Tuesday, 18 December 2012

lagi dugaan di UPSI terchenta



argh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


mesti tertanya2 kan kenapa CP menjerit gini , tak jerit pown kan , taip je konon2 jerit :P


kolej CP tadak air la ....... perit la , mule2 wifi susah nak dapat , terpaksa turun cafe dari aras 3 nun , now air lak takde dari jam1 lebih tadi dan dinyatakan sampai esok petang (selasa , 18.12.12)


argh !!!!!!!!!


CP ade baju dok berendam tuh , bukan perr , CP kalaw boleh nak habiskan basuh baju sebab macam CP bagitau kan , rabu nih CP dah nak bertolak ke penang


kalut , kalut , kalut ......


tapi nak basuh ape , air pown takde , baru berangan nak gune mesin basuh nih , okeyh ! sok CP usahakan g cuci baju gune mesin basuh kat kolej laen , ganbatte !!!


sebenarnya takde hal pown pasal takde air nih , kenangan kan semua nih , kenangan yang bakal jadi kenangan yang terindah that worth for us to keep kan,


okeyh , tadi macam biasala , CP memalam gini ade latihan silat kan , balek memang basah kuyup ngan peluh , memang tak la nak tidow tak mandi dulu kan , konpom takleyh tido punye ..........


jadik , dengan usaha yang gigih , CP pown menTABAHkan diri untuk bawak semua barang mandi and gi mandi kat masjid :P


huh !!!! puas ~ puas ~ hahahahahhahaha !!


bile takde air nih , teringat lak kenangan kat sekolah dulu , satu sekolah takde air , hahahaha , kelakar , tak sangka kena hadapi lagik lepas dah masuk U nih 

mase sekolah dulu lagik teruk , duk berebut air tangki , mule2 rebut air tangki kat blok hostel , habis ~

berkejar , berebut sape sampai dulu kat surau sekolah , habis jugak ~

then last sekali , peluang terakhir , mandi kat blok2 sekolah , ehehehehe ~


maka tercetuslah tragedi lambat gi sekolah akibat dari ketiadaan air , dok sebok rebut air , hahahaha !!


korang cmne lak ?? ade ke kenangan gini ? :P



39 komen budak kiut !:

kaishin said...

takde air mmg merana hidup rasanya..kenangan kena mandi kat masjid sbb asrama takde air, dah la jauh masjid tu..mandi macam tak mandi jer

Crack said...

(-_-)" dulu sebab kolej takda air, naik motor ke masjid, nak mandi, sekali kena sergah ngan pak imam, jenuh explain kat dia...hahahaha

cweet pinky said...

@kaishin tuhla , kalaw nak dibandingkan takde letrik , takde air paling sakit la , hehehehe ~ tapi kenangan yang best jgk :P


cweet pinky said...

@Crack ish3 , nih nak taw nih ... nape lak kena sergah cik crack ??

Anonymous said...

setuju! takde letrek better drpd takde air :( tp kalo boleh taknak la berlaku kedua-duanya kan...ada jugak hikmahnya, masjid semakin dipenuhi makmum untuk kelima-lima waktu solat :) ---ANN

Saifulizan Shaari said...

alaa...bab basuh baju nie senang jer...dobi kan da...hehehe.tapi bab xleh nk mandi nie ler lecehh skit.

cweet pinky said...

@Anonymous hehehe , betul tuh ann , taye yang tak pernah2 g masjid nih pown g masjid , hehehehe ~ pengakuan di situ :P

hainom OKje said...

Bab tak de ayaq ni memang sakit hati CP oiiii....lagi2 ada baju yg terendam....kang busuk baju tu dibiar lama2kan...

Natasha said...

benci gile klu xde air =) kt U alhmdlh xde kes cmni lg.. dlu kt asrama of course la.. kdg2 kene tadah air awal2 pagi..

dya bunga said...

kantoi..pernah mndi kt sekolah..hahaha

aswadz said...

masa kat matriks dlu pernah ada kes xde air gak. last2 kitorang mandi pili bomba. keh3...

deqjamucuxx said...

pernah..pernahh..pernnaahhh...

time tu selamat sempat mandi, bukan takda air je. takder lektrik sama.. dah la sbtu ahad.. deqja tak tunggu dahh.. blah kuar. balik umah member. hihi :)

kongsi apa saja said...

patut berbau niiiii.. hahaa

cweet pinky said...

