Thursday, 15 November 2012

SEGMEN:6 pekara tentang saya II

 
haha , aucak !!
 
segmen lagik ?? mentang2 dah pernah dapat hadiah , bukan maen ligat lagik CP bersegmen eyh ...
 
hahahaha !! tak larr , CP rase excited nak berkenalan dengan blogger2 laen , taw habit2 diorang yang mgkin pelik , yang mgkin serasi dengan CP
 
fuhhh3 !! CP memang excited sangat nih ..
 
oppss !
 
no , no , no , amboi , panjangnya introduction .........
 
okeyh ! ini adalah banner segmen
 

comel betul banner ... i'm in love ~~~



okeyh3 ~ CP dah start mengarut .. nak taw syarat ?? sila klik banner tuh keyh




1) periang , peramah , happy dan berbagai lagi yang berunsur ceria


okeyh , sapa percaya CP nih ceria ?? where ever i go , memang senang sangat nak dapat kawan , hahahaha !! *kenapa tiba2 ketawa nih?*  CP jenis orang yang senang nak mulakan perbualan , entah orang dari mana entah , CP tegur selamba je .. err .. pelik tak orang macam CP nih ??
kuat ketawa tuh tak bagus okeyh , but CP susah nak buang habit tuh , suka sangat ketawa .. kadang2 ketawa yang tak menggambarkan keayuan , opss .. segan di situ ...
then , CP tataw la , but ramai yang kate CP nih jenis kelakar , rajin jgk buat orang ketawa , yeker , tuh kena tanya kawan CP larr , hehehe ~~ boleh tanya dye kat sini :

*ini blog kawan rapat CP , hhehehe , nak lawat ?? sila klik header*



2) bermulut tajam


woah , mulut tajam ?? bagaimanakah itu , mulut CP nih , kalaw tak puas hati , senang keluar ayat yang tajam menusuk ke kalbu , ayat mendalam .... fuhh ~~
waktu sekolah dulu CP senang je mencarut , tapi CP dah ubah perangai dah , tak baek kan , bile CP dah berubah nih , telinga CP pown tak suke dengar orang mencarut ... bernanah je hati , tapi kadang2 terlepas juga mulut nih mencarut , hahaha !! adei ....*you ! cakap tak supa bikin !*
tapi CP memang bermulut tajam , kirenya , CP sangat pandai buat ayat sentap ...



3)kuat makan


kuat makan ?? CP boleh makan nasik 6 kali sehari , mulut CP takkan berhenti cakap lapar2 walaupun baru je kejap tadi lepas makan , CP sanggup berjalan jauh di pagi hari semata2 nak carik sarapan pagi , berjalan kaki okeyh ... walaupun takde sape yang teman , CP tak kire ... bahaya sebenarnya jalan sorang2 , tapi nak buat macam mana , CP tak boleh pikir rasional kalaw tengah lapar ...
but .. a lil bit unique , mulut CP boleh tahan dari sebut perkataan lapar kalaw di bulan RAMADON!! eyh , ramadhan ..

pernah sekali satu situation , non-muslim friends asking me :

shara *bukan nama sebenar* : eyh , i rase ade something yang pelik hari nih

CP : kenapa ??

shara *bukan nama sebenar* : 1st time saya tak dengar awak cakap lapar hari ni , even a single word .. selalunya dari pagi sampai la nak balek sekolah , awak mesti asyik sebut lapar ...

CP : hehehe ~ sekarang kan bulan puasa ..

shara *bukan nama sebenar* : owh ......

apakah motif cerita ?? korang masing2 nilai la .. hahaha !!



4)minat manga , anime


hahaha !! nih lagi satu minat CP dari kecik lagik , peminat manga dan anime , kat rumah CP tuh berlambak komik , romantik , misteri , power2 punye , hahahha !!
kebetulan CP kongsi lak minat nih dengan 3 orang adek CP , baek adek perempuan baek adek lelaki , mase CP form4 dan form5 , CP sangat aktif mengadakan perbincangan mengenai anime GUNDAM dengan kawan2 lelaki CP , sangat menyeronokkan !! hahahaha ! *mgkin sebab tuh perangai CP macam kartun sikit kowt* di saat tuh CP macam dianggap pelik oleh kawan2 perempuan CP *upss!*
kenapa?! kenapa?!
sebab diorang takde minat nak dengar bile CP nak cite pasal robot2 anime GUNDAM  nih ... sob3 !!!
tapi korang kena setuju taw , kartun manga and anime nih , kiut sangat kan ?



