Friday, 22 June 2012

tips cinta ~ ops ! terlebih suda ...



hehehe , setelah lame tak hupdate , tetibe CP nak berjiwang lak , hehehe , 1st sekali , CP rindu cgt nak update , adew citerr bes nak citer nih tapi nantilarr sebab CP tengah meronta2 merindukan seseorang , hehehe ~

jadik CP nak luah kat sini , huhuhu ~ 

entah apew dye buat sekarang , mintak2 dye berjaya dalam interview dye kan :D si dye dalam usaha carik kerja , CP doa sangat dye dapat kerja yang elok and baek , huhuhu~ kmpul duet nak kahwen ! hahahaha ~ 

kahwen ?? opSs , dye tak bagi CP pikir pasal tuh , bukan perr CP kan belajar lagik , hehehe ,tumpu kat belajar katenya , jarang CP boleh kontek dye , memandangkan CP celcom and si dia maxis , kalaw kitowg kontek pown pakai viber , jimat la katekan ...

*apew tuh viber ? ala... yang macam whatsapp tuh*

*apew tuh whatsapp ?*

whatsapp nih aplikasi telefon yang adew android , tak salah larr , boleh call dan mesej free dengan syarat , tempat tuh adew wifi , pemanggil dan yang dipanggil dua2 kena ade aplikasi nih ... jelas ??

tapi tetap jarang kontek , bagi si dye , tak perlu nak kontek selalu kan , untuk ape , cakap yang sia2 je , hahaha , kalaw boleh , jumpa pown tak perlu , kitowg mane penah dating lagik , kikiki ~ dye nasihat supaya sentiasa jaga batas dan jarak ... kalaw tak jumpe lagik terjamin selamat ~

CP setuju ape pandangan dye , sebab CP pikir perkara yang same , jodoh di tangan tuhan kan , kitew boleh memilih tapi tuhan juga yang menentukan , serahkan semuanya kepada tuhan , jage batas2 yang dah ditetapkan , sentiasa berdoa .. insyallah , dye milik kitew ...

tak pernah adew syarat dalam islam untuk pastikan seseorang jodoh kiter tuh ..

~kontek selalu
~jumpe selalu

sedangkan ape yang paling penting nak jage .. 

~hati
~iman
~yakinlah pada ALLAH swt ...

sayang larr orang yang sayang agamanya okei , kesetiaan nye pada agama , bukti kesetiaannya pada kite keyh :D

antara kiterr dan dye kena ade kepercayaan dan jangan letak harapan yang terlalu tinggi keyh ..

sampai sini jep CP nak update , dah macam bagi tips cinta kan ? hehehe . 

ADIOS !!



22 komen budak kiut !:

BUDAK NAKAL said...

yeah ! sokong . hehe
kuat kan hati . doa banyak-2 hope
insan yang kita sayang tu milik kita
suatu hari nanti . rindu dia . aww-2 :(

buah hati bdk nakal jaouhh ~~
tak dapat jumppa **

TehaaNFM said...

Tehaa sokon CP, xde islam yang kata perlu telefon selalu :)

Jom terjah entri baru tehaa or, edit blog dgn hrga murah --> http://tehaalarh.blogspot.com/2012/06/edit-blog-harga-murah-siapacepatdiadpt.html

cweet pinky said...

@BUDAK NAKAL CP pown berlaenan negeri yunk , tapi CP gembira jauh2 .. hehehe ~ takut dye curang ?? kalaw dye curang , nampak sesangat larr dye bukan yang terbaek untuk kiterr kan ?

cweet pinky said...

@TehaaNFM taw takpe teha , k , CP terjah skg jgk :D

aku HaniAsyira said...

mmg betul2 tips cinta ni kan..

Chenta Eyfa Latieyfa said...

sokong 200%..wah so suweet la u olz berdua.takpe yg penting jjur dan percaya kan.Sis doakan jodoh korang kuat dan kekal hingga kesyurga.wahh gitew

saifulizan shaari said...

jiwang betui kali nie ehhh...huhuhu

Natasha said...

i wish both of u will stay forever, Insya-Allah.. ;)

Eiqa ciK said...

Amin.. Insyallah.. Kalau masing2 percaya 1 sama lain knpem akan bertahan sampai bile2 walaupun berjaohan.. :)

cweet pinky said...

@aku HaniAsyira tuhla , memula nak update biasa jep , alih2 dah macam bagi tips lak , hehehe ~

cweet pinky said...

@Chenta Eyfa Latieyfa mekaseh sis :D

cweet pinky said...

@saifulizan shaari bukan selalu kan ? kan3 ???

cweet pinky said...

@Natasha amin ~

cweet pinky said...

@Eiqa ciK mekaseh eiqa , amin ~

saifulizan shaari said...

@cweet pinky
yerlaaa CP......

Eiqa ciK said...

@cweet pinky Amin.. DOakan untuk Eiqa juga.. ^^.

Aina Majid said...

btul tu sis, yg penting kita yakin dgn pasangan masing2. aina ponn cmtu jg, dah la jauh. jrg dpt jumpa. time2 cuti sem blek sabah. bru ble jmpa. alhamdulillah, smpai skg still berthn lg yg pnting kta sntiasa b'fikiran positif :)

Cik Kay Jue said...

suka entry ni.. :)

cweet pinky said...

@saifulizan shaari hehehehehe ~ CP rase malu2 kucing lak dengan saiful.. hihihi

cweet pinky said...

@Eiqa ciK mestilarr CP doakan sayang ...

cweet pinky said...

@Aina Majid baguslarr aina pikir cmtuh , kepercayaan tuh penting , jujur pown penting , kiterr taknak orang menipu kiterr , kiterr jangan menipu orang , insyallah , pasangan kiterr pown jujur jgk kan :)

cweet pinky said...

@Cik Kay Jue mekaseh :D