Friday, 2 November 2012

lamaran yang kedua

lamaran nih ada banyak maksud kan , ada maksud lamaran kerja , lamaran kawen kan ??
hehehe ~
apa yang CP nak cerita nih , lamaran kawen okeyh , 
 
 
there was a guy propose me to be her wife but i refuse to accept , 
 
 
hahaha , tapi tulis yang kedua , yang pertama bile? 
yang pertama tuh bagi CP dah tinggal sejarah , dye yang lamar CP , bile CP dah trime , he got someone else , not my type to wait for someone who does'nt know to appreciate me
 
 
kenapa CP tolak lamaran kedua ni ?
CP suke dye but as kawan je , jadik CP kena la terus terang , CP tak pandai nak paksa hati CP untuk suke kan ?? 
lelaki yang lamar CP untuk kali nih , takde yang kurang pun :
1)baik
2)kuat agama
3) dah kerja
quite okei , sebab yang paling penting agamanya kan ?
 
 
 
but CP memang sekadar suke as kawan la , tak tercapai akal CP sampai tahap nak kawen kan
lamaran yang pertama pown bukan lelaki yang tersenarai yang CP suka tapi CP terima sebab CP ingat dye memang betul2 beria nak kat CP
memandangkan CP dah kenal dye lama kan , CP taw banyak cite pasal dye , jadi CP semai la perasaan untuk dye , tapi bila CP dah letak harapan *bukanlah sepenuhnya*
then dye mengecewakan CP when he went back to his exGF 
dye yang beria kate exGF dye tuh curang , kecewakan dye but what are u doing ?? are u happy to leave me 4 that woman ??
CP tataw la , CP takde kecewa mane , hahaha , baek CP tumpu kat study je  , bab2 kawen nih , just give me a break , its too early ...
 
 
bubbye :D


27 komen budak kiut !:

hnahdy said...

bukan masanya lagi. xsampai seru :)

cweet pinky said...

@hnahdy : taw takpe awak :D

Pykaa Pdott said...

tapi kan kalau jdoh dgn org kedua tuh tak kemana . btol tak :p

cweet pinky said...

@Pykaa Pdott : he already propose some1 else dear but who know right :)

Syaifuddin Alias said...

amboi ..lamar kawen terus ? haha

aswadz said...

kalo tgh study, elok study bg abes dlu.

krole said...

blum smpai seru g tu CP..insyallah kalo ada jodoh..hati CP sndiri akn terbuka tok terima..

cweet pinky said...

@Syaifuddin Alias : taw takpe , tapi care dye bagus , sebab dye memang tak percaya ngn kapel2 nih :)

cweet pinky said...

@aswadz : taw takpe , tuh la antara sebab yang pertama tuh takleyh nak tunggu tuh , but i don care , my study more important than him

cweet pinky said...

@krole : tq :D betul tuh ..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Buat mase ni takyah pikir-pikir lagi..bila dah sampai masa..cp sendiri tau die tu kodoh cp ^-~

Misz Mieza said...

Take ur time dear.. Kalau dah jodoh dengan si dia takkan ke mana ye tak ? Jodoh pertemuan dah terlulis untuk setiap daripada kita.. =)

cweet pinky said...

@✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ : betul tuh awak , tuh la yang CP pegang :D

cweet pinky said...

@Misz Mieza : betul tuh sis MM

Detective Fiqa said...

wahhh. :D hehe takpe2. kalau ada jodoh tak kemana kan
? :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

belum masanya lg tu..Insyaallah nanti sampai jodoh akan terbuka hati cp :-)

amy syahiera said...

belum sampai masa nya lagi kott ,
tapi sys , jodoh tu takkan kemane :D

Saifulizan Shaari said...

blaja dulu CP oii.......nnti keja msti ramai lg yang nak lamar...

Suara Hati said...

hati belum terbuka tu ..

-meeSUPERGIRL- said...

belom jdoh lg kot. .

Chenta Eyfa Latieyfa said...

wahhhh dah kene lamar adik sis nih..hehe..xpe CP mude lagi pk study dlu okeh.Jodoh bila2 pun akan tiba bila sampai masa nye okeh.Tpi kalau nak rase nak kawin mude x salah pun.

~ChEk At!eN~ said...

belum sampai seru lg.. :D

deqjamucuxx said...

wah-2 dah kena lamar. best2 ~

study penting kann . jodoh tak p mana pon

CiK FizA said...

relax2. muda lg kan. stdy dlu. ada jdoh x kemana kan. :)

ANNA MARIANA said...

kalo jodoh pasti bersatu gak...anna doakan yg terbaik buat CP ok..

c!kon!ech!c said...

jgn langkah bendul aku ok???hahahahaha....

Mat Jo said...

kalau dah sampai seru, jangan lupa ajak mat jo makan nasi minyak, he