@Saifulizan Shaari meme la , hehehe ~ jenuh la kalaw takleyh mandi nih , lagik2 la kalaw macam CP nih , kulit sensitip

cweet pinky said...

@hainom OKje memang kebetulan la tuh okje , CP ade rendam baju tapi dah setel dah CP basuh cuma agak tergendala la ...

cweet pinky said...

@Natasha tuh la tasha , dugaan kan , hehehe , bersabar je la jawabnye :P

cweet pinky said...

@dya bunga hahaha , kantoi dya bunga satu sekolah nan CP :P

hahaha , mangsa2 kena mandi kat skolah , mase kite takde air tuh , lame gk kan , bape ary ek ??

cweet pinky said...

@aswadz memang dah ade niat dah takde nak mandi pili bomba tapi memandangkan CP nih gadis ayu , tak jadik la :P

cweet pinky said...

@deqjamucuxx lagik la , dgn takde letrik lagik , dahsyat !!!

cweet pinky said...

@kongsi apa saja eee , pandai je kate orang bau , hehehe ~

trah zain said...

teeringat zaman sekolah dlu, sanggup bgn awal sebab nak cari air..huhu

deqjamucuxx said...

tu la. tersangat dasyat.

nasib sempat mandi walaupun sipi2 hahahaha

Shiyda Aqma said...

benci kalau takde air sbb rimas giler kalau takley mandi , lagi2 kalau bdn dah berpeluh2 kan . huwarghh !! :P

-meeSUPERGIRL- said...

cp neh marah je keja. chill .. hehe .. takot ..

sa mic said...

Wa tak pernah stay hostel tapi kalau pergi event macam kem tu selalu lah ,kihkih. Dan ya ..semestinya pergi tempat tu ..mesti tada air . Smuanya kena berebut tandas awam kat luar. It cool,acacaca :B

eintan nurfuzie said...

masalah air satu msalah yg paling kerap berlaku di asrama2 kan cp

hnahdy said...

kalau xda air mmg pi blok sebelah or turun tingkat bawah. slalaunya tingkat bawah ada air. kalau bab2 basuh baju ni. mmg tingkat bawah lah. kalau betol2 xda air trus. basuh kat dobi :P

cweet pinky said...

@trah zain same la ngn CP tapi CP nih memg jenis bgn awal so kalaw bab nak bgn awal tuh , bukan masalah bagi CP :P

cweet pinky said...

@deqjamucuxx hahaha , deqja nih , sipi2 la sangat , ke mate je macam cite bujang lapok tuh :P

cweet pinky said...

@Shiyda Aqma huwargh !!! terima kaseh kerana memahami tapi bersyukur la , even kat peringkat u agak tak munasabah nak ade masalah nih tapi keadaan tak macam skolah , terikat ngan peraturan .. kat u nih , kalaw ase tak slese , g larik kat kolej atau umah sewa mbe , takde masalah , tapi kalaw sekolah , mane boleh larik2 ~

cweet pinky said...

@sa mic g kem tuh biasala , CP pown slalu g kem , memg jarang ade air , CP pown memg jarang mandi kalaw g kem , aktiviti pown kebanyakan pack :P

boni kacak said...

mestilah ada.. hehehe.. kat asrama. air takda.. bayangkan nak berak, dengan taik budak2 lain yang bertaburan kat dalam jamban, terpaksa hadap jugak. lepas tu basuh pun terpaksa pakai tisu je.. memang seksa gila masa tu.hahaha

cweet pinky said...

@eintan nurfuzie hehehe , tuhla , kebanyakan hostel mesti rase benda yang same je , biasala tuh dugaan kan :P

cweet pinky said...

@hnahdy betul3 , memg cmtuh ah :D

deqjamucuxx said...

lebih kurang macam tu la.. haha :) nak mandi sabun lebih2 sat g, buat tak dak air lgsung. perrgghh. nak cari mana airr.. haha

dya bunga said...

bkn seminggu ke xde air..haha.. ada air pun dalam pukul 4 kan?haha

Kesuma Angsana said...

sian nyer !

aini shahroni said...

kenangan itu yang akan kitaa bawa..
nnti bila dah jadi nenek =,="
then kita akan tersongeh sendiri bila teringatkan nostalgia lalu..
ada ke?
haha

from ::Arkitek Hati::

aku HaniAsyira said...

samelah.. dari sekolah, ke u sama je, rumah sewa sama je