Tuesday, 11 September 2012

lagi MASALAH INTERNET


untuk pengetahuan semua blogger dan silent readers , CP dah pown memulakan semester baru di UPSI , berbeza dengan semester sebelum ni , CP ditempatkan di kolej kediaman yang baru dibina dikampus baru , tempat kediaman memang selesa , semuanya serba serbi baru kan ...

tapi ...

ade beberapa masalah larr ... makanan , pengangkutan dan WIFI !

makanan tuh CP tak kisah sangat tapi WIFI dan pengangkutan (most important!!!!) sangat masalah la...

memang ade wifi tapi boleh dapat kalaw on9 kat cafe SAHAJA , itu memang problem ... tengah takde assignment takpela , nanti kalaw semua orang dah ada assignment memang sakit nanti ... tak macam sebelum ni , setiap bangunan even setiap aras ade lebih dari satu modem ...

wifi tuh memang masalah tapi ...

masalah yang paling membebankan bagi CP ialah pengangkutan terutamanya pada waktu malam , haiya ! memang problem ma ... ade pemandu bas persoalkan balek , memang nak kena sedia ke perkhidmatan bas dari kolej baru pada waktu malam...

hello !

mana la CP tau tapi apa yang CP sedia maklum dan ikut logik , mestilah bas perlu disediakan , sebab waktu malam la ramai jugak yang nak pergi kampus lama , perjumpaan la , latihan sukan la ...

ikutkan hati memang CP sangat, sangat, sangat tak puas hati tapi bila fikirkan , benda baru kan , biasalah kalaw ada banyak masalah timbul kan , takpe , sedapkan hati je larrr...


7 komen budak kiut !:

Sue PeLik said...

terlebih dahulu nak ucapkan tahniah erk! akhirnya ada jugak akak punya junior kat sini. hihihi akak baru kuar upsi. konve mei lepas. best ler dapat kolej baru. hukhukhukhuk. tapi pengangkutan. memang payah laa dari dulu sampai sekang memang isu tuh jer tak habeh2. hurm. sal wifi myb baru lagi kot? tapi kitorg yang lama dulu pun selalu prblm gak ngn wifi. huhuhu ada rumah2 tertentu jer yang okeh. akak dulu kat khar! :)belaja rajin2 :)

Saifulizan Shaari said...

ciannyer.....tapi tu laa cabaran kat u.biasa la tu....dl kat u saya lagi la,xder lgsung wifi.pengangkutan plak mcm hampeh....terlalu sikit bas klu nak dibandingkan dgn pelajar.

Ikhmal Malique said...

beli la brokband..

Syaifuddin Alias said...

hehe...chaiyok3...yeahh !!!

cweet pinky said...

sue pelik : mekaseh akak , hehehe , memang ade problem pengangkutan dan wifi tapi takde la seteruk sekarang , hehehe , tapi takpela , mungkin tempat baru kan , bersabar je , hehehe ~

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. BESTLA WIFI PREE .. HEHEHE ..

SPUPU LAKI DEDEQ DE GAK KAT SITU .. BRU JE REG 2.9 RITU

Che Rosliza Che mat said...

tak lama lagi okeylah tue kot...kesiannya...