Thursday, 17 January 2013

review filem AZURA 2012

Yuhuuu !! lame CP tak hupdate la sebab wifi buat hal la , tah nape tah bile CP nak access , dye tulis limited acces , nape ek ?? cmne nak setel bende gini ??



Okeyh , tuh Cuma luahan semasa CP , sekarang CP taip je ape CP nak tulis kat Microsoft word then pindahkan dalam blog kalaw ade mase dan wifi or line la dah tentunya kan ??



Sekarang nih CP nak buat filem review , tapi filem yang CP nak review nih actually bukan la filem latest tapi CP baru tgk citerr , baru jerr , hahaha ~~



Sebelum nih CP dengar rumours yang filem nih tak bes , wah ! I denied ! totally ! nape lak kate citerr nih tak bes , bagi CP , citer nih bes gile , okey la lakonan neelofa, bes , tak sangka , CP ingat dye tak pandai berlakon , kejam tak ?



1st scene , scene orang kawen ,

tak suke lak tgk neelofa mekap tebal ~


 CP rase macam tak bes lak *masih terpengaruh dengan rumours orang2 yang komen fasal citerr nih sebelum nih* but CP teruskan tengok



 and my mood going up mase scene azura *neelofa* maki balek zack *hero citer nih , CP tataw name sebenar* mase tuh dalam hotak CP nih , wah , cool la azura , hehehe ~ highlight fasal dye sebut orang utan lagik bijak dari si hero , hehehe ~

part yang nih memang CP suke gilerr kowt , smart je gaya neelofa marah :P



And ~ neelofa cantek siot !



Dalam citer nih jugak cerita fasal keburukan MLM , terbaek citer nih terselit pengajaran macam nih , CP memang dari dulu tak minat MLM , orang yang join MLM berisiko besar teraniaya  ,
 citer nih cweet …. Citer fasal kekuatan seorang isteri , feeewitt !! CP berpuas hati dengan watak azura sebenarnya ….  Seorang yang hidup berprinsip , nice jerr



Apa yang CP tak sangka dalam nih , Tan Sri tuh Afdlin Shauki , hehehe , kelakar jerr , *tan sri aka ayah hero*


he act serious but i owez want to burst to laugh


Interesting scene seterusnya mase azura tinggal kat rumah zack lepas keluar hospital tuh , zack sibuk nak mengintai azura kat dalam bilik , alih2 bile bukak pintu bilik azura , azura tengah solat then zack terkedu …. Terbaek ! scene tuh pada awalnya muzik macam thrill macam ade benda buruk zack nak buat then lepas bukak pintu , scene yang tak disangka then muzik terus bertukar muzik yang lebih soft ..


cute !


Cara preview pertemuan mak dan ayah azura pown cweet kowt , then CP kagum dengan accent neelofa bertutur arab dan perancis , CP tertanya la , neelofa kan keturunan arab kan ? *am I right ?* tah2 neelofa memang pandai berbahasa arab tak ? ye tak ? Kalaw yerr , wah , awesome …



Tapi dalam CP puji2 tuh , takde la sampai takde keburukan langsung kan ? CP dah tentu la tak suke dengan pakaian2 seksi dalam citer nih , lagik2 skirt pendek , em , tak cantek la … lagik2 mase kredit opening tuh *yeker kredit opening , tapi yang penting lagu2 sebelum start citer tu sambil show name pelakon , pengarah , faham?* tak canteknye skirt pendek , nak bergerak pown susa …




Tapi part zack tiba2 suka ngan azura tuh macam tak berapa kena , hahaha , macam tak kena la , sebab ape tataw … ala time dye datang terjah kuliah azura tuh … 




then CP tak suke , tak suke , tak suke gile perangai makcik azura , gengster gile , CP tertanya , dye tak ikhlas kerr bela si azura tuh , dah macam ape dye buat azura tuh , semua benda kena ikut cakap dye tak kire betul kerr tak … dah macam hamba *tapi tuh kan watak dye , antara yang menghidupkan cerita , hehehe ~*

nih lah makcik dye , siapa dye nih yer ? CP memula ingatkan erma fatima tapi bukan kan ?
tengok , kerek gile kowt tolak pale anak buah dye ! haish ! hehehe :P




