduh kiter bukan2 , memang sentap habis , jenuh tahan perasaan ngan air mata dari menangis , tapi hari nih , gugur jugak air mata CP nih 


lagipun saket hati + penat training , memang merembes la keluar air mata , jenuh menahan hati nih , sabar CP sabar , biarkan je dye nak cakap ape , bukan betul pown sampai kaw nak touching tapi sebab tak betul la , hati nih rase memberontak ....


semalam (12hb FEB 2013) , kitorang kena jog dari kampus baru (Kampus Sultan Azlan Shah .KSAS) sampai la ke tasik proton di beri mase 20minit untuk sampai , sangat jauh jugak la , then CP jog dengan kawan CP yang injured kakinya , bengkak sebab terseliuh , memg slow la dye jog , CP ikut je rentak dye , dari 20minit , CP amek mase sampai 45minit , memang lari sangat la timing ...

mase tuh coach memang tunjuk muka tegang larr , cakap yang CP nih sengaja melengah2 kan mase , menyusahkan orang laen and whatsoever , CP tahan je rase saket hati CP nih , em , CP boleh jer nak larik ikut timing , even bukan 20minit , 30 minit mungkin ... tapi kawan CP dah tak mampu nak lari katenyer ... CP pown layan je la , takkan CP nak tinggalkan dye ? hm ... kadang2 CP rase , lebih baek CP tinggalkan jer , kadang2 rase , um , macam tuh ker kawan ?? tinggal2 , pentingkan diri ??


takpe la , i just admit it , mungkin ade hikmahnya ...


hari nih , memang klimax rase saket hati CP , memang mengalir la air mata , mase tengah jog kat tengah padang untuk 30minit , CP duduk paling depan sekali , lead team jog la , entah macam mana , bersuara la 2 orang minah kat belakang CP nih ...

***

"slow la , laju nih .... kiter nak jog 30minit , nanti cepat penat lak .."


CP jawab ,

"takkan nak slow lagik , nih pown dah macam nak berjalan dah ... "


minah belakang , 

"laju la , slow lagi , slow lagi ...."


CP ,

"okei3"

***

CP pown slow kan langkah sampai la minah2 kat belakang tuh kater okei , then datang la si P (lelaki) , dye duduk depan CP nak lead kan jog tuh , mula2 CP tak bagi then dye nak jugak sebab dye kater CP lead slow sangat , so , CP bagi jela , memang slow sangat pown ....

tengah jog tuh , dak2 kat belakang tuh , nyanyi la lagu semangat ramai2 sambil jog , si P nih perli ,


"ha ! nyanyi , nyanyi sampai habis jog nih , lama lagik nih ~"

CP pown balas , konon bekap la , CP takde la nyanyi sekali pown tapi suka la dengar dak2 tuh happy kan ?

"larh , bialar diorang nyanyi..."

si P ,

"ade aku suruh jangan nyanyi ker ? aku suruh nyanyi kan ? kita bukannya tentera ..."

CP balas , 

"ala , nyanyi nak sonok2 jer tuh ...."


si P ,

"ha ! nih larh dye tak reti nak beza waktu seronok ngan waktu training , nih larh masalahnya "

CP macam tercengang la dye cakap macam tuh , CP gi training kat UTHM sem lepas , ade jer nyanyi2 , ade kena mengena ker dengan training maen2 ? tuh kan tuk semangat diorang nak jog ...


hm.... salah ker CP ?? diam jela , tapi memang bengang larr ... terasa dah time tuh .. kenapa budak nih ? macam nak carik jalan nak carik salah aku jer ...


then coach suruh benti jog and bagi bole , suruh kitorang maen bola then kitorang pown macam nak bahagi kepada 2 group , then lame sangat nak bentuk group , coach panggil lagik ~ mase nih , kena tengking kaw2 la ....


"suruh berlari , berjalan , suruh maen bola , tak maen jugak , buat group pown lambat sangat , apsal lembab jer hari ni nih ??!!!" then coach suruh kitorang buat line kat sepanjang tembok court petanque ...




kitorang kena denda turun naek tembok tuh 100X , naik tembok , ankat lutut paras pinggang , turun ... sampai la 100X , then pumping 30X ....


CP okei lagik nih ...

then .....

sempat si P tuh , perli aku , 

"dayah ! nih ah jadinya kaw nak seronok sangat !"

CP macam tercengang ??? em ??

sebak ~

dye nak salahkan CP larr kitorang sampai kena denda tuh ?? dye kaitkan CP lead jog tuh slow2 sebab maen2 training , maen2 sebab nak seronok ...

mase tuh CP pandang 2 orang minah yang suruh CP slow tuh , hm... buat muka tak bersalah jer ... then , CP  memang dah sebak habis la , dah la kena denda , dijadikkan punca masalah pulak ...


then kitorang kena buat power stretching , time tuh la air mata memang tak tahan dah , CP terasa down sangat , CP nih memang jadik pencetus masalah ker kat team nih , semua nampak salah jer .. 

then nama CP naek jer time buat power stretching tuh kononnya buat tak betul , *coach larr jerit2* makin deras air mata tuh mengalir , hm .. sabar je la ...


6 komen budak kiut !:

puteri kasih said...

sabarlah CP..lain kali buat sesuatu tu, jangan ikut sangat cakap orang lain. tak pasal-pasal CP pula yang kena. Ikut apa yang betul yer :)

Biar kena marah hari ini, untuk jadi yang terbaik di hari esok.

gi lap air mata tu..CP kan kuat ^_^

sabry oppa said...

sentap & touching benda yg oppa selalu buat ..
terutama bile berhadapan dengan makhluk2 yg x ade jiwe n perasaan

Azwar Syuhada said...

penuh dengan emosi la entry CP yang ini .hahaha.. Apa yang penting kena banyak bersabar je la kan =D Kadang-kadang kena jaga hati orang je.. =p

hana hadi said...

boleh plak cmtu. cm budak2 ja. kan keja dalam satu pasukan. susah senang sama2 kan.ni x tuduh2 plak. kalau nyanyi2 tu biasa la.

dulu hana jog 2.4km. jog slow je. langkah pendek yang nyanyi2 semangat tu buat kita xterasa penat.lagi2 dalam satu pasukan. kalau sorang2 tu mmg x la. hana paling last.haha

Dunia Wilma said...

Sabar ya...

Sue PeLik said...

sabar yer sayang...

terasa sekali bila baca entry neh. hurmm...