5)cuai

CP cuai ?? memang sangat cuai la , suke hilang barang tak kena mase , mak CP pown dah naek fed up dah , fuh !! bayangkan CP pakai fon yang ke berapa dah skg , yang ke-14 key !! *oh my english!* enset2 yang terdahulu tuh takde satu pown mempunyai sejarah rosak , semua disebabkan HILANG .. sampai mak CP kate , tak payah la kamu nak pakai enset mahal dah , pakai je enset murah yerr *enset torchlite*
bile kate CP nih cuai , bkn takat berkaitan barang hilang je , kadang2 CP nih selalu je terlakukan perkara yang memalukan di tempat yang tak sepatutnya , sebab CP nih seorang yang menggelabah juge , bile dah datang penyakit menggelabah mula apa yang CP buat tak according 2 plan...... fuhh !! *agak2 korang paham tak CP tulis ape* hehehe~

bukti kecuaian : boleh baca kat entry nih :




where my phone ?!!






6)degil


degil ? em , CP memang budak degil , tak caya , boleh tanya kawan CP jugak , hahahaa , kalaw nak tanya la , CP kalaw boleh nak apa yang CP cakap tuh mesti owg terima , ups! now CP tengah belajar untuk kawal perangai macam tuh , CP sendiri pown rasa annoying ... eeeeeWWWW!! *pasal degil nih citer sikit2 jerr , hehehe*




*****



okeyh !! itu dye 6 perkara pasal CP , semua pasal perangai kan ?? macam hampir semuanya negatif jerr ?? hehehe ~ takpela .. CP rase CP patut bagitaw sifat negatif CP so biar orang sekeliling pandai nak handle CP , hahaha !! apakah ?? orang plak nak kena handle ?? takpela , kite saling mengHANDLE kan *okey2 , CP dah start merepek ...

okeyh , CP nak berhenti menaip dah nih , selamat MEMBACA :D

MANGSA TAG







46 komen budak kiut !:

deqjamucuxx said...

CP degil ?? babap mau ?? hahaha

deqja pon ramah gilos, degil gilos. cuma tak giloss jeee

PORUMAN said...

rajin update dgn gaya tulisan yg enjoy... best baca pla..

hainom OKje said...

CP..... sifat tu ada jugak pada OKje he...he..

cweet pinky said...

@deqjamucuxx : hahaha , CP pown tak gilerZ . okeyh , bunyik macam gedik , hahaha !!

tangan ke bahu mata ke atas ~

cweet pinky said...

@PORUMAN : hahaha , yeke ?? tq baca and suke :D

cweet pinky said...

@hainom OKje : yeke3 ?? yang mane ??

deqjamucuxx said...

laaaa..ingtkan CP gilerz tadi*gedik gila (gilerzzz)

CP gilerzzz comment ! rakus ~ haha

Cakap Bisa said...

wow... bermulut tajam.. patut la kuat makan.. hihi.. semua dkunyah dengan senang.. disiat2.. :P

Mk Syahir said...

wah..macam-macam..hahaha selamat bersegmen :)

keep in touch ya :)

Ayumi Comot said...

huhuhu...ayu suke kawan dgn org yg kelakar2:)

tp henpon ke 14???sgt menakjubkan ,huhuhu...