Lagik satu kepelikan CP lepas azura kena halau dengan makcik dye , acane lak la si azura tuh bole ke rumah kakak si zack tuh , alahai , cmtuh je dye leyh percaya kakak si zack tuh even dye taw si perempuan tuh la menyebabkan makcik dye mengamuk , adui ~
 


Yang CP hairan tuh , acano dye bole siap ade kat rumah kakak dye , sejak bile lak zack kenalkan , siap boleh taw rumah lagik , kerr kakak dye yang jemput ke rumah , tapi macam mana lak ?? haish , itu la persoalan nye , scene yang agak tak logik bagi CP





Then CP tak suke kawan azura , gedik gilerrr ! *whatever!* 




Okeyh la , CP review filem nih sampai sini je lerr , hehehe , dah blank lak idea , hehehe ~



Ape pendapat korang lak ?







21 komen budak kiut !:

deqjamucuxx said...

wah...ni sambil tengok ada note kecik ni.. hahaha

Anonymous said...

sebab kau gedik, sebab tu kau suka cite ni

Sue PeLik said...

bila citer neh kua cp?? huhu. sapa lagi pelakon dia?? pengarah?? hahaha. kauuu banyak lak soalan aku neh, huhuh bukan apa cp. akak tak tahu langsung cerita neh wujud. tengok tajuk azura duk bayangkan fauziah mad daud belakon hahahaha

krole said...

serius CP, aku baru tahu pasal movie ni...lepas baca entri ni pergh! komfirm nak tonton~

puteri kasih said...

tak tengok so tak dapat nak bagi pendapat..haha

hana hadi said...

kat youtbe dah keluar dah kan?

boni kacak said...

saya tak tengok lagi filem ni.. adeh.. nak kena tengok juga ni...

aku HaniAsyira said...

xpernah tgk dan tak tahu kenapa tak tengok lagi.. =P

fadh leyanie said...

dulu pnah jugak tgk cerita ni,tapi dah lupa jalan cerita :D

cweet pinky said...

@deqjamucuxx hahahaha , sambil tgk sambil hupdate tapi dalam microsoft word la , hehehe ~ rajen tak ??

cweet pinky said...

@Anonymous macam ku kenal gaya penulisan si anon nih ...

cweet pinky said...

@Sue PeLik ehehehe ~ akak kalaw nak tgk , boleh dah carik citer azura nih kat u tube :D

cweet pinky said...

@krole hehehe , tataw la serius ker tak , yang pasti , CP suke la , CP tataw orang laen suke ker tak citer azura nih , hehehe ~ CP pown baru taw pasal citer nih

cweet pinky said...

@puteri kasih hahaha , kena tgk la citer azura kalaw cmtuh :P hehehe ~

deqjamucuxx said...

@cweet pinky sangat rajin. .........

cweet pinky said...

@boni kacak tengok jangan tak tengok keyh :D

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira hahaha , sampai tataw kenapa tak tgk lagik , hahaha , key2 , tayah pikir kenapa tak tgk lagik , g je tgk , hehehe , mgkin kurg promotion kowt citer nih

cweet pinky said...

@fadh leyanie hahaha , kalaw dh sampi luper tuh , dah lame la tuh :P hehehe ~

Shiyda Aqma said...

alaa , belum tgk lagi cte ni ! nk g tgk laa :)

hainom OKje said...

Dah tengok dah tapi tengok gitu gitu je...bolehlah

Azee Hana said...

hari tu tengok cerita ni sekerat je..actually sebenarnye x minat sgt neelofa ngn shah jasle tu..tu malsa nk tengok..hahaha