Saturday, 13 August 2016

hai hai hai again....


belanja hampa gambaq terbaru CP model tudung, hahaha...

aci dok CP hai hai hai ni, maaf sekalian sahabat-sahabat blogger mahupun the silent reader yang singgah di blog ni,

terima kasih pada yang masih sudi singgah, walaupun takde entry terbaru, cak and im here again guys...

entry CP paling last tahun lepas kot....

aci dok kalau CP nak aktif berblogging balik.....aci dok...

CP tatau la ratu syaitan mana yang buat CP malas sangat nak update blog ni, sedangkan dulu sangat addict dengan dunia blogging ni...

sebab bagi CP dunia blogging ni much better than other laman sosial macam FB or Instagram, Blogging give us more.....

and tiap kali CP berhenti blogging mesti time viewer CP tengah naik sebenarnya, hahaha....

so bagi pembaca-pembaca and kawan-kawan blogger sekalian,

CP nak sampaikan the latest about me, kalau ada yang nak tau la, hahaha.....

now CP already turn to 25 this year, tapi bulan tak sampai lagi la, dah konvo from UPSI last year la rasanya..

sekarang CP bekerja di taska kat area KL ni, Ampang Park....

u know Ampang Park?

bukan Ampang okay....ramai yang salah faham....

laptop CP pulak dah 'janam...janam...janam' makin susah la CP nak main game all time favourite, Touch 3 Claws.. ~ngeh3~
susah nak update blog kot, tak susah sebenarnya nak update blog, ada laptop kat company ni, CP boleh guna....

dan CP juga dah menghadiri temuduga guru SPP amd the result CP hanya sebagai calon simpanan, and how is my first reaction, sangat sedih while most of my friends lulus dengan berjayanya dan mendapat penempatan masa tu...

but now i recover, even sekarang kawan-kawan sedang sibuk dengan penempatan, im feeling happy for them...sound pathetic...but no...im really okay...

sebab CP sedar itu rezeki dari ALLAH....ALLAH nak tengok macam mana kita handle bila ALLAH tak bagi apa yang kita nak....rezeki tu ada tapi ALLAH sengaja bagi lewat, ALLAH nak tengok macam mana kita hadapi...be proud sebab im the choosen one to be test by the Greatest ALLAH...

Yeah, im okay, im still happy, cause i know everything is happen because of U

I love U so much.....

apa yang buat CP the most happy now, sebab ada salah seorang kawan CP ni dapat penempatan walaupun kat Miri Sarawak nun, haha...dear friends, im really happy for u, kita dah kawan dari sekolah menengah sampai sekarang, walaupun mulut hang boleh tahan laser tapi hang kawan yang baik, and i admit hang kawan baik aku dunia akhirat...

ure the special one, aku gembira, (maaf penggunaan aku) sampai aku lupa aku ni calon simpanan, tatau macam mana boleh jadi macam tu, mungkin sebab aku dah tau suka duka yang kau hadapi, kesukaran, kesusahan...apa yang kau hadap, dan macam mana kau tabah, memang aku kagum...kalau aku jadi hang, belum tentu aku boleh hadap dugaan yang macam tu, semoga lepas ni, in shaa ALLAH...hidup hang jadi lebih baik dan baik weh...aku terlalu happy tuk hang serius, aku lagi berdebar tunggu result hang dari result aku sendiri hang tau mal...hahaha...terkeluar nama hang kat sini....hahaha...ada masa nanti, aku bagi la hang baca...

please other Calon Simpanan, please thinking like me, jangan sedih-sedih, takde apa sebenarnya kita nak sedih pun.... selagi hidup dan bernyawa, because our real result bukan dapat jadi guru, jadi kaya, jadi cantik ke apa, the real result is, lepas kita mati, dapat ke kita mati dalam khusnul khatimoh tu....kalau mati kelak, apa yang kita cita-citakan di dunia hanya sekadar cita-cita....nothing left guys, wake up and be strong, dugaan ke nikmat ke tu semua ujian....

done, hahaha, akhirnya post comeback 'album' CP ni jadi post pasal calon simpanan lak, padahal CP nak buat satu post khas sebagai calon simpanan...haha...

thats all for now, semoga kita dapat bertemu lagi di lain post pulak, hehehe...and CP kena sambung blog review rasanya...adios...

blogwalking sat...

13 komen budak kiut !:

CikgU HairileqhwaN said...

Alhamdulillah.. That's my dear.. Rezeki Allah Itu teramatlah luas..

#mfZ

NUR CAHAYA said...

@CikgU HairileqhwaN eh2, rajin pulak awop komen blog, hehe ~

Eeiou _ said...

I am UPSI-an. going to be in 3rd sem =D
All the best sis.

Faizah Syakira said...

Oo upsi ye. sama dgn kawan la. tu la dgr dari cerita dia ramai yang calon simpanan. takpelah wak. nanti ada rezeki tu. jangan sedih okeh :)

NUR CAHAYA said...

@Eeiou _

yeke, nice to know u then, ty sudi singgah sini, hehehe...

wish u the best luck jugak...upsi is the U ever....and student dia pun CP boleh kata as the best well mannered..in shaa ALLAH

NUR CAHAYA said...

@Faizah Syakira dulu agak sedih jugak masa mula2 dapat keputusan but now, okay dah...in shaa ALLAH lepas ni turn kitorang yang calon simpanan pulak, papepun, masih lagi bersyukur, sekurang-kurangnya tak gagal...

Faizah Syakira said...

:)

Mas said...

Good luck for the next! insyAllah ada rezekinya

Tq singgh blog..sy pun rsa berat blog..x tau ap yg x kena..haha..nk buang widget syg..erkk!

Maman Reen said...

Allah ada perancangan yang terbaik utk CP.. In sya Allah :)

Nurul Aini said...

cp punya lappy dah jannam jannam? humm sabar lah cp..
follow here #565
follow back okay cp and keep in touch

Mazni Munawar said...

Welcome back CP! Tahniah dh konvo, akak amek perguruan lah ek?

zaitie hasnan said...

wow last year tu entri..
btw selamat kembali berblogging & gegearkan dunia blogging...heheh

Cikna said...

Sklh Cikna pun baru dpt 3org cikgu baru, b'sabar ye rezeki Allah tu luas,insyaAllah klu dh rezeki xkn ke mana...;-)