Dikbi Kamaruddin said...

kita serupa...kuat makan..hihi

reenapple said...

kita ada 3 persamaan. Kuat makan, cuai dan degil sometimes. Ehehehe

shiyda said...

shiyda pn asek ckp pasal lapar je . cuai pn same ! haha ^^

Aleeya Atinza Saaid said...

tang kuat makan tu sama lah hehehhe

azie namico said...

hehehe...rajin bersegemen eh ! mcm2 perangai ada...cewah !apa pun yang penting no 1 tu..ke3

Cik Yaya said...

ow..baru tau..hehe.
amboi..lebh kurng yaya jek..hihi ;p

slmt besegmen...

kinara kinatara said...

salam..thanks sebab sudi join..huhu..:)

betul 2 kadang2 pekara2 cam nyh kita kene kongsi jugak kan..huhu..kina pom sorang yang cuai..huhu:)

aku & Fantasi said...

rajin la CP ni join segmen2 ni...tapi mcm sronok je segmen ni...rasa terpikat plk..haha

puteri kasih said...

selamat bersegmen yer :)

cweet pinky said...

@deqjamucuxx : deqja mucuk !! hehehe ~~ kite gedik comel takpe ... :P

cweet pinky said...

@Cakap Bisa : hahaha , tuh macam dah laen maksud , hahaha ,tapi gabungan yang kritip ...*oke , CP mengarut*

cweet pinky said...

@Mk Syahir : hehehe ! biasala , okeyh , selalu dtg sini tinggal jejak ek , senang CP kunjung balas :D

cweet pinky said...

@Ayumi Comot : hahaha , CP nih golongan yang menakjubkan kan ?? (^_~)

cweet pinky said...

@Dikbi Kamaruddin : taw takpe , CP time bace komen nih tgh lapa nih , em :(

aiNa yaZiD said...

CP~! selamat bersegmen... kte ada unsur persamaan di perkara no 1. ececeh~! hehee

alhamdulillah sng dpt kawan. mybe sbb kte jenis fleksible. tu yang org blh masuk dgn kepala kita. heheh ^^

cweet pinky said...

@reenapple : wah , kite geng la kalaw camnih , hehehe !

cweet pinky said...

@shiyda : lagik sorang geng CP , huhuhu !! besnya :3

cweet pinky said...

@Aleeya Atinza Saaid : kalaw cemtu , kalaw part2 gathering g kua makan , kite geng la ...

cweet pinky said...

@azie namico : okeh , adakah tuan hamba seorang ceria , jika ya , kite geng !! hehehe !

cweet pinky said...

@Cik Yaya : hahaha , klw cenggitu , kite geng ! hehehe

cweet pinky said...

@puteri kasih : tq3 :P

cweet pinky said...

@aku : menarik yerr , kan dah kena tag , hehehe !!

c!kon!ech!c said...

thnx u sgt2 tag header i..love u...tiap kali balik cuti mmg ak akn jmpe minah senget nieyh....pabila kami bersama gegar dunie dek ketawa kami yang mengancam..!

Si Matatajam said...

Balas kunjungan dan follow sini..Owh camtu rupanya tuan blog ni yek..

AQ Eyfa said...

amboi pjg berjela nyew..hehehe..menareeekkkk

deqjamucuxx said...

kitee ? mean sekali nan deqja laaaa kannnnnn. hahahaha

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..yg part degil and minat mangga or anime tu kite same :D wee~

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..yg part degil and minat mangga or anime tu kite same :D wee~

Kesuma Angsana said...

he he dh tau serba sedikit bout u!

Nong Andy said...

selamat bersegment cp yg degil :D

QasehnyaRania said...

cik lobak singgah dari segmen yg sama salam kenal..
new follower ;D

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/segme-2-6-perkara-tentang-saya-ii.html

Crack said...

Tengah baca sambil tersengih, fun yek CP ni, baca post ni sambil bayangkan perwatakan tuh, anyway bermulut tajam?? wahhh...ble jemput tulis post kat blog kecik saya tuh la. Kriteria no 1 tuh. Kakakkakaka...

cweet pinky said...

@c!kon!ech!c : welkam cikonie :P

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

dr segmen yg same dear=)

1,2,3,n 6 same,,hihihihi

~ChEk At!eN~ said...

chek pon kuat mkn jugak.... smp laa nie da jadi bam-bam...

hehehe

Mat Jo said...

dialog pasal lapar tu bes, ahaks