Wednesday, 28 November 2012

cara buang word verification di new dashboard




haluu , ecece CP , nak buat tutorial ke ?? 

yup ! memandgkan CP di request pasal macam mana nak buang word verification oleh si blogger bernama BELLA

tak caya ??

tgk la gmbar kotak CBOX CP dibawah nih ....




sebenarnya mudah je  nak buang ...


cara-caranya :

1. pergi kat design..
 
 



2. then , klik setting




3. pilih post and comments





4. korang akan nampak ayat SHOW WORD VERIFICATION tuh , klik kat bahagian YES kepada NO





hah , simple kan , macam makan biskut je :P

oke , tuh je , selamat membuang ... !!








 

16 komen budak kiut !:

boni kacak said...

harap lepas ni tak jumpa lg blog yang ada word verification ni..lotih nak taip.hehehe

Aleeya Atinza Saaid said...

tak suka kan klo nk komen ade word gitu..da la mataku ini rabun hehehhe

deqjamucuxx said...

terraaa nya depa. hihiihi

cweet pinky said...

@boni kacak sebab penat la buat tuto nih , harap2 kalaw terjumpa lagik yang ade word verification , twos hulur entry nih je ...

@deqjamucuxx mesti la , baru taw ka ??

Mat Jo said...

nanti wat banyak2 tutorial, nanti mat jo datang menuntut, ahaks

krole said...

huhuhu TERIMA KASIH CIKGU (versi upin ipin) hihihi..mende gtu mmg merumitkan...bgui jgk wak kongsi cara nak buat V.word tu~

Shiyda Aqma said...

tak suka sgt yg ada word verification ni , tak semangat nk ngomen . huu

Crack said...

Tenkiu kak CP!!! ^_^ anyway saya tak letak dan tak suka menda tuh. Lambat keja lorh.

man said...

tq for info..sy punya xpki jgk

reenapple said...

x suka bila ada word verification.. meyusahkan.. ehehe

hainom OKje said...

Elok sesangat yang belum reti tu...cewah... mentang2 OKje dah reti!

Dikbi Kamaruddin said...

sokong utk buang WV...senang nak komen..hihi

puteri kasih said...

wv tu agak menyusahkan je

FARAHDEENA said...

TQ CWEET PINKY :)
mudah jaa cara nya

sa mic said...

word verification tu semak . Haha buat macam kita ni robot.

ungu violet said...

haha..xtau ape mende ni..tpi tq ye...