Thursday, 15 November 2012

enset HILANG !

 
okeyh .... memang kalaw nak dijadikan cerita , enset tuh memang hilang !!
 
CP ade cerita pasal tuh kat entry nih
 

where my phone ?!!

 
 
*klik kat tajuk kalaw nak baca*
 
ramai la yang concern pasal nih , papehal pown tq larh :)
 
mase CP hupdate pasal "WHERE MY PHONE" tuh , CP memang tak jumpa lagik enset CP , walaupun CP tengah susah hati , pasal tak jumpa henset , CP maseh lagik kuatkan semangat blogwalking blog member2
 
mase tuh CP taknak layan sangat susah hati tuh , CP memang harap sangat yang enset CP tuh tertinggal kat bilik *mase tuh CP on9 kat cafe kolej*
 
selesai blogwalking , CP pown melangkah kaki dengan tergesa-gesa , balek rumah , sampai je bilik , CP kena heart attack !!!
 
 


argh !!! enset takde dalam bilik , tangan CP dah picit2 dahi dah , kaen baju yang CP lipat kat atas katil tuh , habis CP angkat2 semata2 nak carik enset kowt2 ade kat kaen2 lipatan tuh !!


tak ada !!!


CP buntu , tapi takpe , CP relax lagik , calm dear , calm ... CP pakai balek tudung , turun cafe balek ...

CP lepak2 dengan membe , terus cite CP tengah serabut sebab lupa letak enset kat mane

tiba-tiba , entah datang dari mana idea , CP pown pinjam enset membe sebab nak miskol enset CP

berbunyi ! tuuuttt... tuttt... tuttt...

 maksudnya tak kena OFF la ... maksudnya berkemungkinan besar tak kena curi la , rase tenang sikit

CP call lagik enset CP kali nih kat depan kedai makan yang CP beli makan tengah hari tadi , telinga CP tertangkap bunyi deringan lagu AGNES MONICA _ku tlah jatuh cinta


tak pasal je CP terlompat2 kecil depan kedai tuh




CP : tuh , tuh saya punya tuh ...*entah punya apa tah , maen terjah je*

makcik : kamu punya ke ?? makcik pown tataw tadi , kamu tertinggal kat tempat2 lauk nih tadi , makcik takut orang ambik , makcik simpankan *naseb baek la makcik tuh paham*

makcik tuh pown tercarik2 mana dye simpan enset tuh then dye pown bagi kat CP

argh !! terharunya kerana mempertemukan CP dengan insan mulia nih


"TERIMA KASIH MAKCIK !"

*dengan mata yang berkaca2 ..okeyh ! ni tipu*




fuh !! ramai gile mase tuh yang ada kat kedai tuh , fuhh !! segan jugak CP rasa macam takley nak ankat muke .. fuhh !!



nihlah henset CP , bile jumpa je , CP terus cnap gamba henset nih , gune enset membe ...sob3 !!

I LAP U ENSET !

okeyh tuh jep CP nak story mory ..

hadios !!


NOTAKAKI : CP  dah buat entry nih , semalam lagik tapi disebabkan published hari nih , tak terlambat lagik CP nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH 1434H keyh ... semoga silaturrahim kite semakin erat keyh..





24 komen budak kiut !:

CikMunBlogger said...

alhamdulillah jumpa .

semoga kejujuran makcik mendapat keberkatan :)

azie namico said...

sib baik dapat jumpa balik ! lepas nie berhati2 ya...fuhhh !

deqjamucuxx said...

yeay . dah jumpa.. shukke2

i lap enset tooo . haha

cweet pinky said...

@CikMunBlogger : taw takpe , alhamdulillah ... amiin ...

dya bunga said...

nasib baik jumpa..hp dya aritu hilg terus xjumpa smpai skrg

deqjamucuxx said...

yeahh2 ~ dapat hemponn dia. suka taakk ?? hihi

bg makcik tu kolat nahh

puteri kasih said...

sib baik dapat jumpa semula kan

hainom OKje said...

Kalau dah rezeki kita... tak ke mana kan CP...

cweet pinky said...

@azie namico : fuhh !! kus semangat , ataupun nyawa kus3 ...

PORUMAN said...

jujur sgt mak cik tu ye.. beruntung awk..

HanaNabihah said...

hoho. kalau enset Hana la hilang memang tak jumpa dah. sebab apa? sebab Hana memang set to silent. 24h silent hp. Hana tak suka dengar ringtone hp. #peliktapibenar

ade ke org mcm hana? haha

AQ Eyfa said...

Alhamdulillah tumpang terharu jugak.lenkali ati2 okeh..hehehe

hnahdy said...

hehe.. kenapa mk cik tu xmau angkat ja cal. lg sng ceta

aku HaniAsyira said...

fuhhhh, selamat jumpa kan.. dan alhamdulillah dijumpai oleh org yg bertanggungjawab dan amanah

cweet pinky said...

@PORUMAN : taw takpe , CP memang beruntung betul ...

cweet pinky said...

@HanaNabihah : wah , memang pelik la hana nih , ade kowt yang macam hana :)

cweet pinky said...

@AQ Eyfa : taw takpe CP , sob3 ~~

cweet pinky said...

@hnahdy : CP call 2x je , mgkin makcek tuh tak perasan ...

aswadz said...

laen kali jgn bg hilang lg.

~ChEk At!eN~ said...

seb baik jumpa... law x, nages x blagu la CP yerkk

cweet pinky said...

@aswadz tq 4 ur concern , insyallah CP mesty lebih hati2 pasnih

@~ChEk At!eN~ taw takpe , pilih lagu pown dah tak sempat ...

cweet pinky said...

@aswadz tq 4 ur concern , insyallah CP mesty lebih hati2 pasnih

@~ChEk At!eN~ taw takpe , pilih lagu pown dah tak sempat ...

Mat Jo said...

nasib bek makcik tu yang simpan, kalau orang len, mesti dah kena jual dah

nabila said...

alhamdulillah dah jumpa. Sory,nabila baru sempat nak bw. :)