Thursday, 13 December 2012

kaw tak reti gune iron ker ?



rasenye , dah lama CP tak buat entry berbentuk tak puas hati gini , mungkin nih padah CP asyik berdiam diri .. kepala dipijak2 , niat dihati taknak gaduh je , menahan kepedasan dan ketajaman lidah nih ... kalaw kena serangan lidah nih karang , maw nak pindah bilik 


hati CP nih hancur bile tgk papan iron CP nih hancur , tinggal berapa peratus je lagi yang berlapik kaen , yang laen semua dah habis terbakar !!!!!


eiiii geramnya !


iron tuh iron dye tuh la agaknya CP diam diri sampai sekarang ...

tapi yang CP heran , sepanjang CP gune iron dye tak pernah CP terbakarkan kaen kerr , terbakarkan papan iron kerr .....


pernah dye nak mintak maaf ???


CP menunggu je nih dye mintak maaf .... takde !


entah macam mana , CP dapat taw macam mana papan iron tuh boleh jahanam macam tuh , dye boleh bantai pasang iron tuh sepanas mungkin pastuh test kat papan iron dulu , kepala hotak dye !!!!!!!!!!!!!!!!



tak pandai nak jaga barang orang ker ??? kalaw ikut hati , nak je CP hentak iron tuh kerr dinding !

baru dye taw rase barang rosak 


huh !

tapi bile pikir harga iron tuh tak setanding harga papan iron , dan bile pikir , jahat tak sepatutnya di balas jahat , bile pikir jugak dendam takkan bawa kemana , CP diamkan diri je akhirnye ...


permukaan iron tuh pown dah kasar sebab asyik terbakar dek kaen papan iron tuh , hari tuh , dye iron tudung dye , habis tertarik benang2 tudung tuh , pastuh ade hati nak pinjam tudung CP lak , memang tak la , tak puas lagik kerr nak jahanamkan barang aku ????


CP pown dah jarang gune iron , CP pakai baju yang tak perlu gune iron , mean baju yang tak kedut and mudah kedut .. tudung pown kebanyakannya pakai tudung sarung je ...


satu hari tuh CP mention la :

"aku dah lama tak pakai baju yang nak kena gosok, sempoi je"


pstuh dye balas :

"nanti dah keje nak kena gosok , sampai bile nak malas macam nih"


dalam hati CP :

'hamboi ! kasar nampak ?'


CP balas balek :

"aku tak iron ade sebab , iron tuh kasar dah permukaan dye , buat rosak baju je"


minah tuh terus gi masuk toilet , CP baru nak sambung ayat nih : 

"kalaw asyik membakar kaen je , mane tak kasar"

 terus tak jadi 


okeyh , tuh jep hupdate kali nih , hadios !






22 komen budak kiut !:

D i n said...

din x reti sgt pakai iron ni baju kemeja din just gantung x nak kasi kedut :3

deqjamucuxx said...

cp.. jangan la hentak iron tu kat dinding. hentak kat pala dia je..

menyusahkan !

*ganaz~!!

Miza Husin said...

Laa. Taktau jaga barang orang pula da dia tu. Lainkali CP bawa iron sendiri, iron board sendiri, pastu guna sendiri sendiri. Haha. Baru dia tau rasa iron baju tanpa iron board. Dok buat jahanam barang orang lain je. Biar dia iron baju ke, tudung dia dekat bawah. Kalau da biasa iron, mesti tau tahap kepanasan yang bole digunakan. Ni tidak. Pergi buka sepanas panasnya. Hancur barang orang lain.
*Alamak!! Sorry CP. Terbising pula dekat sini. Huhu T__T Emo tak memasal. Padahal CP yang kena. Ouh. Sorry. Huhu.

kongsi apa saja said...

apasal la lama tak guna.. kan dah jadi gitu.. hehehe.... nanti.. lapik kain tebal2... iron atas tu je.. hahah...

Crack said...

@deqjamucuxx rageeeee!!!!! hUAHAHAHAHAHAHAH

Crack said...

Mohon CP jangan kunci mati member tuh. Tapi kan, last2 sem nanti kan, tegurla dia. Nanti dia bawak perangai tuh bawak ke tua. Kat opis, ada sekor perangai macam tuh cah cukup pening

aku HaniAsyira said...

tu baru 2 org guna ei.. dulu masa duduk hostel ramai guna.. sampai patah iron board tuh..

sy xda guna iron board pun selama ni.. =P

moga2 dia sedar nanti.. CP bawak je iron sendiri.. baru puas hati kan..

chot ok..! said...

amboi kemain..Sbb iron jer.hee..sabar2..suh dia ganti blk iron board tu..hee

link Chot,Jom singgah :
http://chot91.blogspot.com/2012/12/entry-bertarikh-12122012.html

Dikbi Kamaruddin said...

pesal CP tak lipat jer die......hihi

ELeEa said...

Emmm...sokong cdgn cik miza husin...cp bwk je iron n iron board sendiri...guna sendiri...tak sakit hati...=) chill ya..

Azie Namico said...

hehehe...tengah panas eh ! takut nya saya...

Shiyda Aqma said...

eee , bengang tol kalau org yg tak reti jaga brg org ni kan .. cp , apa lagi , kasi silat sama dia ! hihi :P sabar yer :))

Mar Haini Abdul Rahim said...

haha goressssssss sket iron die hr2.. die nmpk x perubahan ? haha batu api.. yela, die xphm apa yg CP ras, tu die watt selambe badak je ! sabo ye org mcm tu memang nak kena CAKAP baru mengerti :D

Farah Andie said...

memang panas hati lah !!

nnt sindir pedas2 lg taw :DD

-meeSUPERGIRL- said...

sabar .. jgn sampai iron melekat dkat muka dia sudah haha

ELFarahin said...

http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html

Natasha said...

sejibik la kite ^^ tp tasha xpndai r plak nk sound2 kan last2 simpan iron tu.. abes citer.. iron pkai sjadah sndiri je..

yun anna said...

macam ku tahu je sape gerangan nya ~

hainom OKje said...

Iron board Okje pun macam koyak rabak je..he..he.. tapi belum nazak sangat..ingat nak cari kain baru jugaklah!!

aku & Fantasi said...

ni mesti roomate yg buat ehh..haha

hnahdy said...

hana faham perasaan CP masa tu. kita kogsi cerita ek..

Ironboard hana punya. suatu hari hana tengok ironboard tu mcm hitam sebab terbakar. sebelum kain ironboard tu terkoyak. hana pun beli la sarung ironboard. Suatu hari dia buangkan sarung tu. dia kata xselesa. diam je lah..Last2 dia malas dah kot nak buang pasang sarung tu.. Selamat lah. esok tu tiba2 sarung ironboard tu pun dah nak hitam terbakar.Adoi... malas sudah

Cekodok Manis said...

aihhh sabar . Apa susah cakap banyak banyak ,buat rugi air liur . Huhu pancung je terus,kihkih