Friday, 7 November 2014

last day praktikum


1stly CP nak mintak maaf dekat follower and pembaca blog CP yang dah lama tak nampak entri baru dari CP...

CP busy larrr.... errr...CP rasa taleh pakai dah kot alasan busy nih, errr...CP malas sebenarnya nak update, apatah lagi CP ada kat sekolah, berpraktikum...huhuhu....

hari nih CP nak hupdate pasal last day praktikum, aik ! tak pernah citer pun pasal praktikal, tiba2 dah last day....

entahlah, CP pun rasa rugi jugak tak update dari awal, banyak kisah suka duka sepanjang berpraktikum nih.....

sebelum nih tak pernah taw pun susahnya bergelar seorang guru, lepas dah jadi guru nih, even 4 bulan je, barulah CP tahu, betapa payah dan sukar dan susahnya jadi guru nih.....

banyak kerja guru nih, macam2 kena buat, boleh dikatakan kerjaya guru nih kerjaya multitasking la......banyak....! mana nak berhadapan dengan pelajar nakal lagi, tak dengar kata lagi, berhadapan dengan pentadbiran lagi....

baru seminggu CP berpraktikum, CP dah stress tahap gaban la......rasa macam taknak jer hadapi hari2 seterusnya....tapi akhirnnya CP dah sampak ke hari terakhir praktikum....alhamdulillah, perjalanan CP sepanjang berpraktikum nih dipermudahkan oleh ALLAH SWT, 

mesti ada yang kata, CP sedih tak sebab kena tinggalkan student CP....?

CP pun tataw nak cakap macam mana, perasaan CP masa menulis nih tak dapat nak di pastikan apa, apa yang CP tahu, macam2 perasaan ada, gembira sebab habis praktikal pun ada, rasa sebak pun ada,

macam mana nakal pun student2 CP nih, CP sayang kat diorang nih....huhhuhuhu~

btw, biasa, di hari akhir praktikal nih, guru praktikal dapat hadiah dari student, tq very2 much....i very appreciate it, patut ker CP post pasal hadiah tuh....em....tak perlu kot, CP mengajar, jadi seorang guru bukan nak dapat imbalan apa2 dari pelajar....

alhamdulillah...

terima kasih pada SMK Syed Mashor Batang Kali 4 this precious experience and moment :)

tak lupa jugak pada student2 yang manis baek. dan macam2 lagi la. tq very much....korang memang innocent and cikgu harap, please jadi seseorang yang baik dan berguna untuk di sekeliling kamu, please be something 4 ur country, family and nation...


awak semua boleh lakukan..... !


okeilah, sebenarnya banyak lagi CP nak tulis nih tapi sejuka sanagat la Lab Computer sekolah nih, hehehehe, kalaw CP free or berkesempatan, in shaa ALLAH CP update gambar2 CP sepanjang CP berpraktikum nih, huhuhu...

okei, C U SOON pada entry seterusnya... in shaa ALLAH....

assalamualaikum warahmatullah... :)

10 komen budak kiut !:

kaishin said...

malas nak update. samalah. hehe

Jazz Lover said...

Saya tahun depan baru praktikum. Neves pulak saya bila baca pasal praktikum2 nie. Angel Love Soldier

cweet pinky said...

Kaishin : taw takpe kan...tapi bila tak aktif rindu pulak kat blog nih....

cweet pinky said...

Jazz Lover : hehehe, same la masa mula2 nak praktikal memang takut, memang ada banyak masalah tapi best, memang best, btw, selamat berpraktikum yer....

aswadz said...

patut la lama menyepi.

hana hadi said...

hye CP.. lama xdatang sini (sambil lambai2) masih praktikum? lepas praktikum dah habis kan study...

hainom OKje said...

Ha'a tsk de ribut tak de hujan tetiba dah nak habis praktikal.....hehe...
Mesti sedig nak tinggalkan depa kan....CP ajar apa?
Okje suka jugak kalau anak ada yg jadi cikgu mcm CP ni....

cweet pinky said...

Aswadz: kan, mesti rindu CP nih, hahaha, maaf lama menyepi, hehe

cweet pinky said...

Hana hadi: hai3, rindu ngan hana kiut miut nih, hehe, terima kasih singgah, dah habis dah praktikum, 7.11.2014 hari tuh, eyh, abes praktikum ade 1 semester lagi hana...

cweet pinky said...

Hainom Okje: kan, hehehe, nih puncanya dah lama tak update, sebab tuh ribut taufan tak datang2 tuh, sedih jugak la nak tinggal bebudak tuh, haha, lagi2 form1 manja semacam, CP ajar subjek yang mengantuk tuh, SEJARAH, hehehe....owh, in shaa ALLAH, best jugak jadik cikgu tapi sebab jadik cikgu nih la CP dapat mighrain, but small matter je, mungkin CP yang tak pandai urus stress...