Friday, 7 September 2012

latihan bebanan , ouch, penatnya!

 
apa yang CP nak cerita hari ni perihal latihan petang semalam (6 september 2012) , coach kitorang suruh kitorang buat latihan bebanan , huk3!
 
oh my , oh my ..
 
sakit2 dah badan , hehehe , nama pun bebanan kan , kitorang buat kat gymnasium U ler , kat sini CP ade cnap beberapa pitcha , hehehe , tapi gambar CP takdela sebab CP la jurukameranya .. hehehe ~
 
enjoy the pitcha !
 
bebanan ni untuk kuatkan peha...


untuk bebanan kaki ....

hehehe , akak nih tgh tgu giliran , hehehe ~






tadi tuh cuma ade 2 jenis bebanan yang dapat CP tnjuk , tak sempat nak cnap banyak2 sebab coach mare lerrr , ehehe ..

sebenarnya ade 7 jenis bebanan , berlainan berat ,

1st point_latihan bebanan untuk kaki mcm gmba yang paling last ni

2rd point_ankat berat 10kg atau lebih ikut kemampuan untuk perempuan , 20kg atau lebih ikut kemampuan untuk lelaki sambil berbaring 10X

3nd point_ankat berat 23kg , letak di bahu macam pitcha num 1 tuh then bengkokkan lutut 10X macam skuad tu

4th point_ pegang pemberat 5kg untuk perempuan dan 10kg untuk lelaki , ankat tinggi ke atas kepala sehingga tangan tuh lurus , siku rapatkan ke telinga, bengkokkan tangan sambil bawak pemberat tuh ke belakang kepala 10X

5th point_yang ni CP tataw nak terang macam mana , menirap kat atas satu alat ni , then tinggi jugak alat tuh , ibarat kite nak buat sit up tapi meniarap , dari pinggang sampai kepala berjuntai then ankat badan tuh 10X

6th point_letak pemberat 10kg kat bahu macam kat 3rd point then turun naik kerusi 10X

7th point_yang terakhir sekali , letak pemberat 30kg kat bahu macam kat 3rd point tadi then jengketkan kaki 10X

7 jenis bebanan tuh kitorang kena buat 4 set , dibantainya rasa perit tuh terasa malam tadi sampai la sekarang nih , hehehe ..

tapi bes , ini kali ketiga CP buat latihan bebanan ... hehehe

okei , tuh je CP nak cerita , ADIOS ! time 2 tidow..... =.=


 

5 komen budak kiut !:

Atiqa_Wahid said...

Adussss,nmpak mcm best ja tpi bila balik rumah konfem bdn lenguh2.... =)

hazwan hairy said...

wahhhhh bestnya..hahaha

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya...

cweet pinky said...

@Atiqa_Wahid : memang lenguh , hehehe ~

Cakap Bisa said...

wawa.. takpa.. lepas ni cp bertubuh sasa da.. xda sapa brani kacau da...:P